A babaszoba berendezése

A babaszoba berendezése

A babaszoba berendezése izgalmas feladat, egész várandósságunk alatt lehet készülni rá, válogatni a bababútorokat, kedves kiegészítőket, tervezgetni a dekorációt, hogy mire megszületik a baba, minden készen várja.
A babaszoba fekvése, méretek
Fontos, hogy a babaszoba világos, barátságos legyen, ezért a déli, délnyugati, vagy délkeleti tájolás a legjobb. Vigyázzunk azonban, mert a közvetlen napfény sok a baba szemének, így az ágyát ne állítsuk vele szembe.
A babaszoba mérete lehetőségeinkhez igazodik. A babának még nincs nagy területre szüksége, csak néhány bútorra, mászó, játszó területre. Számítsunk rá, hogy a babák is szeretik a társaságot, így hamarosan az egész lakást be fogják lakni, valószínűleg ott fognak a legtöbbet tartózkodni, ahol mi is a legtöbb időt töltjük.

(tovább…)

Készüljünk időben a hőségriadóra

Készüljünk időben a hőségriadóra

Ma már senki nem lepődik meg azon, hogy a nyarak nem múlnak el hőségriadók nélkül.

Míg körülbelül tíz éve még a harminc fok körüli hőmérséklet is forrónak számított, addig ma örülünk, ha a hőmérő higanyszála mindössze ennyire kúszik fel.

Nem ritka, hogy a három hónap alatt többször is találkozunk hőségriadókkal, melyek ideje alatt még strandon is nehéz túlélni a forróságot.

Rendkívül fontos tehát, hogy felkészítsük szervezetünket és otthonunkat is a tikkasztó melegre.

(tovább…)

Hővédelem hátrányok nélkül

Hővédelem hátrányok nélkül

Kellemes hőmérsékletre vágyik otthonában akkor is, ha kint tombol a kánikula?

Természetes igény, hogy legtöbben hűvös lakásba szeretnénk hazaérni az egész napos rohanás után.

De mégis milyen megoldást érdemes választani erre a célra?

Ha megfelelő tájolással, alapanyaggal rendelkezik az ingatlan, vagy az építési anyagválasztás terén kiváló jellemzőkkel bír a hővédelem terén, akkor igen szerencsés helyzetben van.

A legtöbben azonban megtapasztaljuk annak kellemetlenségét, amikor szinte lehetetlen a lakásban tartózkodni a tikkasztó nyári napokon.

(tovább…)

Szúnyoghálóval a rovarok ellen

Szúnyoghálóval a rovarok ellen

A téli mínuszok megszűnése után fokozatosan éled a termésed, ezáltal szinte biztos, hogy a rovarok is újra megcélozzák otthonunk kényelmét.

A nyár beköszöntével pedig ezek a kis élősködök csak sokasodnak, néha már olyannyira megkeserítik életünket, hogy jóformán szellőztetni is alig lehet a lakást anélkül, hogy egy-egy bogár be ne szállna az ablakon.

Ami pedig a legrosszabb az egészben, hogy sok esetben ezek a bogarak különböző fertőzéseket is terjesztenek, pláne, hogy ma már egy közönséges szúnyogcsípés is kellemetlen következményekkel járhat.

Azonban ma már számos kreatív megoldásnak hála könnyedén tudunk védekezni a rovarok támadása ellen.

(tovább…)

A pihentető alvás titka a redőny!

A pihentető alvás titka a redőny!

Önöknél már vannak felszerelve redőnyök?

Ha nincs, akkor érdemes lehet minél előbb felszereltetni őket, ugyanis a redőny nem csupán a kényelmet és a biztonságérzetet növeli, hanem az egészségre is jótékony hatással van.

Persze most joggal kérdezhetné, hogy mégis miként képes egy redőny bármit is tenni az egészség érdekében, de a helyzet az, hogy nagyon is sokat.

Szervezetünknek ugyanis létszüksége, hogy az éjszaka folyamán pihentető alvásban részesüljön, ha azonban kintről beszűrődnek különböző fények, az igenis zavarhatja, sőt akár meg is hiúsíthatja az pihentető alvást.

(tovább…)

Veranda, téli kert árnyékolása a hőségben is

Veranda, téli kert árnyékolása a hőségben is

A nyár már javában dübörög, így nem árt, ha a télikert árnyékolása kapcsán is gondolunk alternatívákra.

A napsütés ugyanis túlzottan felmelegítheti a télikertet, melyek a növények megsínylenek, sőt akár tönkre is mennek.

Éppen ezért remek megoldás lehet a külső télikert árnyékolás, hiszen ezáltal nem forrósodik fel az amúgy fedett télikert teteje sem.

Azonban fontos tudni, hogy a télikert árnyékolók gyakorlatilag bármilyen zárt vagy nyitott hely árnyékolására alkalmazhatók, így akár teraszok, verandák, sőt akár vendéglátó egységek teraszainak árnyékolása is könnyűszerrel megoldható vele.

(tovább…)

Műanyag redőny vs időjárás

Műanyag redőny vs időjárás

Ön vajon tudja, hogy miként is viselkedik a redőny a szélsőséges időjárási viszonyok között?

Alapvetően fontos tudni, hogy a redőny ellenáll az időjárás viszontagságainak: bírja a napsütést, a szeles, havat és erős is, azonban gondolnunk kell az extrémebb időjárási viszonyokra is, úgy, mint egy-egy intenzívebb jégeső vagy egy erősebb napsütéses idők, azaz a kánikula.

(tovább…)

Mi is az az árnyékolástechnika?

Mi is az az árnyékolástechnika?

Több ízben beszéltünk már a különböző árnyékolástechnikai rendszerekről, de magáról a fogalomról és annak jelentéséről már kevesebbet szóltunk. Éppen ezért joggal merülhet fel a kérdés, hogy mit is jelent igazából az árnyékolástechnika.

Egész biztos, hogy van róla valamilyen fogalma, ha más nem is, de a rajzokon szereplő árnyékolástechnikai biztosan eszébe jut. Azonban a redőnyös termékekkel kapcsolatos árnyékolástechnikának semmi köze az általános iskolai rajzokhoz, ugyanis ez sokkal inkább egy gyűjtőfogalom, melybe beletartoznak a különböző árnyékoló rendszerek.

(tovább…)

Hűsöljön a verandán!

Hűsöljön a verandán!

Hatalmas verandájuk van, de a nap megállás nélkül süti?

Szívesen élvezné a nyári meleget a teraszon ülve, de nem szeretné, ha a nap égető sugarai folyamatosan Önre irányulnának? Akkor bizony a napellenzőket éppen ezért találták ki, ugyanis ezek a remek termékek az árnyékolástechnika jelentős képviselői.

Ahogy nevéből is látszik ezek olyan árnyékoló rendszereket, melyeket épületek falához lehet rögzíteni, annak érdekében, hogy beárnyékolja az alatta lévő területet.

(tovább…)

Így válasszunk redőnyt vagy reluxát

Így válasszunk redőnyt vagy reluxát

A megfelelő redőny vagy reluxa kiválasztása és használata nem csupán a nyári időszakban rendkívül fontos, bár ilyenkor tény és való, hogy megóv bennünket a tűző nap fényétől illetve a melegtől, de télen is nagyon fontos kiegészítő, hiszen olyanok pedig szigetel és hatékonyan tartja bent a meleget a lakásban.

Fontos kérdés lehet – pláne ha reluxáról van szó – hogy harmonizál-e a helység többi kiegészítőjével, annak stílusával és persze színeivel.

(tovább…)

Valóra vált álom. Panel erkély mesterfokon!

Valóra vált álom. Panel erkély mesterfokon!

Mindig is arról álmodott, hogy reggelente az erkélyen ülve szürcsölheti majd a kávéját? Ez azonban a nyári nagy melegben, de a mínuszokban is majdhogynem lehetetlen. Vagy legalábbis az volt ez idáig.

Mit szólna hozzá, ha azt mondanánk, hogy az árnyékolástechnikának köszönhetően, akár teljesen a saját ízlésére formálhatja a legszürkébb panel lakár erkélyét is?

(tovább…)

Üdvözlet

Üdvözlet

Immáron büszkén írhatjuk, hogy az egyik legnagyobb és legelismertebb szereplői vagyunk a hazai árnyékolástechnikai termékek gyártásában és installálásában a piacon.

A kezdetben főként redőny és szúnyogháló termékek értékesítésével foglalkoztunk mára számos innovatív belső árnyékolókkal, garázskapukkal, Schüco nyílászárókkal és intelligens épületvezérléssel bővítettük a kínálatunk.

Cégünk jelenleg nagy és kiskereskedelemmel egyaránt foglalkozik. A nagykereskedelmet Pécelen látja el, ahol a Cég központja is található, egy közel 5 000 m2 –es épületben folyik a gyártás, ill. az irodai munkálatok.

(tovább…)