Hővédelem télen árnyékoló eszközökkel

Ha bárki úgy véli, hogy az árnyékoló eszközök csak arra hivatottak, hogy megvédjenek bennünket a nagy fénytől és hőségtől, téved. Ezek a felszerelések ugyanis arra is tökéletesek, hogy a hidegben hőszigeteljenek.
A téli hővédelemben, azaz abban, hogy a belső tereink melegen maradjanak, nagy szerepet játszik a redőny. Ez az árnyékoló eszköz ugyanis amellett, hogy remekül szabályozza a beáramló fény mennyiségét, különleges hővédelmi funkcióval is rendelkezik. A nyári hónapokban megvédi belső tereinket a túlzott felmelegedéstől, a hideg évszakokban pedig nem engedi be a hideget, illetve ki a meleget. Emellett véd a széltől és a csapadéktól, valamint egyéb időjárási viszontagságoktól is. Telente ezért sokat spórolhatunk a fűtésszámlán azzal, ha redőnyt használunk.

Arról nem is beszélve, hogy a túl erős fény vagy a túl nagy hideg vagy meleg egyaránt károsíthatja egészségünket, valamint berendezési tárgyainkat is, ezért érdemes védekezni ellenük. Egyes külső tereinket, többek között teraszunkat, erkélyünket, télikertünket kiválóan védhetjük a hideg és a nem kívánatos időjárási körülmények ellen szélbiztos oldalfedésekkel is, amelyek egyben vízálló anyaguk révén az esőtől és a hótól is megóvják a környezetünket. Ezek a külső árnyékolók ma már a lakberendezés szempontjából is fontos szerepet játszhatnak, hiszen különleges színeikkel, egyedileg megszabott méreteikkel hő- és fényvédelmi funkciójuk mellett dekorálhatják, fel is dobhatják élettereinket.

www.gredexredony.hu
„A személyre szabott napfogyatkozás”

Fényvédelem télen – A hidegben is fontos az árnyékolás

Sokan azt gondolják, hogy az árnyékoló eszközökre csak nyáron van szükség. A közhiedelemmel ellentétben viszont télen is jó szolgálatot tehetnek.
Több szempontból érdemes a hideg évszakokban is árnyékolni lakásunkat, irodánkat, egyéb, különböző élettereinket. A téli nagy hó esetén ugyanis erős fényhatással kell számolnunk kültéren és beltéren egyaránt, ahogyan a nap a hóra, onnan pedig az ablakokra vetül. Ez a jelenség egyrészt zavaró lehet a megfelelő látási viszonyokban, másrészt egészségügyi szempontból is károsan hathat. Szervezetünket, egészségünket a túl sok fény ugyanis negatívan befolyásolhatja, különösen a szemünknek árthat, ha mértéktelen fénynek vagyunk kitéve.

Ebben az esetben hasznosak lehetnek a különböző belső árnyékolók, például a reluxák vagy a szalagfüggönyök. Ezeket ugyanis könnyedén úgy állíthatjuk be, hogy csak a megfelelő mennyiségű fényt engedjék be kívülről a belső terekbe, anélkül, hogy teljesen besötétítenénk, a nem kívánt, zavaró fényhatást pedig tökéletesen kivédhetjük általuk. A különböző anyagú és színű belső árnyékolók a fényvédelem mellett abban is a segítségünkre lehetnek, hogy dekorációs eszközökként kissé feldobjuk általuk a környezetünket a búskomor, téli időszakban, és otthonunkban vagy munkahelyünkön vidámabb hangulatot teremtsünk. Mivel ezek a termékek számtalan színben, méretben és anyagból léteznek ma már, biztosan megtalálhatjuk a stílusunknak, igényeinknek legmegfelelőbbet.

www.gredexredony.hu
„A személyre szabott napfogyatkozás”

Belső árnyékolók, mint modern térelválasztó eszközök

Bár azt hihetnénk, hogy a belső árnyékolók csak a fénymennyiség szabályozására hivatottak, ennél sokkal összetettebb a funkciójuk: tökéletesen alkalmasak többek között térelválasztásra.
Otthonunk, irodánk átrendezésekor, átépítésekor nem szükséges azonnal falat bontani, hanem egyes esetekben akár elegendő lehet az is, ha többfunkciós belső árnyékolástechnikai eszközt alkalmazunk. A legelterjedtebb módszer erre a szalagfüggöny és a sávroló használata, hiszen ezekkel nemcsak könnyen és költséghatékonyan megoszthatjuk a teret, hanem nagy szélességet és magasságot is át lehet velük hidalni. Használható térelválasztásra a roletta és a reluxa is, bár ezekből – kisebb méretük miatt – szükséges lehet többet is alkalmazni. Mivel e megoldásoknál a lamellák állíthatóak, így a terek közötti átláthatóságot is igény szerint szabályozhatjuk.

További előnye e térelválasztási módszereknek, hogy lakberendezési szempontból is jó megoldások lehetnek. A sávrolók és a szalagfüggönyök ugyanis számtalan színben és méretben beszerezhetőek, így lakásunkban, irodánkban egyedi hangulatot teremthetünk általuk. A fiatal korosztályok számára remekül feldobhatja az élettereket ez a fajta térelválasztás, de az idősebb generációk is kedvelik ezt a megoldást, hiszen fahatású színekben és anyagokból is beszerezhetők ezek az eszközök. Az sem elhanyagolható szempont, hogy magunknak is felszerelhetjük ezeket szakember segítsége és különösebb felfordulás nélkül.

www.gredexredony.hu
„A személyre szabott napfogyatkozás”

Ezek a kültéri és beltéri árnyékolás egészségügyi hatásai

A legtöbben úgy gondolják, hogy az árnyékolástechnikai módszereket kényelmi szempontból érdemes alkalmazni, de jó, ha tudjuk, hogy ezeknek nemcsak gyakorlati, hanem egészségügyi hasznuk is van.
A kültéri és beltéri árnyékolástechnika elsődleges célja, hogy a túlzott fényt és hőt kizárja az élettereinkből. Ezzel nem csupán kényelmi szempontokat elégíthetünk ki, hanem rendkívül értékes jótékony egészségügyi hatásokhoz is hozzájuthatunk. Ez azért nagyon fontos, mert a túl sok fény és a túlzott meleg is károsan befolyásolhatja szervezetünk működését, egészségünket. A nagy hőségben könnyen rosszul lehetünk, nyáron akár hőgutát is kaphatunk, a mértéktelen fény ronthatja a látásunkat, de az éjszakai utcafény, vagy a reggeli napsugarak is hátrányosan érinthetnek bennünket. Az alvásunk időtartamát és minőségét ugyanis negatívan befolyásolhatja a nem kívánt fény- vagy hőmennyiség.

A különböző árnyékolástechnikai eszközökkel azonban megoldhatjuk, hogy a számunkra káros fényt vagy meleget kirekesszük, vagy akár teljesen besötétítsünk a helyiségeinkben a pihentető alváshoz. Szervezetünk kizárólag sötétben tudja magát kipihenni, regenerálni. A sötét hatására termelődik ugyanis a melatonin, amely az alvás-ébrenlét ciklusunkat szabályozza. Ezért minél nagyobb fénynek vagyunk kitéve éjjelente, annál kevésbé tudjuk kialudni magunkat. Testi-lelki egészségünk szempontjából így mindenképpen érdemes megfelelően árnyékolni otthonunkat.

www.gredexredony.hu
„A személyre szabott napfogyatkozás”

Környezetvédelem – hogy legyen jövőnk

Eljött az idő, hogy előtérbe helyezzük a környezetünk megóvására alkalmazható építési illetve alternatív energiák megfelelő felhasználási feladatát. A Földünk erőforrásainak kimerülése jelentős változást hozott az építészetben. A környezetünk megóvása érdekében született egy olyan koncepció, amely az egészséges életteret akképpen biztosítja, hogy ne használjunk felesleges energiát, A tudatosan gondolkodók egészséges lakóépületekben, komfortos körülmények között, energia hatékony gépészeti berendezésekkel óvják a környezetet. Ilyenek pl. a Gredex Kft. által gyártott és forgalmazott termékek. www.gredexredony.hu
Az energiatakarékossági és fenntarthatósági szempontok előtérbe kerülésével a napvédelem szerepe tovább növekszik.

Az elmúlt években jelentősen nőttek a nap káros hatásai okozta megbetegedések (napszúrás, bőrbetegségek, napégések stb…) Ezenfelül folyamatosan növekszik az UV sugárzás, mely köztudott, hogy veszélyes az emberi szervezetre. Ezért célszerű otthonunkban a különböző árnyékolók beszerzése, amelyek elősegítik az egészséges környezetünk kialakítását. Megfelelő árnyékolás mellett kevesebb energiát használhatunk fel. Pl. a redőnyök telepítése és optimális alkalmazása során nappal napsütés esetén lehúzzuk, az árnyékolókat este pedig felhúzzuk, hogy levegőt engedjünk otthonunkba. Így nagyban hozzájárulunk, hogy ne a klímákkal kelljen kellemesebb levegő hőmérsékletet kialakítani. A legoptimálisabb üzemmódot elektromos vezérlés kialakításával is elérhetjük, mely teljesen automatikusan üzemelteti és állítja be az árnyékolóinkat.

A fűtési és hűtési berendezések teljesítményének leredukálásával, jelentős megtakarítások érhetők el.
A környezetvédelem melletti elköteleződés apró tettek sorozatával jelentős változást eredményezhet. Mindannyian tehetünk valamit, hogy a helyet, ahol élünk, zöldebbé, egészségesebbé és energiatakarékosabbá tegyük. A GREDEX KFT. árnyékolóival egészségesebb belső térben élhet, és tudatosságával a jövőt is építi, hiszen egy biztonságosabb bolygót hagyhatunk az utókorra!

www.gredexredony.hu
„A személyre szabott napfogyatkozás”

A babaszoba berendezése

A babaszoba berendezése izgalmas feladat, egész várandósságunk alatt lehet készülni rá, válogatni a bababútorokat, kedves kiegészítőket, tervezgetni a dekorációt, hogy mire megszületik a baba, minden készen várja.
A babaszoba fekvése, méretek
Fontos, hogy a babaszoba világos, barátságos legyen, ezért a déli, délnyugati, vagy délkeleti tájolás a legjobb. Vigyázzunk azonban, mert a közvetlen napfény sok a baba szemének, így az ágyát ne állítsuk vele szembe.
A babaszoba mérete lehetőségeinkhez igazodik. A babának még nincs nagy területre szüksége, csak néhány bútorra, mászó, játszó területre. Számítsunk rá, hogy a babák is szeretik a társaságot, így hamarosan az egész lakást be fogják lakni, valószínűleg ott fognak a legtöbbet tartózkodni, ahol mi is a legtöbb időt töltjük.

Strapabíró burkolat

Padló. Könnyen felmosható, tisztítható, de azért barátságos hangulatú burkolatot válasszunk. Legjobb a parketta vagy laminált padló. Tisztántarthatósága mellett meleg és barátságos is. A padlószőnyeg nehezen tisztán tartható, és az allergia melegágya is. Mozogni, járni is könnyebben tanulnak meg a babák kemény felületű burkolaton. A keményburkolatok (kő, járólap stb.) azonban hidegségük miatt egyáltalán nem javasolhatóak. Ahol padlófűtés van, ott sem praktikus – túl nagyot üt a csetlő-botló babán, ha elesik.

Az első hetekben, hónapokban, amíg a baba le nem költözik a földre, nem szükséges semmilyen szőnyeg sem. Fiúcsecsemők egyébként is hajlamosak megörvendeztetni szüleiket pisilő-tudományuk bemutatásával – jó, ha ennek nyomai egyszerűen eltüntethetők. Később is könnyen mosható szőnyeget válasszunk, vagy egyszerűen terítsünk le egy játszószőnyeget vagy állítsunk össze egy habszivacs szőnyeget. Bármilyen jópofa egy bolyhos, kézzel szőtt szőnyeg, az ebből kicibálható szalagok, textildarabok és a könnyű maszatolódás miatt inkább sima, kevésbé texturált anyagot válasszunk.

Falak, festés. Fontos, hogy addig a magasságig, ameddig a baba, később a kis totyogó felér (kb. egy-másfél méter) könnyen tisztítható legyen a fal – azaz lemosható legyen a tapéta vagy a festék. Ennek érdekében használhatunk végig tapétát, vagy kombinálhatjuk a tapétát a festéssel, a két réteget valamilyen aranyos, mintás bordűrrel elválasztva egymástól.

Ne zsúfoljuk tele a falat mintákkal.
Használjunk telített, meleg színeket, de ügyeljünk, hogy ne legyenek túl harsányak, vibrálóak, mert azok feszültté, nyugtalanná tehetik a babát. A falakat ne zsúfoljuk tele aranyos mintákkal, rajzokkal, mert ezek is zavarják a babát, megosztják a figyelmét. A kedves figurák, jelenetek inkább mozdítható tárgyakon jelenjenek meg, mert a figyelem megosztása mellett később félősebb babáknál gondot jelenthet egy-egy számára valamiért ijesztőnek ítélt arc, alak állandóan a gyermek szeme előtt.
Legfeljebb három színt használjunk, vagy egy színnek több árnyalatát. A sötétebb színek kerüljenek alulra, a világosak felülre, ezzel optikailag nagyíthatjuk a szobát. Az éles, kontrasztos színeket lehetőleg ne a falakon, hanem a textileken, dekorációs elemeken használjunk, és csak kisebb foltokban.
A falak mentén mindenképpen gondoskodjuk a már tipegő gyerek mellett a konnektorok veszélymentesítéséről.

Fények a babaszobában
Bár a babaszobának világosnak kell lennie, gondoskodjunk megfelelő árnyékolásról, sötétítésről nappalra is, hiszen a baba még sokszor alszik napközben, és a nyári meleg ellen is védekezni kell. www.gredexredony.hu
A mesterséges megvilágítás tompított legyen, a hátán fekvő csecsemőnek túl erős egy több égős csillár. Mivel azonban később a játékhoz jó megvilágítás kell, érdemes az általános megvilágítási szintet szabályozottan, több fokozatban kapcsolhatóan megoldani és legalább 300 lux-ra méretezni. Fontos, hogy egyenletes legyen a megvilágítás.
Olyan lámpákat helyezzünk el, amik a falon vannak, és a vezetékük ne legyen elérhető. Legyen egy, a jó megvilágítást biztosító mennyezeti lámpa, és egy, aminek nagyon halvány a fénye az éjszakai szoptatáshoz, pelenkázáshoz. Legyen egy erős fényű kislámpa is, első időkben a pelenkázó mellett, orrszívásnál, köldökcsonk kezelésnél lehet hasznos, később az esti mesét is olvashatjuk mellette.

Bababútorok
Lehetőleg természetes anyagú bababútort válasszunk. Figyeljünk, hogy a bútorok festése ne legyen ártalmas az egészségre, mivel a babánk idővel mindent megkóstol. Ezért vízzel hígítható festékeket, lakkokat használjunk a bababútor festéséhez. Kerüljük az éles sarkokat, kemény fémfelületeket, amelyek sérüléseket okozhatnak. Nem jó, ha a bababútor textil részeiről anyagdarabok, gombok, csücskök, szalagok lógnak le, a baba beleakadhat, vagy a szájába veheti. Ne legyenek a bútorok között kis rések, amibe az apró végtagok beszorulhatnak, inkább állítsuk őket egymástól távolabb. Stabil, méretükhöz képest nehéz bútorokat válasszunk (azaz lehetőleg inkább fából, mint műanyag bútorlapból készülteket), mert a totyogók már megpróbálják magukra borítani azokat. Célszerű olyan bútorokat beszerezni, amik a gyerek növekedésével átalakíthatók, bővíthetők.

www.gredexredony.hu
„A személyre szabott napfogyatkozás”

Az árnyékolás egész évben hasznos!

Ahogyan érdemes odafigyelni a nyílászárók állapotára, úgy célszerű árnyékolástechnikai rendszerrel is felszereltetni azokat.

Legtöbben úgy gondolják, hogy ennek előnyeit kizárólag nyáron lehet élvezni, pedig tény, hogy a redőnyök a téli hónapokban is jó szolgálatot tesznek.

Mire gondolunk pontosan?

A tapasztalatok azt mutatják, hogy a mai korszerű redőnyök kialakításuknak köszönhetően eredményesen vethetőek be a kinti hideg ellen is.

Mind az átmeneti hónapokban, mind telente több fokkal melegebb lehet a lakásban akkor, ha leengedjük a redőnyöket éjszakára.

Természetesen a leginkább szembetűnő hatást nyáron érhetjük el az árnyékolók segítségével, hiszen nem csak a hőszigetelésben töltenek be fontos szerepet, de tűző napsütést is otthonunkon kívül rekeszthetjük segítségükkel.

Számtalanszor előfordul, hogy a televízió, a laptop vagy a számítógép használata akadályokba ütközik éppen a monitorra, képernyőre vetődő napsugarak miatt.

Legyen szó akár a kiváló hőszigetelő jellemzőkkel rendelkező redőnyökről, a reluxákról, az irodákból jól ismert szalagfüggönyökről, vagy éppen a divatos bambusz árnyékolókról, segítségükkel komfortosabb és kényelmesebb lehet a lakásban történő tevékenység.

www.gredexredony.hu
„A személyre szabott napfogyatkozás”

Készüljünk időben a hőségriadóra

Ma már senki nem lepődik meg azon, hogy a nyarak nem múlnak el hőségriadók nélkül.

Míg körülbelül tíz éve még a harminc fok körüli hőmérséklet is forrónak számított, addig ma örülünk, ha a hőmérő higanyszála mindössze ennyire kúszik fel.

Nem ritka, hogy a három hónap alatt többször is találkozunk hőségriadókkal, melyek ideje alatt még strandon is nehéz túlélni a forróságot.

Rendkívül fontos tehát, hogy felkészítsük szervezetünket és otthonunkat is a tikkasztó melegre.

Nem lehet elégszer hangsúlyozni a megfelelő mennyiségű folyadékbevitel jelentőségét, mely akár a négy litert is elérheti naponta.

 

A nyugodt éjszakák és a kellemes belső mikroklíma érdekében nem feltétlen a légkondi használata javasolt, sokkal inkább a redőnyök.

Bár kétségtelen hogy a sötétítő függönyök is árnyékot nyújtanak, de a tökéletes hőszigetelés inkább érhető el a leengedett redőnyök segítségével.

Igyekezzünk a szellőztetés időszakát reggelre és estére időzíteni, s a forró, napközbeni órákban zárjuk el a lakás légterét a legjobban a kinti melegtől.

Ha munkakörünk engedi, akkor a szabadságot célszerű a forrónak ígérkező júliusi – augusztusi hónapokra időzíteni, hogy a hőségriadók idejét valamilyen vízparton hűsölhessük át.

www.gredexredony.hu
„A személyre szabott napfogyatkozás”

Hővédelem hátrányok nélkül

Kellemes hőmérsékletre vágyik otthonában akkor is, ha kint tombol a kánikula?

Természetes igény, hogy legtöbben hűvös lakásba szeretnénk hazaérni az egész napos rohanás után.

De mégis milyen megoldást érdemes választani erre a célra?

Ha megfelelő tájolással, alapanyaggal rendelkezik az ingatlan, vagy az építési anyagválasztás terén kiváló jellemzőkkel bír a hővédelem terén, akkor igen szerencsés helyzetben van.

A legtöbben azonban megtapasztaljuk annak kellemetlenségét, amikor szinte lehetetlen a lakásban tartózkodni a tikkasztó nyári napokon.

Sokan döntenek a légkondi használata mellett, pedig tény, hogy számos egészségügyi hátránnyal járhat az.

Még a rendszeresen tisztított készülék használata is okozhat torokfájást, és a száraz levegő hatására az egyébként is bőséges folyadékbevitelnél több ajánlott.

Nem ritka a fejfájás sem hatására, sőt, a tisztítás elmaradásával az allergiás megbetegedések és a vírusos fertőzések kockázata is megnő.

Rendkívül fontos tehát, hogy a kellemes hőmérséklet megvalósítása érdekében álljon rendelkezésre valamilyen árnyékoló rendszer, ami kiválóan bevethető a kinti tikkasztó forróság ellen.

Ha egyetlen típust kellene javasolni, akkor az sokak szerint minden valószínűség szerint a télen-nyáron hasznos redőny lenne.

Segítségével nem csak az árnyékolás, de a hővédelem is maximálisan megoldható.

www.gredexredony.hu
„A személyre szabott napfogyatkozás”

Szúnyoghálóval a rovarok ellen

A téli mínuszok megszűnése után fokozatosan éled a termésed, ezáltal szinte biztos, hogy a rovarok is újra megcélozzák otthonunk kényelmét.

A nyár beköszöntével pedig ezek a kis élősködök csak sokasodnak, néha már olyannyira megkeserítik életünket, hogy jóformán szellőztetni is alig lehet a lakást anélkül, hogy egy-egy bogár be ne szállna az ablakon.

Ami pedig a legrosszabb az egészben, hogy sok esetben ezek a bogarak különböző fertőzéseket is terjesztenek, pláne, hogy ma már egy közönséges szúnyogcsípés is kellemetlen következményekkel járhat.

Azonban ma már számos kreatív megoldásnak hála könnyedén tudunk védekezni a rovarok támadása ellen.

A modern technológiáknak köszönhetően ugyanis gyakorlatilag bármilyen nyílászáróra felszerelhetők a szúnyoghálók, legyen az akár öntapadós, fixkeretes, rolós vagy éppen tolóajtós.

Ezek közül talán a rolós a legideálisabb megoldás, ugyanis ezek akár olyan ablakokra is felszerelhetők, melyre korábban már redőny is fel lett téve.

Azonban bármelyik mellett is döntene, garantáltan sikerrel tartja majd távol a nappalokat és éjszakákat is megkeserítő apró kis bogarakat.

www.gredexredony.hu
„A személyre szabott napfogyatkozás”

A pihentető alvás titka a redőny!

Önöknél már vannak felszerelve redőnyök?

Ha nincs, akkor érdemes lehet minél előbb felszereltetni őket, ugyanis a redőny nem csupán a kényelmet és a biztonságérzetet növeli, hanem az egészségre is jótékony hatással van.

Persze most joggal kérdezhetné, hogy mégis miként képes egy redőny bármit is tenni az egészség érdekében, de a helyzet az, hogy nagyon is sokat.

Szervezetünknek ugyanis létszüksége, hogy az éjszaka folyamán pihentető alvásban részesüljön, ha azonban kintről beszűrődnek különböző fények, az igenis zavarhatja, sőt akár meg is hiúsíthatja az pihentető alvást.

Persze ideig-óráig becsaphatjuk magunkat azzal, hogy bennünket nem zavarnak a fények, de az idő előrehaladtával szinte biztos, hogy jelentkezni fognak a negatív következmények.

Az éjszakai fény ugyanis csökkenti a szervezet melatonin termelődését, hiszen a melatonin kizárólag sötétben képes termelődni. Gyakorlatilag ez szabályozza az alvás és az ébrenlét egészséges ciklikusságát. Fény hatására azonban csökken ennek az anyagnak a termelődése, ez pedig megzavarja az éjszakai alvás nyugalmát.

Ez pedig később számos problémához – inzulinrezisztenciához vagy testtömeg növekedéshez – vezethet.

Éppen ezért a redőny valódi megoldást nyújthat az éjszakai alvás problémájára, sőt nyáron a tűző nap ellen is remek védelemként funkcionál.

www.gredexredony.hu
„A személyre szabott napfogyatkozás”

Veranda, téli kert árnyékolása a hőségben is

A nyár már javában dübörög, így nem árt, ha a télikert árnyékolása kapcsán is gondolunk alternatívákra.

A napsütés ugyanis túlzottan felmelegítheti a télikertet, melyek a növények megsínylenek, sőt akár tönkre is mennek.

Éppen ezért remek megoldás lehet a külső télikert árnyékolás, hiszen ezáltal nem forrósodik fel az amúgy fedett télikert teteje sem.

Azonban fontos tudni, hogy a télikert árnyékolók gyakorlatilag bármilyen zárt vagy nyitott hely árnyékolására alkalmazhatók, így akár teraszok, verandák, sőt akár vendéglátó egységek teraszainak árnyékolása is könnyűszerrel megoldható vele.

Ráadásul a télikert vagy veranda nyitott és zárható, árnyékolt vagy árnyékolatlan területei is nagyszerűen kombinálhatók.

Azaz akár télen-nyáron a környezetbe tökéletesen illeszkedő néha zárt, néha pedig nyitott, házához tökéletesen passzoló plusz tere lehet, ami akár vendégek fogadására is alkalmas lehet, de a nyári nagy melegben napozni is megéri kifeküdni egy jól, árnyékol verandára.

www.gredexredony.hu
„A személyre szabott napfogyatkozás”

Megfelelő árnyékolás a tetőtérben is

Ugye Ön is tudja, hogy a tetőterek árnyékolása kiemelt fontosságú?

Bizony, hiszen a tetőtéri üvegeken keresztül gyakorlatilag közvetlenül hatolnak be a napsugarak, így azok – pláne a nyári hőségben – jelentős felmelegedést okoznak a lakásban.

A tetőérben éppen ezért remek megoldásnak bizonyulhatnak az alumínium redőnyök, melyek remek hangszigetelők és a hőt is távol tartják, ráadásként pedig jól festhetők emellett pedig a fénybeszűrődés mértékét is hatékonyan csökkentik.

 

A tetőtéri árnyékolás remekül szabályozható, azaz az árnyékolás az alumínium ellenére sem kell, hogy teljes sötétséget jelentsen illetve a szellőzés lehetőségét sem zárja el. Kombinálható szúnyoghálóval is, ezek azonban dupla sínpályával rendelkezek.

A szúnyoghálók időjárásálló, üvegszál erősítésű hálóval készülnek, az alumínium redőnyök sajátossága pedig, hogy mindegyik rendelkezik egy feltolásgátlóval, de rendelhető hozzá akár egy zárható záróléc is.

Ezek a redőnyök remek megoldást jelenthetnek a családok számára, hiszen amellett, hogy távol tartják a forró napsugarakat, éjszakánként nem engedik be a zajokat és a fényeket sem.

www.gredexredony.hu
„A személyre szabott napfogyatkozás”

Lakberendezési trükkök: íme a szalagfüggöny

A belső árnyékoló rendszerek közöl a szalagfüggönyök, azok, melyek elegáns megjelenésükkel akár az egész lakás hangulatát alapjaiban véve megváltoztathatják.

Képesek akár hatalmas felületeken is árnyékolni, mindezt, úgy hogy közben megőrzik egységes megjelenésüket.

A szalagfüggönyök gyakran irodákban, éttermekben jelennek meg, de nem ritka, hogy konferenciatermekben vagy szállodákban is látható.

A szalagfüggönyök vásárlásánál rendkívül fontos a megfelelő árnyalat kiválasztása, hiszen illeszkedni kell otthonunk általános hangulatába.

Meglétük nyilvánvalóan fel fogja dobni az adott teret, de lényeges, hogy színvilágába harmonizáljon a falak és a bútorok színével. Azonban a szín a szalagfüggönyök esetén mégis csak másodlagos, ugyanis a különböző épületekben, helységekben más-más fényviszonyok a jellemzők, éppen ezért a szalagfüggöny anyagválasztéka az, ami meghatározó jelentőségű lehet.

Ma már gyakorlatilag a kínálat kimeríthetetlen, így a számunkra legideálisabbat tudjuk kiválasztani, ami lehet akár fényáteresztő, fényzáró, de akár fényvisszaverő is.

A kínálat hatalmas, így egész biztosan megtaláljunk a számunkra legideálisabb darabot.

www.gredexredony.hu
„A személyre szabott napfogyatkozás”

Mi is az az árnyékolástechnika?

Több ízben beszéltünk már a különböző árnyékolástechnikai rendszerekről, de magáról a fogalomról és annak jelentéséről már kevesebbet szóltunk. Éppen ezért joggal merülhet fel a kérdés, hogy mit is jelent igazából az árnyékolástechnika.

Egész biztos, hogy van róla valamilyen fogalma, ha más nem is, de a rajzokon szereplő árnyékolástechnikai biztosan eszébe jut. Azonban a redőnyös termékekkel kapcsolatos árnyékolástechnikának semmi köze az általános iskolai rajzokhoz, ugyanis ez sokkal inkább egy gyűjtőfogalom, melybe beletartoznak a különböző árnyékoló rendszerek.

Ezeknek számos fajtája létezik, így árnyékolástechnikai termék természetesen a redőny, a reluxa, a roló és a napellenző.

Mind-mind funkcióját tekintve egész másra hivatott, de nyilvánvalóan egy valami közös bennünk: mégpedig, hogy mindegyik árnyékolásra hivatott.

A redőny alapvetően a nap égető sugarait igyekszik távol tartani, éjszakára pedig teljes sötétségbe borítja a szobát, a reluxa forgatásával szabályozható a bejövő fény mennyisége, a roló könnyű mozgathatóságából adódóan rendkívül népszerű, a napellenző pedig remek lehet, ha teraszok vagy verandák árnyékolása a végcél.

www.gredexredony.hu
„A személyre szabott napfogyatkozás”

Hűsöljön a verandán!

Hatalmas verandájuk van, de a nap megállás nélkül süti?

Szívesen élvezné a nyári meleget a teraszon ülve, de nem szeretné, ha a nap égető sugarai folyamatosan Önre irányulnának? Akkor bizony a napellenzőket éppen ezért találták ki, ugyanis ezek a remek termékek az árnyékolástechnika jelentős képviselői.

Ahogy nevéből is látszik ezek olyan árnyékoló rendszereket, melyeket épületek falához lehet rögzíteni, annak érdekében, hogy beárnyékolja az alatta lévő területet.

Több fajtája is ismert, de talán a legnagyobb népszerűségnek a Basic New örvend, amely nyitott rendszerű homlokzatra, mennyezetre, sőt akár szarufára is szerelhető.

Ha szeretne a nyáron, a teraszon hűsölni vagy a gyerkőcök számára egy pancsoló medencét elhelyezni a verandán, amit nem tűz a nap, akkor a napellenzők egész biztos a segítségére lehetnek.

Hiszen nem törvényszerű, hogy a melegben a lakásban csücsüljünk.

Néhány kreatív megoldás és már élvezhetjük is a nyár adta örömöket. Hiszen mi sem üdítőbb érzés, mint saját teraszunkon pihenni és sütkérezni kíváncsi tekintetek és a nap égető sugarai nélkül.

www.gredexredony.hu
„A személyre szabott napfogyatkozás”

Így válasszunk redőnyt vagy reluxát

A megfelelő redőny vagy reluxa kiválasztása és használata nem csupán a nyári időszakban rendkívül fontos, bár ilyenkor tény és való, hogy megóv bennünket a tűző nap fényétől illetve a melegtől, de télen is nagyon fontos kiegészítő, hiszen olyanok pedig szigetel és hatékonyan tartja bent a meleget a lakásban.

Fontos kérdés lehet – pláne ha reluxáról van szó – hogy harmonizál-e a helység többi kiegészítőjével, annak stílusával és persze színeivel.

Ma már gyakorlatilag számlatan lehetőség közül választhatunk, de alapvetően van néhány íratlan szabály, amire érdemes figyelni mielőtt kiválasztjuk a megfelelő árnyékoló rendszert.

Ilyen többek között a funkcionalitás vagyis, hogy az adott termék megfelel-e alapvető funkciójának, azaz kint tartja-e a hideget vagy a meleget.

Emellett nem árt figyelembe venni az anyagot is, ez ugyanis nagyban befolyásolhatja majd a szoba általános hangulatát.

Ami pedig szintén rendkívüli fontosságú az a színes megválasztása, hiszen már elmúltak azok a napok, amikor csak fekete vagy fehér szín közül lehetett választani.

Mára már rengeteg különleges árnyalat került a boltokba, így kedvünkre válogathatunk kedvenc színeink között.

www.gredexredony.hu
„A személyre szabott napfogyatkozás”

A nyári meleg ellen: zsaluzia

Ön tudja mi a leghatékonyabb külső árnyékoló, amely hatalmas népszerűségnek örvend nálunk is?

Naná, hogy a zsaluzia, melynek hatalmas előnye, hogy használatával lehetőségünk van gondoskodni a megfelelő fényviszonyokról és természetesen a hő védelemről is. A zsaluzia annak idején többnyire közintézményeken, bevásárló-központokon volt jellemző, előnyeit felismerve azonban mára már számos család otthonába eljutott.


A zsaluzia gyakorlatilag egy reluxa, de annál sokkal strapabíróbb, ugyanis kültéri mivoltából adódóan sokkal jobban tűri az időjárás viszontagságait.

Ez nyilván köszönhető annak is, hogy alumíniumból készül, így képes ellenállni az UV-sugaraknak és a szeles időnek is. Ezenkívül a zsaluzia lamelláinak forgatásával akár a nap teljes hőjét kizárhatjuk, mindezt úgy, hogy nem akadályozzuk magunkat a kilátásban, plusz pont pedig, hogy a helyiségek szellőzését sem hiúsítja meg.

A zsaluzia népszerűségét valószínűleg annak köszönheti, hogy a hő átadó felület kültéren van, így a leadott hő nem tud bejutni a lakásba ez pedig effektíve olyan, mintha egy rég dédelgetett álom válna valóra.

www.gredexredony.hu
„A személyre szabott napfogyatkozás”

Valóra vált álom. Panel erkély mesterfokon!

Mindig is arról álmodott, hogy reggelente az erkélyen ülve szürcsölheti majd a kávéját? Ez azonban a nyári nagy melegben, de a mínuszokban is majdhogynem lehetetlen. Vagy legalábbis az volt ez idáig.

Mit szólna hozzá, ha azt mondanánk, hogy az árnyékolástechnikának köszönhetően, akár teljesen a saját ízlésére formálhatja a legszürkébb panel lakár erkélyét is?

Bizony, ha ugyanis a komfortot adó napárnyékolásról is gondoskodunk, akkor akár a belváros szívében is kialakíthatjuk saját, külön bejáratú kis oázisunkat.

Ahhoz, hogy nyáron is élvezni tudjunk erkélyünk kényelmét elengedhetetlen fontosságú a megfelelő napellenző kiválasztása.

A napellenző pedig lehet akár pasztell árnyalatú vagy klasszikus csíkos, a lényeg, hogy illeszkedjen az Ön és persze erkélye stílusába.

Ha a megfelelő napellenző megvan, akkor már a csak az erkély berendezési tárgyait kell gondosan megválasztani: egy-egy növény vagy bútor segítségével akár olyan erkélyt is varázsolhat, ahol még vendégeket is lehet fogadni.

Használja a kreativitását, merjen nagyot álmodni és szürcsölje bátran a kávét az erkélyen.

www.gredexredony.hu
„A személyre szabott napfogyatkozás”