Szúnyogháló tisztítása 5+1 egyszerű lépésben

Szúnyogháló tisztítása 5+1 egyszerű lépésben

A szúnyoghálók nem csupán védőpajzsok az otthonunk oázisában, hanem a nyugodt, zavartalan mindennapok kulcsai is. Ezek az őrszemek szilárdan állnak a szélben, miközben kiűzik a zümmögő betolakodókat és szűrőként szolgálnak a városi élet pora ellen. De vajon mi a helyzet akkor, amikor a szűrő maga szorul karbantartásra?

Azonban ne feledkezzünk meg arról, hogy a tisztaság nem csak vonzó környezetet teremt, hanem a levegő minőségét is javítja, ezzel védelmet nyújtva nem csak az otthonunknak, hanem egészségünknek is.

Merüljünk el a szúnyoghálók tisztításának művészetében: ez nem csak egy egyszerű háztartási teendő, hanem az otthoni harmónia és frissesség megteremtésének elengedhetetlen rituáléja. Fedezzük fel, hogyan őrizhetjük meg ezt a láthatatlan pajzsot makulátlannak és erőteljesnek, hogy az továbbra is hűségesen szolgálhassa otthonunkat.

A szúnyoghálók típusai

Az otthonok ablakain díszelgő szúnyoghálók olyan sokfélék, mint maga a stílusuk és funkcionalitásuk. Mindegyik típusnak megvannak a maga előnyei, és természetesen a tisztításuk is eltérő figyelmet kíván.

A keretes szúnyoghálók esetében gyakran találkozhatunk merev, könnyen kezelhető szerkezetekkel, amelyek stabilan tartják a hálót, és így a tisztítás során is könnyebb dolgunk van. Elsősorban egy puha kefe vagy egy nedves rongy segítségével könnyedén eltávolíthatjuk a port és a szennyeződéseket.

Ezzel szemben a rolós szúnyoghálók esetében figyelembe kell vennünk a mozgó alkatrészeket és a mechanizmust is, amelyek megkívánják az aprólékosabb hozzáértést. Ezen szúnyoghálók tisztítása közben különösen oda kell figyelnünk, hogy ne áztassuk el a mechanikát, és a háló fel- és lehúzása során ne okozzunk benne törést vagy sérülést.

Mindkét típusú szúnyogháló tisztán tartása elengedhetetlen a hosszú élettartam és a funkció megőrzése érdekében. A rendszeres és megfelelő módon végzett szúnyogháló tisztítás hozzájárul ahhoz, hogy otthonunkban zavartalanul élvezhessük a nyitott ablakok nyújtotta friss levegőt és természetes fényt.

Előkészületek a tisztításhoz

Mielőtt nekilátnánk a szúnyogháló tisztításának, alaposan készítsük elő a munkaterületet és gyűjtsük össze a szükséges eszközöket. Elengedhetetlen, hogy a feladathoz megfelelő tisztítószereket és eszközöket használjunk, hogy megóvjuk a háló anyagát és szerkezetét.

A legfontosabb, hogy legyen nálunk puha sörtéjű kefe, amellyel eltávolíthatjuk a durva szennyeződéseket és a port a hálóról anélkül, hogy kárt tennénk benne. Egy mikroszálas törlőkendő is hasznos lehet, különösen a finomabb részek tisztításához. Egy vödör langyos víz, amelybe egy kis semleges pH-értékű mosogatószert vagy folyékony szappant oldunk fel, tökéletes lesz a nedves tisztításhoz. Ha van, használhatunk szúnyoghálóra kifejlesztett speciális tisztítószert is, ami kíméletes az anyaghoz, mégis hatékonyan távolítja el a makacs szennyeződéseket.

Fontos, hogy minden eszközt és tisztítószert óvatosan használjunk, hogy elkerüljük a háló megrongálását. A szúnyogháló tisztítása során ne feledkezzünk meg a keret és a rolós szerkezet megtisztításáról sem, hiszen ezek a részek is tartalmazhatnak szennyeződéseket, amelyek befolyásolhatják a háló működését és esztétikáját.

Szúnyogháló tisztítása speciális kefével, a zöld növényzet előtt.

Az 5+1 lépés áttekintése

A tökéletes szúnyogháló tisztítása nem igényel varázslatot, csupán öt alapvető és egy plusz lépést, amelyeket követve hálónk évről évre megőrzi frissességét és hibátlan állapotát. Ez a módszer nemcsak, hogy hatékony, de időt is spórol nekünk, és biztosítja a szúnyogháló hosszú élettartamát.

 1. lépés: Az eltávolítás művészete – Hogyan is szedjük ki helyes módon a hálót keretéből vagy rolórendszeréből anélkül, hogy megkárosítanánk.
 2. lépés: A por és szennyeződés eltávolítása – Ebben a szakaszban megmutatjuk, milyen eszközökkel távolítsuk el a felületi szennyeződéseket és port a hálóról.
 3. lépés: A makacs foltok kezelése – Itt arra koncentrálunk, hogyan küzdjünk meg a nehezen eltávolítható foltokkal, anélkül, hogy rongálnánk a háló szövetét.
 4. lépés: A mosás finom művészete – Megosztjuk, hogyan kell kíméletesen, mégis alaposan megmosni a hálót, figyelembe véve annak anyagát.
 5. lépés: Az öblítés és szárítás – A tisztítószerek maradék nélküli eltávolítása és a háló szárításának helyes módjáról lesz szó.

+1 lépés: Az utómunkálatok és a háló helyreállítása – Végül pedig bemutatjuk, hogyan állítsuk vissza és tartsuk karban a hálót, hogy készen álljon a következő felhasználásra.

Ezek a lépések, ha helyesen követjük végig, biztosítani fogják a szúnyogháló tisztításának sikerét, és a hálónk ismételten képes lesz megvédeni otthonunkat a nem kívánt rovaroktól.

1. lépés: Az eltávolítás művészete

Kezdjünk a szúnyogháló tisztításának legelső és talán legkritikusabb lépésével: a háló eltávolításával. Ez az a fázis, ahol a legnagyobb a kockázat a sérülések kialakulására, ezért itt van a legnagyobb szükség a finom és megfontolt mozdulatokra.

Keretes szúnyogháló esetében óvatosan emeljük ki a keretet az ablakból vagy ajtóból. Ellenőrizzük, hogy vannak-e rögzítőelemek vagy csavarok, amelyeket először lazítani kell. A rolós hálóknál hasonlóképpen, legyünk óvatosak a fel- és legördítésnél, hogy ne gyűrődjön vagy sérüljön meg a háló anyaga.

Ne feledkezzünk meg arról, hogy ha a háló ki van téve a napnak és az időjárás viszontagságainak, a műanyag részek törékenyebbek lehetnek. Ezért minden egyes mozdulatunk legyen körültekintő és tudatos, hogy a szúnyogháló anyaga megőrizze eredeti állapotát.

Miután sikeresen eltávolítottuk, helyezzük a hálót egy tiszta, sima felületre, ahol biztonságosan megkezdhetjük a tisztítási folyamat következő lépéseit. Ebben a lépésben a türelem és az óvatosság meghozza majd gyümölcsét, mert egy épen maradt szúnyogháló nem csak szebb, de hatékonyabban is működik.

Ablak szúnyogháló tisztítása, a hálón át látható a kert virágos bokra.

2. lépés: A por és szennyeződés eltávolítása

A szúnyogháló tisztítás folyamatának ez a szakasza rendkívül fontos, hiszen itt szabadulunk meg a legtöbb látható szennyeződéstől. Az eltávolítás módja egyszerű, ám a hatékonyság érdekében aprólékosnak kell lennünk.

A puha sörtéjű kefe itt válik igazi segítőtárssá. A legfelszínesebb port és apróbb szennyeződéseket gyorsan és hatékonyan távolíthatjuk el vele. A háló sima felületén finoman, körkörös mozdulatokkal haladva a kefe segítségével kiszabadíthatjuk a szövet minden egyes lyukában megbúvó port. Ez a módszer különösen hasznos a szél által szállított pollen, porszemek és egyéb légköri szennyeződések ellen.

Amennyiben a kefe nem lenne elegendő, használhatunk porszívót is, de ügyeljünk rá, hogy puha ecsetfejet válasszunk, hogy ne sértsük meg a hálót. Az erős szívóhatás megfelelő eszközzel kombinálva gyorsan és hatékonyan távolítja el a szövetbe ragadt koszt. Ne feledkezzünk meg a keretről sem, ahol a por gyakran szemmel nem látható módon felhalmozódik.

4. lépés: A mosás finom művészete

Első szabályként mindig keressünk olyan tisztítószereket, amelyek kifejezetten kíméletesek, és nincsenek benne agresszív vegyszerek, mint például a klór vagy a fehérítő. A semleges pH-értékű mosogatószerek vagy a gyengéd folyékony szappanok tökéletes választásnak bizonyulhatnak. Ezek az anyagok elég erősek ahhoz, hogy megbirkózzanak a szennyeződésekkel, ugyanakkor finoman bánnak a háló anyagával.

Fontos, hogy a tisztítószert mindig hígítsuk vízzel egy vödörben, és kerüljük a közvetlen alkalmazást a hálón. A legjobb, ha egy puha szivacsot vagy mikroszálas kendőt használunk, amelyet előzetesen beáztattunk a tisztítószeres vízbe. Ezzel óvatosan töröljük át a hálót, ügyelve arra, hogy ne gyakoroljunk túlzott nyomást, ami a szálak sérüléséhez vezethet.

Miután a hálót alaposan áttöröltük, fontos, hogy bő vízzel öblítsük le, hogy eltávolítsuk a tisztítószer maradványait. Ez megakadályozza, hogy káros anyagok maradjanak a hálón, amelyek később irritálhatják a bőrt vagy károsíthatják a háló anyagát.

A szúnyogháló tisztítása során végzett mosás nem csak a háló tisztaságáról szól, hanem arról is, hogy megóvjuk annak szerkezetét és funkcionalitását. A helyesen kiválasztott tisztítószerekkel és a megfelelő technikával a hálónk éveken át megőrizheti frissességét és hatékonyságát.

Kéz nyitja a szúnyoghálóval felszerelt ablakot, a háttérben látható épület és zöld növényzet.

5. lépés: Az öblítés és szárítás

Az utolsó lépések a szúnyogháló tisztításában kulcsfontosságúak azért, hogy hálónk ne csak tiszta legyen, de hosszú távon is megőrizze formáját és funkcionalitását. Az öblítés és a szárítás folyamata egyszerűnek tűnhet, de néhány fontos szempontot érdemes szem előtt tartani.

Miután a szúnyoghálót alaposan megtisztítottuk, fontos, hogy minden használt tisztítószer-maradványt eltávolítsunk róla. Ehhez bőséges mennyiségű tiszta, langyos vizet használjunk. Ha lehetséges, használjunk zuhanyzót vagy kerti slagot egy finom vízsugárral, ami segít gyengéden eltávolítani a tisztítószerek maradványait anélkül, hogy károsítanánk a háló szövetét.

A szárítás talán a legkritikusabb része a szúnyogháló tisztításának. A hálót soha ne tegyük ki közvetlen napfénynek, mert az UV-sugárzás károsíthatja az anyagot. Ehelyett keressünk egy árnyékos, jól szellőző helyet, ahol a háló természetes módon, egyenletesen száradhat meg.

Fontos, hogy a hálót teljesen megszáradjon, mielőtt visszahelyeznénk. A nedvesség ugyanis elősegítheti a penész és a rozsda kialakulását, különösen a kereten és a roló mechanizmusán. Ha szükséges, használhatunk egy tiszta, száraz törölközőt vagy mikroszálas kendőt, hogy finoman áttöröljük a hálót, ezzel is felgyorsítva a szárítási folyamatot.

+1 lépés: Az utómunkálatok és a háló helyreállítása

A szúnyogháló tisztítása után néhány utolsó lépést kell még megtennünk, hogy hálónk ismét tökéletesen működjön. Először is győződjünk meg róla, hogy a háló teljesen megszáradt. Ezután óvatosan helyezzük vissza a keretébe vagy a roló rendszerébe, ügyelve arra, hogy ne okozzunk benne sérülést.

Ellenőrizzük a keret és a roló rendszer állapotát is; szükség esetén végezzünk kisebb javításokat, vagy szükség szerint állítsuk be a feszességét, hogy a háló ne lógjon vagy ne legyen túl feszes. Ha a keret vagy a roló mechanizmusa rozsdásodott vagy megsérült, érdemes lehet szakemberhez fordulni a javítás vagy csere előtt.

Végül, de nem utolsó sorban, ellenőrizzük utoljára a hálót, hogy biztosak legyünk benne, minden része tiszta, sérülésmentes, és készen áll a használatra. Ezeket a lépéseket követve biztosíthatjuk, hogy a szúnyogháló tisztítása hosszú távon megőrizze otthonunk kényelmét és biztonságát.

Tisztítási hibák, amiket el kell kerülni

A szúnyogháló tisztítása során könnyű hibákba esni, amelyek akár az anyag sérüléséhez is vezethetnek. Ezek ismeretében megelőzhetjük a kellemetlenségeket és biztosíthatjuk a háló hosszú élettartamát. Íme néhány gyakori tévedés, amelyeket érdemes elkerülni:

Túlzott erő alkalmazása

A leggyakoribb hiba, amikor valaki túl erősen dörzsöli vagy keféli a hálót a tisztítás során. Ez károsíthatja a finom szövetet, vezethet lyukak keletkezéséhez vagy a szálak kiszakadásához. Mindig legyünk óvatosak és használjunk puha eszközöket.

Figyelmen kívül hagyott részletek

A keretek és a roló rendszerek tisztításának elhanyagolása gyakori hiba. Ezek a területek is gyűjthetnek port és szennyeződést, ami befolyásolhatja a szúnyogháló működését és esztétikáját.

Elmulasztott előzetes ellenőrzés

A tisztítás megkezdése előtt nem mindenki ellenőrzi a háló állapotát, így előfordulhat, hogy meglévő sérülések további károsodáshoz vezetnek a tisztítás során. Mindig vizsgáljuk meg a hálót bármilyen sérülés vagy kopás jelei után kutatva, hogy megfelelően kezelhessük ezeket.

Ezeket a hibákat elkerülve a szúnyogháló tisztítása zökkenőmentes és hatékony lehet, biztosítva ezzel, hogy hálónk hosszú távon megőrizze szépségét és funkcionalitását.

Egy személy zöld szivacsot és narancssárga permetezőt használ a szúnyogháló tisztításához.

Időzítés: Mikor a legideálisabb a szúnyogháló tisztítása?

A szúnyogháló tisztításának időzítése kulcsfontosságú ahhoz, hogy maximálisan kihasználjuk az előnyeit és ezáltal meghosszabbítsuk az élettartamát. A tavasz a legideálisabb időszak a szúnyoghálók alapos tisztítására. A téli hónapok után, amikor a hálókat kevésbé használjuk, és felhalmozódott rajtuk a por és egyéb szennyeződés, a tavaszi nagytakarítás részeként érdemes őket is megtisztítani. Így készen állnak a nyári szezonra, amikor ismét nagy szerepet kapnak az otthonok szellőzésében.

Természetes tisztítószerek használata

A szúnyogháló tisztítása során nem szükséges kemikáliákhoz fordulnunk; számos környezetbarát, természetes alternatíva áll rendelkezésünkre, amelyek ugyanolyan hatékonyan távolítják el a szennyeződéseket, miközben óvják bolygónkat.

Ecet

Az ecet egy univerzális tisztítószer, amely kiválóan alkalmas a szúnyoghálók tisztítására is. Egy rész ecet és egy rész víz keveréke hatékonyan eltávolítja a port, foltokat és egyéb szennyeződéseket, anélkül, hogy károsítaná a háló anyagát. Az ecet antibakteriális és gombaölő tulajdonságai miatt nemcsak tisztít, de fertőtlenít is.

Sütőpor

A sütőpor kiváló természetes tisztítószer, amely segíthet a makacs foltok és szennyeződések eltávolításában. Készíthetünk belőle pasztát vízzel keverve, és ezt a keveréket alkalmazhatjuk közvetlenül a foltokra, vagy használhatjuk az egész háló általános tisztítására is.

Citromlé

A citromlé természetes fehérítő és zsíroldó tulajdonságokkal rendelkezik, ami különösen hasznos lehet a zsíros vagy ragacsos szennyeződések eltávolításában. Egy citrom levét keverjük össze vízzel, és ezzel a keverékkel töröljük át a hálót. Ez nemcsak tisztít, de kellemes, friss illatot is hagy maga után.

A természetes tisztítószerek használata nem csak a szúnyoghálók, de környezetünk védelmében is fontos lépés. Ezekkel az egyszerű, mégis hatékony megoldásokkal a szúnyogháló tisztítása egyszerű és környezetbarát folyamattá válik.

Egy kéz egy ablakot nyit, ahol a szúnyogháló előtt virágzó cserjére látható kilátás nyílik.

A tisztítás hatása a szúnyogháló élettartamára

A szúnyogháló tisztítása nem csupán esztétikai szempontból fontos, hanem jelentős hatással van a háló élettartamának meghosszabbítására is. Rendszeres és megfelelő tisztítás nélkül a szúnyoghálók hamar elveszíthetik funkcionalitásukat, ami csökkenti hatékonyságukat és rövidíti élettartamukat.

Funkcionalitás fenntartása

A háló tisztán tartása biztosítja, hogy az továbbra is megfelelően védje az otthont a rovarok és egyéb nem kívánt vendégek ellen. A tisztítás során észrevehetünk és kezelhetünk kisebb sérüléseket vagy kopásokat is, mielőtt azok nagyobb problémává válnának.

Esztétikai megjelenés

Egy tiszta szúnyogháló nemcsak funkcionális, de esztétikailag is hozzájárul otthonunk megjelenéséhez. A rendszeres tisztítás segít megőrizni a háló eredeti színét és átlátszóságát, így nem válik a házunk zavaró elemévé.

Összességében, a szúnyogháló tisztítása elengedhetetlen része a hosszú távú karbantartásnak. Nem csak a háló állapotát őrzi meg, hanem növeli élettartamát is, így hosszabb ideig élvezhetjük annak előnyeit anélkül, hogy gyakran kellene cserélnünk. A tisztítás befektetés a kényelembe, az egészségbe és az otthonunk védelmébe.

Mindent egybevetve, a szúnyogháló tisztítása nem csupán azért lényeges, hogy megóvjuk magunkat a rovaroktól, hanem azért is, mert emeli otthonunk színvonalát és minőségét. Ne érezzük tehát kötelezettségnek ezt a teendőt; inkább fogjuk fel úgy, mint egy egyszerű, de hatásos mód, amellyel javíthatjuk mindennapjaink komfortját és otthonunk értékét.

Készítette: Grédics Tivadar

www.gredexredony.hu
„A személyre szabott napfogyatkozás”

Elektromos redőny utólag, egyszerűen

Elektromos redőny utólag, egyszerűen

Az elektromos redőnyök utólagos beszerelése egy olyan modernizációs lépés, amely jelentősen hozzájárulhat otthonunk kényelmének és biztonságának növeléséhez. Sokan úgy gondolják, hogy a redőnyök motorizálása bonyolult és költséges folyamat, azonban napjainkban már az elektromos redőnyök beépítése is egyre népszerűbbé válik a tulajdonosok körében. Ebben a cikkben bemutatjuk, hogy milyen előnyökkel jár az elektromos redőnyrendszer, hogyan valósítható meg az utólagos motorizálás lépésről lépésre, és mire érdemes figyelni a választás során. Célunk, hogy átfogó útmutatót nyújtsunk azok számára, akik szeretnék otthonukat a következő szintre emelni az elektromos redőnyök utólagos beépítésével.

elszakadt redőny zsinór cseréje

Miért érdemes elektromos redőnyt választani?

Az elektromos redőnyök választása nem csupán a kényelemről szól, számos további előnyük is van, amelyek messze meghaladják a hagyományos kézi redőnyök nyújtotta lehetőségeket. Elsőként, az elektromos redőnyök utólagos beépítése lehetővé teszi, hogy otthonunk biztonságát jelentősen megnöveljük. A motorizált rendszerrel felszerelt redőnyök nehezebben nyithatók fel kívülről, így további védelmet nyújtanak a betörésekkel szemben.

Második fontos szempont a hő- és fényszabályozás. Az elektromos redőnyökkel pontosabban tudjuk szabályozni otthonunk belső hőmérsékletét valamint a beáramló fény mennyiségét. Ezzel nem csak a komfortérzetünket javíthatjuk, hanem energiahatékonyság szempontjából is előnyösebb. Automatizált beállításokkal a redőnyök az évszakoknak vagy akár a nap egyes szakaszainak megfelelően automatikusan szabályozhatók, így optimalizálva az energiaköltségeket.

Végül, de nem utolsósorban, az elektromos redőnyök értéknövelő hatással bírnak. A modern, motorizált rendszerek növelik otthonunk kényelmét, biztonságát és energiahatékonyságát, amelyek mind hozzájárulnak az ingatlanunk piaci értékének emelkedéséhez. Mindezen előnyök mellett tehát nem meglepő, hogy egyre többen döntenek az elektromos redőny utólagos beépítése mellett.

Mit érdemes tudni az elektromos redőnyök utólagos beszereléséről?

Az elektromos redőny utólagos beszerelése egyre népszerűbb döntés a lakástulajdonosok körében, hiszen az elektromos redőny számos előnyt kínál a hagyományos kézi változatokkal szemben. Azonban mielőtt beleugranánk ebbe a projektbe, fontos megértenünk a folyamat minden aspektusát, hogy a lehető legjobb döntést hozhassuk.

Az elektromos redőny utólagos telepítése során fontos figyelembe venni a redőny anyagát, méretét és a meglévő ablakkeret állapotát. Ezek a tényezők meghatározhatják a projekt összetettségét és költségét. A redőny motorizálásában ajánlott egy szakember segítségét kérni, aki képes lesz megfelelően értékelni a helyzetet és tanácsot adni a legmegfelelőbb motor típus kiválasztásában.

A motorizálás folyamata magában foglalja az elektromos motor és a vezérlőegység telepítését, ami lehetővé teszi a redőnyök távirányítóval vagy okos telefonon keresztüli vezérlését. Ez nemcsak hogy növeli otthonunk kényelmét és biztonságát, hanem hozzájárul az energiahatékonyságunk javításához is, mivel a redőnyök automatizált vezérlésével pontosan szabályozhatjuk a napfény beáramlását és ezzel a hőmérsékletet is.

Fontos megjegyezni, hogy az elektromos redőny utólagos beépítésekor a rendszer kompatibilitását is figyelembe kell venni. Bizonyos esetekben szükség lehet további átalakításokra vagy adapterekre, hogy a motorizált rendszer illeszkedjen a meglévő infrastruktúrához.
Az elektromos redőny utólagos motorizálása tehát egy olyan befektetés, amely jelentős értéknövelő és kényelmi faktort képes hozzáadni otthonunkhoz. A megfelelő tervezéssel és szakértelemmel ez a modernizációs lépés zökkenőmentesen és hatékonyan valósítható meg.

elszakadt redőny zsinór cseréje

Alumínium vagy műanyag redőny?

Amikor elektromos redőny utólagos beszereléséről van szó, jól át kell gondolni a redőny anyagának kiválasztását. A leggyakoribb választások az alumínium és a műanyag redőnyök, mindkét típusnak megvannak az előnyei és hátrányai is.

Alumínium redőnyök esetében az egyik legnagyobb előny a tartósság és az időjárás állóság. Az alumínium képes ellenállni a korróziónak, nem rozsdásodik, és kiváló védelmet nyújt a napfény, eső, szél és akár a hőmérséklet-ingadozások ellen is. Emellett az alumínium redőnyök biztonsági szempontból is előnyösebbek lehetnek, mivel erősebbek és nehezebben felnyithatók illetéktelen behatolás esetén.

A műanyag redőnyök előnyei közé tartozik a költséghatékonyság és a könnyű telepítés. Általában olcsóbbak az alumíniumból készült társaiknál, és széles választékban elérhetőek, különböző színekben és stílusokban, így könnyen beilleszthetőek az otthonunkban. Ugyanakkor a műanyag redőnyök hajlamosak az idő múlásával elszíneződni és kevésbé tartósak, mint az alumínium változatok.

A motorizálás folyamata lépésről lépésre

Az elektromos redőny utólagos motorizálása egy olyan projekt, amely jelentős mértékben növelheti otthonunk kényelmét és biztonságát. A folyamat néhány alapvető lépésből áll, amelyeket követve sikeresen motorizálhatjuk redőnyeinket. Az alábbi útmutató, lépésről lépésre vezet végig a motorizálás folyamatán:

Értékelés és tervezés: Az elektromos redőny utólag történő motorizálásának első lépése az értékelés és a tervezés. Meg kell vizsgálni a meglévő redőnyök állapotát, anyagát és méretét. Ezen információk alapján lehet meghatározni a szükséges motor típusát és erősségét.

Motor és vezérlőegység kiválasztása: A piacon számos motor és vezérlőegység közül választhatunk, amelyek különböző funkciókat és vezérlési lehetőségeket kínálnak. Fontos, hogy olyan rendszert válasszunk, amely megfelel az igényeinknek és kompatibilis a meglévő rendszerrel.

Elektromos infrastruktúra felkészítése: Mielőtt hozzálátnánk a redőny motorizálásához, gondoskodnunk kell az elektromos infrastruktúra előkészítéséről. Ez magában foglalhatja az elektromos kábelezés kiépítését és a megfelelő biztosítékok telepítését.

A motor telepítése: A motor és a vezérlőegység telepítése a redőnytokba vagy annak közelébe történik. Ez a lépés magában foglalja a motor rögzítését, az elektromos kábelek csatlakoztatását és a rendszer beállításait.

Tesztelés és finomhangolás: Miután a motor és a vezérlőegység telepítése befejeződött, következik a rendszer tesztelése és szükség szerinti finomhangolása. Ez magába foglalhatja a végállások beállítását, a távirányító programozását, és a rendszer összehangolását a felhasználói igényekkel.

Használatba vétel és karbantartás: Az elektromos redőnyök utólagos motorizálása után a rendszer készen áll a napi használatra. Fontos, hogy rendszeres karbantartást végezzünk, beleértve a motor és a mechanizmusok ellenőrzését, annak érdekében, hogy a rendszer hosszú távon is megbízható maradjon.

A redőny motorizálásának folyamata bár összetettnek tűnhet, a megfelelő előkészületekkel és szakértelemmel könnyen és hatékonyan megvalósítható. Az elektromos redőny utólagos beépítése nemcsak hogy növeli otthonunk kényelmét, hanem hozzájárulhat az ingatlanunk értékének növeléséhez is.

redőny gurtni cseréje

Mennyibe kerül az elektromos redőny utólagos motorizálása?

Az elektromos redőny utólagos motorizálásának költsége számos tényezőtől függ, beleértve a redőny méretét, a motor típusát, a szükséges elektromos munkálatokat és a telepítés bonyolultságát. Általánosságban elmondható, hogy az elektromos redőny utólagos motorizálásának költsége változatos lehet, de néhány alapvető iránymutatást adhatunk a költségek megértéséhez.

Motor és vezérlőegység: A motor és a vezérlőegység a költségek egy jelentős részét teszi ki. A motorok árai széles skálán mozognak, függően a motor erősségétől, típusától, és a gyártótól.

Telepítési munkálatok: A telepítési munkálatok költségei a projekt bonyolultságától függően változnak. Ez magában foglalja az elektromos kábelezést, a motor beépítését és a rendszer beállítását. A munkadíj általában az elektromos redőny utólagos motorizálásának összköltségének jelentős részét képezi, és általában néhány száz eurót tesz ki.

Egyéb költségek: További költségek merülhetnek fel, mint például az elektromos alkatrészek, a vezérlőpanelek és a távirányítók. Ezek az összegek jelentősen változhatnak attól függően, hogy milyen további funkciókat szeretnénk integrálni.

Összességében az elektromos redőny utólagos motorizálásának ára széles skálán mozoghat, a projekt bonyolultságától és az igényektől függően. Fontos, hogy alaposan megtervezzük a projektet és több ajánlatot is kérjünk szakemberektől, hogy a legjobb ár-érték arányt érjük el. Az elektromos redőny utólagos motorizálása jelentős befektetés, de hosszú távon növelheti otthonunk kényelmét és értékét. Konkrét ajánlatért keressen minket itt!

Hogyan válasszunk motort a redőnyünkhöz?

A redőny motorizálásakor fontos, hogy a megfelelő motort válasszuk, mivel ezzel biztosítjuk a rendszer hosszú távú megbízhatóságát és hatékonyságát. A döntés során figyelembe kell venni több kulcsfontosságú szempontot:

Teljesítmény: A motor teljesítményének megfelelőnek kell lennie a redőny méretéhez és súlyához. Egy erősebb motor képes lesz nagyobb és nehezebb redőnyöket is könnyedén mozgatni, de a túl erős motor felesleges energiapazarlást eredményezhet.

Működési zaj: Fontos szempont lehet a motor működési zajszintje, különösen lakóterek esetén. Válasszon olyan motort, amely csendesen működik, hogy minimalizálja a zavaró zajokat.

Funkciók: Néhány motor további funkciókkal rendelkezik, mint például távirányítós vezérlés, időzítők, és okosotthon-integráció. Döntse el, hogy melyik funkciók fontosak Önnek, és válasszon ennek megfelelően.

Márka és garancia: Válasszon megbízható márkájú motort, amelynek jó a hírneve a piacon. Fontos figyelembe venni a garanciaidőt és a szervizháttért is, hogy biztosítsuk a termék hosszú távú működését.

redőny gurtni befőzés

Elektromos redőnyök okos otthon integrációja

Az elektromos redőny utólagos integrálása az okos otthon rendszerekbe egyre népszerűbbé válik, mivel lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy növeljék otthonuk kényelmét, biztonságát és energiahatékonyságát. Az okos otthon technológia fejlődésével az elektromos redőnyök távolról, automatizáltan is irányíthatóvá váltak, így az otthoni élet még kényelmesebbé és hatékonyabb lett.

Az elektromos redőny utólagos okos otthonba történő integrálásának előnyei közé tartozik, hogy lehetővé teszi a redőnyök automatizált nyitását és zárását előre beállított időpontokban, vagy az aktuális időjárásnak megfelelően, például napkeltekor automatikusan nyílhatnak, vagy záródhatnak, ha erős napfény éri az ablakokat. Ez nemcsak a kényelmet növeli, hanem segít az energiahatékonyság javításában is, például a hő veszteség csökkentésével télen, vagy az otthon hűvösen tartásával nyáron.

Az integráció gyakran Wi-Fi vagy más vezeték nélküli kommunikációs technológiák segítségével történik, lehetővé téve a felhasználóknak, hogy mobilalkalmazásokon vagy hangvezérlésen keresztül irányítsák a redőnyöket. Egyes rendszerek továbbá összekapcsolhatóak más okos otthon eszközökkel is, például hőmérséklet-szabályozókkal vagy biztonsági rendszerekkel, így egy teljesen automatizált otthoni élményt nyújtanak.

Az elektromos redőnyök okos otthonba való utólagos integrálása bonyolultnak tűnhet, azonban már számos modern motor és vezérlőegység rendelkezik a szükséges funkciókkal az egyszerű integráció érdekében. A megfelelő előkészítés, tervezés és szakértői segítség igénybevétele lehetővé teszi, hogy maximálisan kihasználjuk otthonunk lehetőségeit.

Mire figyeljünk a telepítés során?

Amikor elektromos redőnyt szeretnénk telepíteni, számos fontos szempontot kell figyelembe vennünk a sikeres és biztonságos beépítés érdekében. Ezek a szempontok biztosítják, hogy a redőnyök hosszú távon megbízhatóan működjenek, valamint növelik otthonunk kényelmét és biztonságát.

Szakember választása: Válasszunk megbízható és tapasztalt szakembert vagy céget a telepítéshez. A szakmai tapasztalat és a referenciák kulcsfontosságúak lehetnek a minőségi munka biztosításában.

Elektromos követelmények: Ellenőrizzük, hogy otthonunk elektromos rendszere képes-e kiszolgálni az új elektromos redőnyöket, különösen ha több redőnyt is szeretnénk utólag motorizálni. Szükség lehet további elektromos munkálatokra is.

Méretek és illeszkedés: Győződjünk meg arról, hogy a redőnyök méretei és a motor teljesítménye megfelelően vannak-e kiválasztva. A pontos illeszkedés biztosítja a redőnyök sima működését.

Biztonsági intézkedések: A telepítés során fontos betartani a biztonsági előírásokat, különösen az elektromos munkálatok esetében. Biztosítsuk, hogy minden elektromos csatlakozás megfelelően legyen védve és szabványosítva.
Garancia és szerviz: Érdeklődjünk a garancia és szervizlehetőségek felől. Jó tudni, hogy hova fordulhatunk, ha a jövőben probléma merülne fel a rendszerrel.

Karbantartás és hibaelhárítás

Az elektromos redőnyök utólagos telepítése után sem szabad megfeledkeznünk a rendszeres karbantartás és az esetleges hibaelhárítás fontosságáról. Ezek a lépések hosszú távon biztosítják a redőnyök zavartalan működését és meghosszabbítják élettartamukat.
Rendszeres ellenőrzés: Legalább évente egyszer ajánlott átvizsgálni az elektromos redőnyöket, hogy biztosítsuk, minden alkatrész megfelelően működik. Ellenőrizzük a vezetékeket, a motor működését, és a redőny lamellák állapotát.

Tisztítás: A redőnyök és a vezetősínek rendszeres tisztítása elengedhetetlen a sima működés érdekében. A por és a szennyeződések felhalmozódása akadályozhatja a redőnyök mozgását, ezért fontos ezek eltávolítása.

Zajok és rendellenességek: Ha zajt vagy rendellenes működést észlelünk, azonnal hívjunk szakembert a probléma azonosításához és megoldásához. Az időben történő beavatkozás megakadályozhatja a nagyobb javításokat és költségeket.

Szakember segítsége: Bármilyen komolyabb probléma esetén mindig forduljunk szakemberhez. A saját kezűleg történő hibaelhárítás sérüléseket okozhat, vagy további károkat eredményezhet a rendszerben.

A rendszeres karbantartás és az időben történő hibaelhárítás kulcsfontosságú az elektromos redőny telepítése után. Ezekkel a lépésekkel biztosíthatjuk, hogy redőnyeink hosszú távon megbízhatóan működjenek, növelve otthonunk kényelmét és biztonságát.

Összefoglalás

Az elektromos redőny utólagos beépítése egy kiváló módszer otthonunk modernizálására és értékének növelésére. Ez a folyamat nem csak kényelmet és hatékonyságot biztosít, hanem jelentős mértékben javítja otthonunk biztonságát is. Fontos, hogy alaposan megfontoljuk a döntés minden aspektusát, és szakértői segítséget kérjünk, a legjobb eredmény elérésének érdekében. Az elektromos redőny utólagos beépítése egy befektetés, amely hosszú távon megtérül a kényelem, az energiatakarékosság és ingatlanunk piaci értékének növelése révén.

Készítette: Grédics Tivadar

www.gredexredony.hu
„A személyre szabott napfogyatkozás”

Redőny gurtni cseréje házilag, egyszerűen | Gredexredőny

Redőny gurtni cseréje házilag, egyszerűen | Gredexredőny

Bevezetés

A redőnyök nélkülözhetetlenek otthonainkban, védelmet nyújtanak a napfény és a külső zajok ellen. Idővel azonban elkerülhetetlen, hogy a redőnyök egyik leggyakrabban meg hibásodó része, a gurtni kopásnak induljon. A redőny gurtni cseréje házilag, otthon is megoldható feladat, ami nem igényel különösebb szakértelmet, csupán némi ügyességet és alapvető eszközöket. Ebben a cikkben lépésről lépésre végig vezetjük az elszakadt redőny zsinór cseréjének és a gurtni cserének a folyamatát, hogy redőnyei ismételten tökéletesen működjenek.

elszakadt redőny zsinór cseréje

Mi a redőny gurtni és zsinór?

A redőnyök mozgatását lehetővé tevő kulcsfontosságú alkatrészek a gurtni és a zsinór. A gurtni egy feszített, rugalmas szalag, amely a redőny felhúzásához és leengedéséhez szükséges erőt biztosítja. A zsinór pedig a gurtnival párhuzamosan működik, segítve a redőny mozgásának irányítását. A redőny gurtni cseréje és a redőny zsinór cseréje alapvető karbantartási műveletek, amelyek idővel szükségessé válnak a kopás és az elhasználódás miatt, biztosítva ezzel a redőnyök zavartalan működését.

A redőny gurtni és redőny zsinór cseréjének jelentősége

A redőnyök meghibásodása nem csak kellemetlenséget okozhat, hanem biztonsági kockázatot is jelenthet. A rendszeres használat során a redőny gurtni és redőny zsinór elhasználódása elkerülhetetlen, ami akadályozhatja a redőny megfelelő működését. A redőny gurtni és a redőny zsinór cseréje nem csupán a funkcionalitást állítja helyre, hanem hosszabb élettartamot is biztosít a redőny rendszer számára. Ezen felül, a hatékony hő- és hangszigetelés fenntartása érdekében is kritikus a redőnyök megfelelő állapotban tartása. A cserék elvégzésével elkerülhetőek a hirtelen meghibásodások, amelyek kényelmetlenséget és többletkiadásokat okozhatnak. Ezért fontos, hogy időben figyelmet fordítsunk a redőny gurtni cseréjére és a redőny zsinór cseréjére, hogy otthonunk kényelme és biztonsága ne sérüljön.

Szükséges eszközök és anyagok

A redőny gurtni cseréje házilag sem lehetetlen, azonban mindehhez elengedhetetlen, hogy rendelkezzünk a megfelelő eszközökkel és anyagokkal. Szükségünk lesz egy csavarhúzóra, fogóra, mérőszalagra, új gurtnira és zsinórra, valamint esetlegesen egy létrára vagy stabil székre, hogy elérjük a redőny tokját. Amennyiben a redőny gurtni/zsinór cseréje is szükséges, elegendő mennyiségű gurtnit/zsinórt és egy éles ollót is készítsünk elő a régi gurtni/zsinór eltávolításához és az új beillesztéséhez. Ne feledkezzünk meg a biztonsági eszközökről sem, mint például védőkesztyű és szemüveg, hogy megóvjuk magunkat a sérülésektől. Egy jól megtervezett munkafolyamat és a megfelelő eszközök biztosítják, hogy a redőny gurtni/zsinór cseréje gördülékenyen és biztonságosan legyen elvégezhető.

elszakadt redőny zsinór cseréje

A gurtni/zsinór cseréjének lépései

A redőny gurtni vagy redőny zsinór cseréje házilag nem bonyolult, de precíz és gondos munkát igényel, azonban megfelelő útmutatóval könnyen elvégezhető. Első lépésként távolítsuk el a redőny tokját, hogy hozzáférjünk a gurtnihoz/zsinórhoz.

Óvatosan csavarjuk ki a rögzítőelemeket, és helyezzük félre a tokot. Ekkor láthatóvá válik a gurtni/zsinór, amelyet óvatosan emeljünk ki a helyéről.

A következő lépés a redőny gurtni vagy a redőny zsinór befűzésének előkészítése. Mérjük meg az új gurtni/zsinór szükséges hosszát, és vágjuk le a megfelelő méretre. Ügyeljünk arra, hogy a gurtni ne legyen sem túl feszes, sem túl lazán tartott, hogy a redőny zavartalanul mozoghasson. Az új gurtni egyik végét rögzítsük a redőny tengelyéhez, és kezdjük el óvatosan tekerni, hogy a gurtni felvegye a szükséges feszességet.

A redőnygurtni cseréje házilag azzal folytatódik, hogy a gurtni másik végét átvezetjük a vezetőcsigákon, és a működtető kar vagy a húzózsinór felé irányítjuk. A gurtni befűzéséhez szükségünk lesz egy kis türelemre és finom motorikus készségre, hogy a gurtni a megfelelő útvonalon haladjon és ne akadjon el.

Ezt követően a redőny gurtni befűzés második szakaszában a gurtnit csatlakoztassuk a működtető szerkezethez. Győződjünk meg róla, hogy a gurtni egyenletesen oszlik el, és nincsenek benne csomók vagy gyűrődések. A működtető kar rögzítése után ellenőrizzük, hogy a gurtni szabadon mozog-e, és nem akad-e be semmibe.

A redőny gurtni cseréje során fontos lépés a redőnyök tesztelése. Engedjük le és húzzuk fel a redőnyt többször, hogy biztosítsuk a gurtni helyes feszességét és működését. Ha szükséges, állítsuk be újra a gurtni feszességét, hogy a redőny könnyedén és simán mozoghasson.

Végül, de nem utolsó sorban, a redőny gurtni cseréje befejezéséhez helyezzük vissza a redőny tokját, és rögzítsük vissza a korábban eltávolított elemeket. Biztosítsuk, hogy minden csavar és rögzítőelem erősen és biztonságosan van a helyén, mielőtt a munkát befejeznénk.

A redőnygurtni cseréje házilag nem csak költséghatékony megoldás, hanem lehetőséget ad arra is, hogy jobban megértsük otthonunk működését és karbantartását. A fenti lépések követése biztosítja, hogy a redőnyeink hosszútávon is megbízhatóan működjenek.

Az elhasználódott vagy elszakadt redőny zsinór cseréjének lépései

A redőny zsinór cseréje kritikus, ha a meglévő zsinór elhasználódott vagy elszakadt. Az elszakadt redőny zsinór cseréje első lépéseként távolítsuk el a régi zsinórt. Ezután mérjük meg a szükséges hosszúságot, figyelembe véve a redőny magasságát és a kezelőkar távolságát. Vágjuk le az új zsinórt a mért hosszra, hagyva egy kis pluszt a kötözéshez. Az új zsinór végét kössük meg, és fűzzük át a redőny alsó súlyán és a vezetőcsigákon keresztül. Győződjünk meg róla, hogy a zsinór egyenletesen fut végig a rendszeren, és nincsenek benne csomók vagy fonódások. A zsinór másik végét rögzítsük a kezelőkarhoz vagy a húzómechanizmushoz.

A redőny zsinór cseréje után végezzünk egy próbát, hogy ellenőrizzük a zsinór megfelelő feszességét és a redőny akadálytalan működését. Szükség esetén állítsuk be újra a zsinór hosszát, hogy optimális működést érjünk el.

redőny gurtni cseréje

Külső tokos redőny gurtni cseréje házilag

A külső tokos redőnyök esetében a gurtni cseréje némi különleges figyelmet igényel a tok kialakítása miatt. A külső tokos redőny gurtni cseréje során először is győződjünk meg róla, hogy a redőny teljesen le van engedve, így csökkentve a feszültséget a rendszerben. Ezután óvatosan szereljük le a külső tokot, hogy hozzáférjünk a gurtnihoz. A régi gurtni eltávolítása után mérjük meg és vágjuk le az új gurtnit a megfelelő hosszra.

A külső tokos redőny gurtni cseréjének következő lépése, hogy az új gurtnit behelyezzük, és biztosítjuk, hogy megfelelően rögzítve van a tokon belül. Ellenőrizzük, hogy a gurtni egyenletesen van-e elosztva, és nincsenek-e benne csavarodások. Miután a gurtnit rögzítettük, helyezzük vissza a tokot, és zárjuk vissza a redőnyt. Ezt követően végezzünk egy tesztet, hogy ellenőrizzük a gurtni megfelelő feszességét és a redőny sima működését. A külső tokos redőny gurtni cseréje befejezésekor biztosítsuk, hogy minden alkatrész biztosan a helyén van, és a rendszer megfelelően működik.

A gurtni feszességének beállítása

A redőny gurtni cseréje után létfontosságú lépés a megfelelő feszesség beállítása. A feszesség határozza meg, hogy milyen könnyedén mozog a redőny felfelé és lefelé, valamint az is, hogy a redőny teljesen záródik-e.

A redőny gurtni befűzés során ügyeljünk arra, hogy a gurtni ne legyen túl laza, mert akkor a redőny nem fog megfelelően záródni, vagy túl feszes, mert akkor túlzott erőhatás érheti a rendszert, ami korai elhasználódáshoz vezethet. A feszesség beállításához tekergessük fel a gurtnit a tengelyre addig, amíg az nem biztosít elegendő ellenállást a redőny emeléséhez, de még nem húzódik vissza magától. Próbáljuk ki többször is a redőnyt, hogy ellenőrizzük, a gurtni megfelelően működik-e. A feszesség pontos beállítása elengedhetetlen a redőny gurtni cseréje során, hogy a redőnyt hosszú távon gond nélkül használhassuk.

Tesztelés és finomhangolás

A redőny gurtni cseréje és a redőny gurtni befűzés befejezése után az egyik legfontosabb lépés a tesztelés és finomhangolás. A munka során többször is ellenőrizzük a redőny sima fel- és lehúzását, hogy biztosak legyünk a gurtni helyes feszességében. Amennyiben a redőny nem mozog megfelelően, szükség lehet a gurtni további állítására.
A tesztelés során figyeljünk arra, hogy a redőny teljesen leengedett állapotban is egyenesen lóg-e, és nem marad becsípődve vagy ferdén. Ha szükséges, ismételjük meg a feszesség beállítását, és végezzünk újabb teszteket. A redőny gurtni cseréje utáni finomhangolás biztosítja, hogy a redőny hosszú távon problémamentesen működjön, elkerülve a későbbi meghibásodásokat és a karbantartásra fordított időt és költségeket.

Gyakori hibák és azok elkerülése

A redőny gurtni cseréje házilag is kivitelezhető, de ennek elvégzése során elkövethető gyakori hibák közé tartozik a nem megfelelő méretű vagy típusú gurtni választása. Mindig győződjünk meg róla, hogy az új gurtni megfelel a redőnyünk specifikációinak. Továbbá, a redőny gurtni cseréje közben a gurtni túlfeszítése vagy túl lazára hagyása is problémát okozhat, ami akadályozhatja a redőny zökkenőmentes működését. A redőny zsinór cseréje esetén is figyeljünk arra, hogy a zsinór ne legyen túl feszes vagy túl laza, mivel ez befolyásolhatja a redőny mozgását és a zsinór élettartamát.

Egy másik gyakori hiba a nem megfelelő eszközök használata. Biztosítsuk, hogy minden szükséges eszköz kéznél legyen a munka megkezdése előtt. Ne feledkezzünk meg a biztonsági óvintézkedésekről sem, mint például a védőkesztyű és szemüveg használata, hogy elkerüljük a sérüléseket.

Végezetül, a redőnyök és azok alkatrészei különbözőek lehetnek, ezért fontos, hogy alaposan olvassuk el a gyártói útmutatót, vagy kérjünk szakértői tanácsot, ha bizonytalanok vagyunk a redőny gurtni cseréjének részleteit illetően.

redőny gurtni befőzés

Karbantartási tippek és trükkök

A redőny gurtni cseréje után fontos a rendszeres karbantartás, hogy a redőnyök hosszú távon is megbízhatóan működjenek. Elsőként, rendszeresen ellenőrizzük a gurtni állapotát és feszességét, hogy időben észrevegyük, ha cserére vagy állításra van szükség. A gurtni és a redőny mozgó alkatrészeinek tisztántartása is kulcsfontosságú; az időszakos tisztítás megelőzi a por és szennyeződések felhalmozódását, ami akadályozhatja a redőnyök zavartalan működését.
A redőny gurtni cseréje során használt eszközöket is tartsuk karban. Biztosítsuk, hogy minden eszköz éles és tiszta legyen, így a jövőbeni karbantartások vagy cserék során hatékonyan használhatóak maradnak.
Továbbá, fontos, hogy figyeljünk a redőnyök rendszeres használatára. Kerüljük a túlzott erő alkalmazását, amikor felhúzzuk vagy leengedjük a redőnyöket, mivel ez felesleges stresszt gyakorolhat a gurtnira és más alkatrészekre.
Végül, ne habozzunk szakemberhez fordulni, ha bármilyen kétség merül fel a redőnyök állapotával vagy működésével kapcsolatban. A szakértői tanácsok és a rendszeres szakmai karbantartás hozzájárulhatnak redőnyeink hosszú élettartamához és megbízható működéséhez.

További tanácsok

Összefoglalva, a redőny gurtni cseréje és a redőnygurtni cseréje házilag elvégezhető feladatok, amelyek megfelelő odafigyeléssel és előkészülettel sikeresen kivitelezhetőek. Fontos, hogy kövessük az ajánlott lépéseket, és használjunk megfelelő eszközöket és anyagokat. A rendszeres karbantartás és az alkatrészek állapotának ellenőrzése hosszú távon meghosszabbítja a redőnyök élettartamát és csökkenti a váratlan meghibásodások kockázatát. Ne feledjük, a redőnyök karbantartása nem csak a funkció fenntartásáról szól, hanem otthonunk kényelméről és biztonságáról is. Ha bármilyen kétség merül fel, mindig kérjünk szakértői segítséget a biztonságos és hatékony karbantartás érdekében.

Készítette: Grédics Tivadar

www.gredexredony.hu
„A személyre szabott napfogyatkozás”

Új műanyag ablakok

Takarítson meg energia- és fűtési költségeket, valamint védje a környezetet.

Az energia drága és egyre drágább. Elég okos megtakarítás ott, ahol valóban megtérül: a fűtési energián. A modern, szoros ablakok, a hatékony fűtéstechnika és a szigetelt épület burkolat jelentősen csökkenti az energiafogyasztást, a Deutsche Energie-Agentur GmbH (dena) számításai alapján. 10-15 év alatt a fűtési költségek akár öt számjegyben is megtakaríthatók! Egyszerűen a régi ablakok modern, hőszigetelt műanyag ablakrendszerekkel történő cseréjével érezhetően csökkentheti a fűtési költségeket.
Az ablakok a ház homlokzatának harmadát teszi ki. Ön határozza meg, hogy mennyi meleg marad bent. Például egy családi házban az ablakokon keresztüli hőveszteség eléri a teljes fűtési energia 40% -át. A régi ablakok okozzák a legnagyobb energiaveszteséget, körülbelül négy-tízszer nagyobbak, mint a hővédő üveggel rendelkező ablakoknál. Általános szabály: Az 1995 előtt telepített ablakok már nem felelnek meg az energetikailag hőszigetelt házak növekvő követelményeinek. Tehát itt óriási megtakarítási lehetőség rejlik.

Mennyit takarít meg egy ablak, össze tudja-e hasonlítani a teljesítményt? Megteheti: Az úgynevezett U-érték azt jelzi, hogy mennyi hőenergiát veszít el a külső. Csak emlékeznie kell: minél kisebb az U-érték, annál jobb a hőszigetelés. És annál nagyobb az energiaköltség-megtakarítás.

Az új ablakokkal rendelkező épület vagy egy új épület, ahol hatékony ablakokat használnak, néhány éven belül megtérül. A beruházások megtérülnek az alacsonyabb energiaköltségek, valamint az életminőség és az ingatlan értéke növekedése révén. Építészként és tervezőként nemcsak megfelel a törvényi előírásoknak, hanem felhasználhatja az ügyfél számára a jelenlegi finanszírozási programokat is. Mivel fontos tudni: Az állam támogatásokkal és támogatott hitelekkel támogatja a szükséges beruházásokat – vonzó ösztönzők a CO₂-kibocsátás jelentős csökkentésére.

Az új ablakok telepítését mindig szakképzett ablakgyártónak kell elvégeznie. Fontos azonban nem csak a professzionális telepítés, hanem a profilszerkezet, a profilról az üvegre való átmenet és az üveg típusa is. Ablaképítő cége azt tanácsolja, mely modern, hőszigetelt ablakok ideálisak a ház szerkezetéhez.

www.gredexredony.hu
„A személyre szabott napfogyatkozás”

Szín és design Modern ablakok

Modern ablakok formája, színe és funkciója egyedülálló.

Bárki, aki ma épít vagy felújít, nagy jelentőséget tulajdonít a funkcionális esztétikának. Éppen ezért a modern ablakformák és színek ugyanolyan változatosak, mint egy épület felépítése vagy az egyéni életstílus.

A KÖMMERLING ablakrendszereivel maximális választási szabadságot élvezhet. Például az ablakprofilok színével: válasszon a klasszikus fehér, színes fóliadekorok és az elegáns alumínium borítás közül. Vagy válassza az innovatív felületi technológiát, a proCoverTec-et. Minden felület rendkívül időjárásálló, rendkívül ütés- és karcálló, könnyen tisztítható.

FEHÉR
Az időtlenül elegáns klasszikus – sima, fényes felület, tartós és vonzó megjelenéssel.

Fóliadekorok
A színtartomány 88 dekort tartalmaz. Választhat – a divatos egyszínűek, a nemes fa tónusú természetes fa szerkezetek és az elegáns fémes színek között.

Alumínium fedéssel
Az alumínium kiváló tulajdonságai elegáns kialakítással, szinte korlátlan színválasztékkal párosulnak. Finomítási technikák, például a RAL színek szerinti porbevonat vagy az eloxálási eljárás teszik lehetővé ezt a széles spektrumot.

www.gredexredony.hu
„A személyre szabott napfogyatkozás”

Passzív ház Kömmerling ablaka

Passzív ház ablaka. A hőszigeteléssel szemben támasztott legmagasabb követelményeknek.

Az energiatakarékos építési módszerek egyre fontosabbá válnak. Ma a passzív házat objektíven a legenergia-hatékonyabb építkezési formának tekintik: négyzetméter lakóterületre maximum 15 kWh hőt fogyaszt, ami 1,5 liter fűtőolajnak felel meg. Ezért 90 százalékkal kevesebb fűtési energiát igényel, mint egy hagyományos meglévő épület, és 75 százalékkal kevesebbet, mint egy átlagos új épület. Ez a magas energiahatékonyság az ablakok ötletes, többkamrás felépítésének, légmentesen lezárt felépítésének, háromszoros üvegezésének, hővisszanyerésű szabályozott szellőzésnek és a napsugárzás passzív használatának a kombinációja. A mindig friss és kellemesen temperált levegővel a passzívház kényelmes lakókörnyezetet kínál.

A „passzív ház” világosan meghatározott szabvány, egyértelmű határértékekkel. A gyártóknak igazolniuk kell ezeket a passzívházra vonatkozó értékeket azzal, hogy termékeiket „passzívházzal kompatibilis alkatrészként” tanúsítják. A Passzív Ház Intézet Dr. Feist és az ift (Ablaktechnikai Intézet eV) Rosenheim. Miben különbözik ezen intézetek tanúsítása? És melyek a hasonlóságok?
Az Intézet Dr. A Feist 1992-ben tette közzé passzív házra vonatkozó iránymutatását, a WA-15/2 ift iránymutatás 2011-ből származik. Mindkét intézmény meghatározza az ablakkeret hőszigetelési értékét (U f érték) a DIN EN ISO 10077-2 követelményeinek megfelelő számítással. – különböző szoftverekkel. Az érték kiszámítása mellett az ift méréseket is kínál az úgynevezett hotbox módszerrel, amelyben a tesztelendő ablak két különböző hőmérsékletű kamra közé van telepítve. Az így mért érték általában közelebb áll a valósághoz, mint a számított, mivel ez mindig tartalmaz egy biztonsági tartalékot. Dr. Feist az egész épületet beleszámítja a tesztbe, ha az egyedi ablakot nézi.
A lényeg azonban a következő: Mindkét intézet a teljes hőátadási együtthatót (teljes U w érték) legfeljebb 0,8 előírja az ablakok és az üveghomlokzatok tanúsításához . Mindkét tanúsítvány igazolja a passzív ház ablakra való alkalmasságát, és ezáltal biztonságot nyújt az ablakgyártók, építészek és épület tulajdonosok számára.

Különösen a passzív ház esetében fontos a megfelelő tanácsadás és az ablakok megfelelő beépítése.

Ezért, ha bármilyen kérdése van a témával kapcsolatban, vegye fel velünk a kapcsolatot.

www.gredexredony.hu
„A személyre szabott napfogyatkozás”

Óvja az éghajlatot Kömmerling ablakokkal

Nagyszerűt tehet a jövő számára: egy KÖMMERLING prémium ablakkal.

Ablakod egy jobb világba.
Gondolod, hogy egyénként nem tehetsz sokat a jobb éghajlatért? És csak a forgalomnak kellene megváltoznia? Nem mindig az autóról van szó. Az épületeknek nagy a részesedésük a globális CO2-kibocsátásban. A KÖMMERLING Premium ablakkal valami jót tesz magának, családjának és a világnak. Mivel nagyon komolyan vesszük felelősségünket a fenntarthatóságért, a környezetért és az emberekért. Talán eddig nem is tudtad, hogy egy ablak ennyi pozitív szempontot ötvöz és nagyon sok hatással van az életre.

Egy új ablakkal többet tudsz hozzájárulni a klímavédelemhez és egy jobb világhoz, mint amennyit gondolsz.

Hozzájárulás a klímavédelemhez.

A KÖMMERLING Premium ablakkal jelentősen kevesebb fűtési energiára van szükség. A KÖMMERLING ablakrendszerek kiemelkedő szigetelési értékeket érnek el. A legfontosabb: Nem csak az energiaköltségeket takarítja meg, hanem a káros CO-t is minimalizálja, és hozzájárul a jobb klímához velünk.

Tartsa velünk tisztán a tengereket.

Ha a következő generációk számára tenni akar valamit, akkor a vásárolt termékek teljes környezeti lábnyoma számít. A KÖMMERLING Premium ablak újrahasznosítási aránya az egyik legmagasabb, és tiszta gyártással biztosítjuk, hogy műanyag maradványok ne kerüljenek az óceánokba.

Biztosítsa családja biztonságát.

A KÖMMERLING Premium ablak kiváló védelmet nyújt Önnek és családjának a betörések ellen. Biztonságot, jólétet teremt és a kényelem érzetét kelti. És ami a legjobb: Számtalan szín-, tervezési és konfigurációs lehetőség áll rendelkezésére az elegáns és vonzó építészethez.

Döntsön bölcsen.

A KÖMMERLING Premium ablak minden szempontból biztonságos vásárlás az Ön számára. Az innovatív technológiától a betörésvédelmen át a klímavédelemig és a környezetbarátságig. Összességében sokkal több, mint egy ablak. Engedje meg, hogy meglepődjön, és várom az ablakot egy jobb világba.

A felelősség túlmutat a dobozon.

Vásárlási döntésével jelentős hatással van arra, hogy a felelős és fenntartható vállalatok hogyan viselkednek. Modern világunkban nem csak a profit maximalizálása és a lehető legolcsóbb árak vannak. Mi a KÖMMERLING nél meggyőződésből kiállunk az emberek mellett. Termékeinkkel és szolgáltatásainkkal szeretnénk javítani az éghajlaton, tisztán tartani a környezetet, megőrizni az értékes nyersanyagokat a jövő generációi számára. Tehát, ha új ablak vásárlása előtt áll – kérjük, gondoljon a jövőre is.

A KÖMMERLING Premium ablak biztonságos döntés a családja, a környezet és a jövő számára.

www.gredexredony.hu
„A személyre szabott napfogyatkozás”

Környezet – Kömmerling ablak

Új ablakok. Fenntartható fellépés az emberek és a környezet számára.

A fenntartható cselekvés azt az elvet követi, hogy a jövő generációinak ugyanolyan kilátásokkal kell rendelkezniük a lehetőségekkel teli életre, mint mi. Ez csak akkor sikerülhet, ha a környezetvédelem, a gazdaság és a társadalom egyensúlyt teremt világszerte, mert befolyásolják egymást. A Kömmerling ehhez hozzájárul az energiatakarékos ablakrendszerekkel, az ólommentes stabilizátorokkal a friss anyagban és az intelligens újrahasznosítási koncepciókkal.
Termékeink megfelelnek a hőszigetelés és a kapcsolódó energiahatékonyság minden követelményének. Ez azt jelenti számokban: A vásárlók által évente gyártott mintegy 15 millió ablakegység kb. 300 millió liter fűtőolajat takarít meg. Ily módon mintegy 850 millió kilogrammal kevesebb széndioxid szabadul fel a légkörbe – ami enyhíti az erdők terheit egy 90 000 futballpályának megfelelő területen! Ezenkívül értékes forrásokat, például fosszilis tüzelőanyagokat takarítanak meg, és megőriznek a jövő generációi számára.
2004 óta teljesen eltekintettünk a nehézfém ólomtól az összes ablakrendszerünk friss anyagában, és környezetbarát kalcium-cink alapú stabilizátorokat használunk. Így feleslegessé tesszük 6500 tonna ólom szétszerelését és felhasználását – ez több mint 160 teherautó-rakomány. Természetesen az ólommentes ablakoknak megvan a műanyag ablakanyag összes klasszikus és gazdasági előnye, például hosszú élettartam, alacsony karbantartási költségek, magas gazdasági hatékonyság és rendkívül jó hőszigetelés.
Sajátos know-how-junk alapján olyan termékeket hozunk létre, amelyek az erőforrás-hatékonyság és ezért a felelősségteljes fellépés mellett állnak. Az ablak hozzáadott értékének további optimalizálása céljából mérnökeink a legújabb generációs termékeket fejlesztik ki, és egyúttal javítják a termék műszaki tulajdonságait. Az intelligens kamrarendszerek és a statikus felépítés jellemzői biztosítják egyrészt az erőforrások megőrzését, másrészt rendkívül versenyképes termékekhez vezetnek.
Mivel célunk, hogy partnercégeinknek és ügyfeleiknek ökológiailag és gazdaságilag átgondolt rendszermegoldásokat nyújtsunk, amelyekről magabiztosan dönthetnek. Értelmes és felelősségteljes – elköteleződés a fenntarthatóság mellett.

www.gredexredony.hu
„A személyre szabott napfogyatkozás”

Szellőzés – Kömmerling ablakok

Modern ablakok. Friss levegő az egészséges beltéri klímáért.

Saját négy falunknak olyan helynek kell lennie, ahol jól érezzük magunkat, pihenhetünk és újratölthetjük magunkat. A friss levegő, a fény, a páratartalom és a hőmérséklet a döntő tényező az egészséges beltéri klímában. Ez nem csak az általános közérzetünket határozza meg, hanem a testi és szellemi teljesítményünket is. De túl gyakran ez az éghajlat egyensúlyba kerül. A levegő túl meleg vagy túl hideg, túl száraz vagy túl nedves, és a háztartások millióiban penész alakul ki. Ennek oka: helytelen szellőzés és fűtési viselkedés.
A modern ablakok beépített szellőzéssel vagy külön szellőzőrendszerrel – pontosan a ház építési fizikájához igazítva – automatikusan biztosítják az egészséges beltéri klímát. Így optimális egyensúlyt érhet el a fűtési energia megtakarítása és a friss levegő ellátása között. Ugyanakkor hatékonyan megakadályozza a penész kialakulását. A levegőben mindig jelen lévő spórák csak akkor válnak problémássá, ha a helyiségekben lévő nedves területekkel érintkeznek. Ha nincsenek szerkezeti hibák vagy nedvességkárok, akkor a helyiség megfelelő hőmérséklete és elegendő légcsere elegendő a felesleges páratartalom csökkentéséhez. Gyakran és megfelelően szellőztetve ezt saját kezébe veheti. Vagy élvezheti a modern műszaki szellőztetési megoldások kényelmét.
Beszéljen az ablak szakembereivel. Az épület szövetétől, a szigetelési helyzettől és egyéb tényezőktől függően a megfelelő, gazdaságos megoldást javasolja otthoni szellőzéséhez. Annak érdekében, hogy mindig jól érezze magát a szobájában.

 

A megfelelő szellőzés:

 • Szellőztessen mindig nyitott, nem döntött ablakokkal. A toló szellőzés lehetővé teszi a hatékony levegőcserét a lehető legrövidebb idő alatt.
 • Szezontól függően szellőztessen minden szobát reggel 20-30 percig. Különösen a hálószoba.
 • Ismételje meg a burst szellőztetést naponta három-négy alkalommal, 10-15 percig.
 • Az energiatakarékosság érdekében előzetesen kapcsolja ki a radiátorokat.
 • A helyiség hőmérséklete még a használaton kívüli helyiségekben sem csökkenhet 15 ° C alá, hogy a helyiség levegője mindig elegendő nedvességet szívjon magába.

www.gredexredony.hu
„A személyre szabott napfogyatkozás”

Hangszigetelés Kömmerling ablakokkal

Új ablakok. Élj nyugodtabban és egészségesen.

Utak, ipar, vasútvonalak, repülőgépek: világunk egyre hangosabb. Annál is fontosabb, hogy ne engedje, hogy a zaj behatoljon személyes életterébe. Mert bebizonyosodott, hogy a zaj beteggé tesz, még akkor is, ha már nincs tudatosan róla. Ennek eredménye lehet szív- és érrendszeri betegségek, ideges irritáció és rossz koncentráció. A térfogatmérés egysége egyébként a hangnyomásszint, amelyet decibelben (dB) adnak meg. A lakosság több mint 30% -a alvás közben is 50 dB feletti állandó zajszintnek van kitéve. Ez a hálószobákhoz ajánlott maximális 20 dB két és félszerese. A hatékony zajvédelem ezért hosszú távon növeli az életminőséget.

Ha szeretné javítani a saját házának hangszigetelését, akkor az ablakok az első helyen állnak. A környezettől és a zajszennyezéstől függően különböző zajvédelmi osztályokban állnak rendelkezésre. A csúcstechnológiájú ablaktechnika rendkívül stabil műanyag profilokkal és speciális funkcionális üveggel biztosítja a hatékony hangszigetelést, amellyel egyszerűen otthagyhatja a mindennapi zajt.

A hatékony zajvédelem hozzáértő tanácsokkal kezdődik, és csak professzionális telepítéssel tökéletes. Mert akkor leszel igazán csendes, ha a felhasznált elemek és az összeszerelés minősége megfelel az adott hangszigetelési osztály követelményeinek. A magas hangszigetelési értékű ablakok súlyuk miatt jelentős követelményeket támasztanak az ablakkeret felépítésével szemben. A statikának, a stabilitásnak és a kihúzási ellenállásnak itt kell lennie. Ezenkívül az ablakoknak és a falazatoknak tisztán és szorosan tömíteniük kell.

Csak akkor lesznek sikeresek a hangszigetelő intézkedések, és ezáltal jelentősen hozzájárulnak az egészség megőrzéséhez.

A hangszigeteléssel kapcsolatban támaszkodjon a szakemberek képességeire. A zajvédelemről átfogó és ingyenes tanácsokat kaphat a helyi ablaképítő cégtől.

www.gredexredony.hu
„A személyre szabott napfogyatkozás”

Biztonság Kömmerling ablakok segítségével

Új ablakok. Modern biztonsági technológia a lehető legjobb védelem érdekében.

Magyarországon két és fél percenként van betörés. És nem éjszaka, hanem nappal, amikor a lakók nincsenek otthon. A tolvajok elsősorban ablakokon, erkély- és teraszajtókon keresztül jutnak be a házba. És pontosan itt buknak meg a betörők, ha a biztonsági technológia megfelelő. Ha az elkövetők a lehető legrövidebb időn belül nem járnak sikerrel, gyorsan más épületet keresnek. Ezért érdemes befektetnie a modern biztonsági intézkedésekbe. Végül, de nem utolsósorban a biztonság életminőséget jelent.

A biztonságos ablakok és ajtók speciális üvegezéssel, betörésálló keretekkel és szerelvényekkel, további zárakkal vagy prémium biztonsági alumínium redőnnyel rendelkeznek. Egyéni védelmi igényeitől függően választhat különböző ellenállási osztályok között, RC 1-től RC 6-ig. Általában az RC 1 és RC 2 ellenállási osztályok elegendőek.
De te is tehetsz valamit, és megvédheted magad és otthonodat – nagyon egyszerű eszközökkel. Zárjon be minden ajtót és ablakot, még akkor is, ha csak rövid időre hagyja el a házat. Soha ne hagyja az ablakokat döntött vagy szellőző helyzetben – még a magasabb emeleteken sem. Ellenkező esetben a betörők meghívást éreznek, különösen, ha a kerti bútorok vagy a létrák megkönnyítik az indítást.

www.gredexredony.hu
„A személyre szabott napfogyatkozás”

A személyre szabott napfogyatkozás – a Zsaluzia

CLIMAX F80 SÍNES ZSALUZIA

JELLEMZŐK:

 • 80 mm-es peremezetlen lamellák
 • sínes megvezetés
 • működtetés kézi hajtókarral vagy motorral
 • merev lamellá
 • lamellák 90°-ot fordulnak
 • 58x56mm-es alulról nyitott fejsín
 • állítható alsó és felső végállások
 • vészkikapcsoló gomb és hő kioldó

CLIMAX F80 SODRONYKÖTELES ZSALUZIA

JELLEMZŐK:

 • 80mm-es peremezetlen lamellák
 • spirál rugóban végződő drótkötél megvezetés
 • működtetés kézi hajtókarral vagy motorral
 • merev lamellák
 • lamellák 90°-ot fordulnak
 • 58x56mm-es alulról nyitott fejsín
 • állítható alsó és felső végállások
 • vészkikapcsoló gomb és hő kioldó

CLIMAX Z90 SÍNES ZSALUZIA

JELLEMZŐK:

 • 90mm-es „Z” formájú lamellák
 • sínes megvezetés
 • működtetés kézi hajtókarral vagy motorral
 • merev lamellák
 • lamellák 90°-ot fordulnak
 • 58x56mm-es alulról nyitott fejsín
 • állítható alsó és felső végállások
 • vészkikapcsoló gomb és hő kioldó

 

CLIMAX Z90 SODRONYKÖTELES ZSALUZIA

JELLEMZŐK:

 • 90mm-es „Z” formájú lamellák
 • spirál rugóban végződő drótkötél megvezetés
 • működtetés kézi hajtókarral vagy motorral
 • merev lamellák
 • lamellák 90°-ot fordulnak
 • 58x56mm-es alulról nyitott fejsín
 • állítható alsó és felső végállások
 • vészkikapcsoló gomb és hő kioldó

www.gredexredony.hu
„A személyre szabott napfogyatkozás”

A motoros napellenzők előnyei

Kényelmes

Egyetlen gombnyomással a napellenzőt ki- vagy beengedheti. Nem kell ezért megzavarnia saját pihenését.

Biztonságos

Elmegy otthonról és kiengedve hagyta a napellenzőt? Hirtelen nagy szél támad? Az okos szélérzékelő automatikusan behúzza az árnyékolót, így megvédve annak szerkezetét a rongálódástól.

 

Még több lehetőség

A beépített világítóegység ésa hősugárzó lehetőséget ad arra, hogy hűvösebb időben is a teraszon tartózkodjon.

Intelligens

Eső-, fény- és szélérzékelők segítségével minden időjárási viszonyhoz alkalmazkodik napellenzője.

Elegáns

A különböző színű és vonalvezetésű távirányítók illeszkedneka különféle stílusú lakásbelsőhöz. A Patio kivitel csepp- és ütésálló tulajdonsága miatt ideális kültéri használatra.

 

Ön dönt… árnyék egyetlen gombnyomásra? Válasszon!

SMOOVE RTS

A SOMFY új rádiós kapcsolócsaládja
A divatos külsejű kapcsolócsalád alkalmas egy vagy több motor mozgatására. Egyetlen érintés és az árnyékoló a kívánt pozícióba megy. A négy különböző kivitel és a nyolc keret variációja illeszkedik az Ön lakásának berendezéséhez. Kompatibilis minden más Somfy rádióvevővel. A Smoove RTS kapcsolócsaládot kifejezetten beltéri használatra fejlesztették ki.

Eolis 3D RTS Sunis RTS

Napellenzőre szerelt vezeték nélküli szélérzékelő. Falra szerelhető vezeték nélküli napelemes Erős szél esetén automatikusan behúzza a fényérzékelő. Napsütés esetén automatikusan napellenzőjét. Állítható szélértékek, hosszú kiengedi napellenzőjét. Esztétikus, kis helyet élettartamú elemekkel.foglal és vezetékelést nem igényel.

Beépített világítóegység

Napellenzőre vagy falra szerelt világítás (5 halogén izzó) – így sötétedés után is tovább tartózkodhat az árnyékoló alatt. Mindezt a napellenző fényerősség-szabályzós távirányítóval kezelheti.

Beépített hősugárzó

Akár hűvösebb évszakokban, vagy estéken is tovább élvezheti a terasz lehetőségeit a távirányítóval szabályozható hősugárzóval.

Az infravörös sugárzásnak köszönhetően 96%-os hatásfokkal melegíti
a közelében tartózkodókat. Nem a levegőt, az emberi testet melegíti. 16 m2-nyi területen belül komfortos hőérzetet biztosít.

TUDTA, HOGY A SOMFY TERMÉKEKKEL REDŐNYT, RELUXÁT, ROLÓT, SŐT GARÁZS-ÉS KERTKAPUT IS MOZGATHAT?

www.gredexredony.hu
„A személyre szabott napfogyatkozás”

Külső és belső árnyékoló rendszerek

A Gredex Kft. teljes kontrolt és kényelmet biztosít önnek a napfény elleni védelemben. Árnyékolóinkat garanciával, egyedi kivitelben, az Ön igényeihez igazítva gyártjuk, szereljük és építjük be az ország egész területén. Válassza a teljes biztonság és komfort érdekében a Somfy motorokkal szerelt árnyékoló rendszereinket, és élvezze a zavartalan nyugalmat. Ha eszközeit TaHoma okosotthon eszközre csatlakoztatja, bárhol, bármikor felügyelheti, irányíthatja otthonát. Nézze meg teljes kínálatunkat weboldalunkon, vagy bemutatótermeinkben, és adja le még most árajánlatát!

www.gredexredony.hu
„A személyre szabott napfogyatkozás”

A bonyolult helyszínek speciális külső árnyékolója: a veranda

Előfordul, hogy olyan helyszíneket kell leárnyékolni, amelyek nehezen megközelíthetőek, speciális igényűek. Ilyenkor hívhatjuk segítségül a verandát.
A veranda az egyik legkedveltebb külső árnyékolástechnikai megoldás teraszok, télikertek, sík, vízszintes felületek üveg- vagy egyéb tetőszerkezeteinek árnyékolására. Nem véletlenül népszerű ez a külső árnyékolástechnikai eszköz, hiszen erős alumínium szerkezetének és a lefutósínnek köszönhetően olyan helyekre is felszerelhető, amelyek egyáltalán nem szélvédettek, nehezen megközelíthetőek, és amely helyszíneket más megoldással nem lehet leárnyékolni. A veranda tokját általában a falra rögzítik, de gyenge falszerkezetek esetén lábakkal erősíthető meg, vagy akár saját lábrendszeren álló szerkezet is készíthető.

Használata egyszerű, kényelmes, hiszen nehéz fizikális megközelítése miatt alapvetően motorral működtethető. A veranda ponyvája esőálló, vízlepergető textilből készül, amelyet számos színből választhatunk ki. Sőt, külön megrendelés alapján egyedi kinézetű verandaponyva készítésére is van lehetőség. A textília ezenkívül UV-védelemmel rendelkezik, penészesedés és algásodás gátlóval ellátott, valamint szennytaszító. Így a veranda szerkezetével és ponyvájával is hosszútávra tervezhetünk, hiszen időálló, minőségi termékről van szó. Extra felszerelésként a veranda beépíthető szél-, eső és fényérzékelővel, valamint dekorációs világítással is ellátható.

www.gredexredony.hu
„A személyre szabott napfogyatkozás”

Pergola, avagy különleges szabadtéri élmény bármely évszakban

A pergola alkalmazása az egyik legbiztosabb módszer arra, hogy kinti időtöltésünk minden pillanatát ki tudjuk élvezni kertünkben, a zavaró időjárási körülmények nélkül.
Ez az oszlopokon nyugvó kültéri árnyékoló szerkezet ma már teljesen automatizált módon működik, így az alumínium lamellákkal úgy szabályozzuk a beeső napfény mennyiségét és irányát, ahogyan azt a kedvünk tartja. Eső esetén is jó szolgálatot tesz, megvédi a csapadéktól teraszunkat, külső tereinket, hiszen a beépített esőcsatornák egyszerűen elvezetik a vizet. Beépíthető hősugárzót és LED-világítást is választhatunk hozzá, amely különösen esténként, a hűvösebb, sötétebb időben jelent kellemes élményt.

A pergola szabadon álló és homlokzathoz szerelhető változata is ismert, ráadásul szinte bármilyen színben beszerezhetjük vagy legyártathatjuk. Tökéletes megoldás teraszok, belső udvarok, pihenőszigetek, vagy akár szabadtéri, fedett konyhák kialakításához is. Több méteres szélességet és magasságot át tud fogni, amely konzolos túlnyújtással pluszban megnövelhető. Akár több tíz négyzetméteres fedett helyszínt is létrehozhatunk általa. Távvezérléssel is működtethető, ami rendkívül kényelmessé teszi a pergola mindennapi használatát, arról nem is beszélve, hogy működése csendes és gyors. A pergola nemcsak a napfényt és a hőséget képes távol tartani tőlünk, hanem keretébe függőleges árnyékoló ponyva is szerelhető, amely segít kivédeni az oldalról fújó szelet is.

www.gredexredony.hu
„A személyre szabott napfogyatkozás”

Ha esik, ha fúj – Erre jó a szélbiztos oldalfedés

Vágyunk a természetbe, de az időjárás nem engedi? Válasszunk szélbiztos oldalfedést kinti tereinkre, hogy ne legyünk kiszolgáltatva az időjárás viszontagságainak!
Biztosan sokan találkoztunk már azzal a problémával, amikor kiülnénk egy kicsit a teraszra, erkélyre, lugasba vagy akár csak gyönyörködnénk egyet a télikertünkben, de a szeles időjárás ezt nem engedi. A különféle szélbiztos oldalfedések ezt hivatottak megoldani. Az általában vízlepergetős textilanyagból készülő, masszív, alumínium tokos ponyvák tökéletes módszernek bizonyulnak bármely kinti terület oldalfedésére. Nagyméretű felületek, akár több méteres magasságok és szélességek szélfedésére is alkalmasak, de kinti térelválasztásra, vagy nagyobb ablakok, üvegfelületek esztétikus árnyékolására is használhatók. Ugyanis nemcsak a szelet, hanem a napfényt és a túlzott meleget vagy hideget is lefoghatjuk e ponyvák által. A jó kilátás biztosítása érdekében víztiszta PVC ablakok is integrálhatók a ponyvákba.

Éttermek is előszeretettel használják ezt a módszert teraszaik oldalfedésére rossz időben, hiszen a vendégeket tökéletesen megvédi ez a megoldás a nemkívánatos időjárás kellemetlenségeitől. Hajtókarral vagy motorral könnyedén működtethetők, és nagyon egyszerűen, gyorsan tisztíthatók. A ponyvák számtalan színben beszerezhetők vagy egyedi igény szerint legyártathatók, így biztos, hogy mindenki megtalálja köztük a személyiségéhez, külső tereihez legjobban passzolót.

www.gredexredony.hu
„A személyre szabott napfogyatkozás”

Ne legyünk a szúnyogok lakomái, védekezzünk szúnyoghálóval!

Bár általában alig várjuk, hogy a hideg évszakok után beköszöntsön a jó idő, a nyárral bizony együtt járnak a szúnyogok is. Különféle szúnyoghálókkal azonban sikeresen felkészülhetünk ellenük.
Hogy ezek a csípős kis rovarok ne rontsák el a kellemes nyárestéket, érdemes előre gondolkodni, és már tavasszal szúnyoghálót felszerelni nyílászáróinkra. Számtalan verzióból válogathatunk ma már, hogy a lehető legkényelmesebb, az igényeinknek legmegfelelőbb szúnyoghálóhoz jussunk. Rolós, oldalhúzós, tolóajtós, nyíló vagy fix felszerelésű szúnyoghálók garmadából választhatunk. Ezek mindegyike könnyen felszerelhető, egyszerűen kezelhető és kiválóan tisztán tartható. A sűrű szövésű, műanyag bevonatos, tűzálló anyagú hálók rengeteg plusz funkcióval is bírnak a szúnyogok távol tartásán kívül is.

Az időjárás viszontagságainak is ellenállnak, és megakadályozzák, hogy a járókelők könnyedén beláthassanak belső, személyes tereinkbe, miközben kifelé remek kilátást biztosítanak. Alumínium szerkezetük garantálja az időállóságot, de a természet hívei számára fakerettel is beszerezhetők. Fehér, fém, barna, fekete színekben könnyedén hozzájuthatunk ezekhez az eszközökhöz, de egyedileg, a színskála bármely színével legyártathatjuk magunknak. További előnyük, hogy bármely ajtóra, ablakra felszerelhetők az egyes szúnyoghálók, ferde síkú, tetőtéri vagy nagy felületű, akár dupla nyílászárókra is, így bármely helyiségünkből kívül tarthatjuk a szúnyogokat.

www.gredexredony.hu
„A személyre szabott napfogyatkozás”

Nem csak a napsütés ellen védenek – A napellenzők előnyei

Érdemes már tavasszal beszerezni a napellenzőket házunkra, hogy ne érjen bennünket készületlenül a meleg évszakok hősége, és egyéb, nyári időjárási viszontagság.
Manapság már számos napellenző közül válogathatunk, ha meg akarjuk védeni magunkat és ingatlanunkat a nyári hőségtől, hatalmas fénymennyiségtől, és egyéb, nemkívánatos időjárási jelenségektől. Érdemes már tavasszal felszerelni ezeket a külső árnyékoló eszközöket, hiszen mivel nem csak a napsütés ellen védenek, más esetben is hasznukat vehetjük. Vízlepergető anyaguk és impregnáltságuk révén ugyanis a csapadéktól is megóvhatjuk teraszunkat, erkélyünket. Védőtővel is felszerelhetők, így télen a hótól és a nagy mennyiségű esőtől is védelmet nyújtanak. Számos napellenző ponyva a káros UV-sugarakat megszűrő anyagból készül, így egészségünket is megóvhatjuk általuk.

Homlokzatra, mennyezetre egyaránt szerelhetők. Könnyedén működtethetők akár kézi karral, akár motoros módszerrel, sőt, távirányítással is. Rozsdamentes acél vagy alumínium tokos szerkezetük időállóságot garantál. Számtalan színben kaphatóak ezek a napellenzők, így nemcsak alapvető funkciójukat tudják remekül ellátni, hanem kiváló külső dekorációs eszközökké is válhatnak épületeinken. Egyre elterjedtebbek a nem vízszintes, hanem függőleges felszerelésű napellenzők is, amelyekkel lugasunkat, kerti építményeinket is megvédhetjük a túlzott fénytől és felmelegedéstől, emellett oldalfedést is kapunk a szél ellen.

www.gredexredony.hu
„A személyre szabott napfogyatkozás”

Kültéri árnyékolás és biztonság egyszerre? Válasszuk a zsaluziát!

Aki egyszerre szeretné védeni otthonát, irodáját a túlzott kinti fénytől, a kíváncsi tekintetektől, illetve a betörőktől, annak a zsaluzia a megoldás.
Ez a kültéri lamellás árnyékoló hasonló a beltéren használatos reluxához, de az árnyékoláson kívül sok más fontos funkciót is betölt. A zsaluzia állítható lamellái révén nemcsak a beáramló fény mennyiségét, hanem annak irányát is tökéletesen szabályozhatjuk. Rozsdamentes fém anyaga által ellenáll az időjárás viszontagságainak, remekül véd a külső meleg, hideg, a szél és a csapadék ellen. Nagy előnye, hogy nemcsak az időjárás kellemetlenségeit tartja kívül, hanem a kíváncsi tekinteteket is, ugyanis kifelé tökéletes kilátást biztosít, befelé viszont megóvja intim szféránkat.

A zsaluzia lamellái a káros UV-sugárzást távol tartó lakkozással készülnek, így időállóak és színtartóak. Működtetése kényelmes, halk, kézi vagy motoros vezérléssel egyaránt megoldható, de akár távirányítással, sőt, előre programozott, automatizált rendszerként is használható. Mivel számos színben beszerezhető, a zsaluzia dekorációs megoldásként is kiváló az épületek külső részeire, legyen szó modern vagy régi típusú házról. A modern zsaluziák ma már beépített biztonsági érzékelővel vannak ellátva, így betörésgátló funkciót is ellátnak. Ha az eszköz teljesen le van eresztve, a biztonsági zárszerkezet automatikusan megakadályozza, hogy a léceket feltolják, és betörjenek az ingatlanba.

www.gredexredony.hu
„A személyre szabott napfogyatkozás”

A mosdóknak is kiváló belső árnyékolója lehet a reluxa

Sokan azt gondolják, hogy a fürdőszobák, konyhák belső árnyékolása kivitelezhetetlen a víz- és páratartalom miatt, pedig van rá megfelelő megoldás.
A reluxa az egyik legkedveltebb belső árnyékoló lakásokban és irodákban egyaránt, hiszen amellett, hogy praktikus és esztétikus, remekül szabályozható általa a belső helyiségekbe áramló fény mennyisége. Forgatható lamelláival a fény iránya is beállítható, amely nagy segítséget nyújt abban, mikor, mely részét és hogyan szeretnénk világossá vagy sötétté tenni a belső tereinknek. A lamellák könnyen mozgathatóak, vékony alumíniumból készülnek, és mindenféle színárnyalatban beszerezhetőek, így biztos, hogy mindenki megtalálja a saját stílusához leginkább passzoló verziót.

Rögzíthető mennyezetre vagy homlokzatra, bármilyen ajtóra vagy ablakra. Belső árnyékoló funkciója mellett más szerepet is betölthet, akár belső mobil térelválasztóként is alkalmazható. Nagy előnye más belső árnyékoló eszközzel szemben, hogy alumínium anyaga révén olyan helyiségekben is használható, ahol folyamatos nedvességnek vagy magas páratartalomnak van kitéve. Remek megoldás lehet ezáltal fürdőszobák, konyhák, egyéb vizes blokkok belső árnyékolására. Kapható emellett fából is, vagy fahatású színben, így kinézete révén akár egy csepp természetet is csempészhetünk helyiségeinkbe. A reluxa felszerelése, beüzemelése nem igényli szakember segítségét. Tisztítása egyszerű, sima vizes ronggyal pillanatok alatt letakarítható.

Egy megoldás két problémára – Ezért érdemes sávrolót használni!

Aki szereti a kettő az egyben megoldásokat, annak a sávroló egyaránt megoldás adhat a beltéri árnyékolásra és a különleges lakberendezésre.
Ez az árnyékoló ugyanis egyedi, mind a funkcióját, mind a kinézetét tekintve is. Sötétítő és fényáteresztő csíkokkal van ellátva, amellyel a belső terekbe áramló fény mennyisége, és az átláthatóság igény szerint állítható be. A teljes sötétségtől a teljes világosságig bármilyen fénymennyiség kivitelezhető általa. Minimalista vagy zsúfoltabb, modern vagy rusztikus lakások bármelyikében, minden helyiségben alkalmazható a sávroló módszere. Mivel fahatású színekben is beszerezhető, a természetesség hívei is kedvelik.

A sávroló egyébként nemcsak a síkban lévő ablakokra, hanem a mennyezetre vagy az oldalfalra is felszerelhető, működtetéséhez pedig csak gyöngylánc szükséges, de akár motorral is működtethető. Tokrendszere nagyon stabil alumíniumból készül, amely szintén megvehető fémhatású vagy fautánzatú színekben. Mivel érdekes kinézete miatt lakásdekorációként is kitűnően alkalmazható, egyedi hangulatot teremthetünk vele otthonunkban vagy irodánkban. Elősegíti ezt, hogy számtalan színben és méretben kapható, így igényeinknek megfelelően választhatjuk ki a számunkra legmegfelelőbbet. A textilszerű sávárnyékoló előnye továbbá, hogy egyszerűen, pillanatok alatt tisztítható, időről időre elegendő csupán vizes vagy mosószeres ronggyal letörölni róla a port, és időállóan társunk marad.

Gondolkodjon kényelemben, válasszon okos otthont!

Ha Ön is szereti a biztonságot, a kényelmet, az időspórolást, és az innováció híve, akkor az intelligens otthont Önnek találtuk ki!

Belegondolt már Ön is abba, milyen lenne úgy felébredni minden reggel, hogy beáramlanak a napsugarak az ablakon, finom, gőzölgő kávé várja a konyhában, annak ellenére, hogy még egy gombnyomásába sem kerül felhúzni a redőnyt, vagy beindítani a kávéfőzőt? Mindez nem álom, hanem ma már elérhető valóság. Az Ön házából is pillanatok alatt okos otthon válhat. Az úgynevezett intelligens otthonokban ugyanis teljesen automatizált rendszert építünk ki, amely által a berendezési gépek előre beprogramozott módon, önmaguktól vagy távvezérléssel működnek. A konyhai gépektől a lámpákig, a külső árnyékolóktól a fűtésig, a riasztórendszertől a garázskapuig minden az Ön szolgálatába állhat, anélkül, hogy bármilyen tevékenységet mechanikusan kellene elvégezni.

Az okos otthon módszere nemcsak rendkívül kényelmes megoldás, hanem nagyon sokat meg is spórol számunkra abból, amiből manapság a legkevesebb van: az időből. Ezenkívül nem elhanyagolható szempont az sem, hogy az intelligens rendszer biztonságot is nyújt számunkra, hiszen ha elfelejtenénk kikapcsolni a fűtést, vagy becsukni az ablakot, okos otthonunk mindent elintéz helyettünk. A rendszerbe illeszthető gépek, berendezések beszerelése, beprogramozása egyszerűen és gyorsan kivitelezhető, a programok pedig saját igényeinknek megfelelően bármikor megváltoztathatók.

www.gredexredony.hu
„A személyre szabott napfogyatkozás”

Többfunkciós árnyékoló akár tetőablakra is – Miért válasszunk rolettát?

Az egyik legnépszerűbb belső árnyékoló a roletta. Nem véletlenül, hiszen az árnyékolás mellett más szempontból is a segítségünkre lehet.

A roletta a kintről beáramló fényt és hőt remekül lefogja, ezért érdemes már most elgondolkodni a beszerzésén, hogy mire tavasz lesz, ne érjen váratlanul bennünket a nagy fény és a magas hőmérséklet. Azért is javasolt már télen felszerelni, mert a roletta a közhiedelemmel ellentétben nem csak fény- és hővédelemre szolgál, hanem ennél több funkciót láthat el. Tökéletes megoldás lehet ugyanis esztétikai hatása miatt a lakásdekorációban is. Számos színben és méretben kapható, és anyagát tekintve is nagy választék közül válogathatunk.

Igényeinknek, stílusunknak, otthonunk lehetőségeinek megfelelően biztos, hogy megtalálhatjuk azt, amelyik a legjobban illik hozzánk, és remekül feldobhatjuk vele lakásunk hangulatát. Kis- és nagy helyiségekben egyaránt különleges lakberendezési eszközként is funkcionálhat. Felszerelése egyszerű, saját magunk is megtehetjük ezt szakember segítsége nélkül. Kezelése sem okoz semmilyen nehézséget, hiszen egyszerűen, kézzel, gyöngylánc által, de akár motorral is működtethető. Tisztítása könnyedén megoldható, anyagától függően akár pillanatok alatt letörölhető. Ezenkívül időtálló, strapabíró és költséghatékony. Tetőtéri ablakoknál tökéletes megoldás lehet, hiszen ferde síkban is kiválóan alkalmazható, de normál ablakok esetében is jó szolgálatot tesz.

www.gredexredony.hu
„A személyre szabott napfogyatkozás”

Válassza Ön is a bevált módszert! – Fontos érvek a redőny mellett

Bár sokan úgy gondolják, hogy a redőny idejét múlt árnyékolástechnikai eszköz, és vannak ennél újabb technológiás módszerek, mégis az egyik legjobbnak bizonyul még mindig a külső árnyékolás terén. Nézzük, miért érdemes redőnyt használni!

A redőny remekül szabályozza a beáramló fény mennyiségét, ezáltal akár tökéletes sötétséget is képes biztosítani helyiségeinkben. Ez azért is különösen fontos, mert szervezetünk kizárólag sötétben tudja magát kipihenni, ezáltal pedig egészségünket megtartani, ebben pedig éjjelente a redőny nagy segítség. Emellett hő védelmi funkciót is ellát, de a tévhittel ellentétben nem csak nyáron. A meleg évszakban megóvja otthonunkat a túlzott felmelegedéstől, télen pedig kívül tartja a hideget, és megelőzi, hogy helyiségeink kihűljenek. Így sokat spórolhatunk a fűtésszámlán egy jól megválasztott és felszerelt redőnnyel.

Hangszigetelőként is kiváló, ugyanis képes arra, hogy az utcáról beáramló zajt megszűrje. Abban is a segítségünkre lehet, hogy megelőzzük, hogy betörjenek otthonunkba vagy irodánkba. A feltolásgátlóval ellátott redőnyökön keresztül ugyanis szinte lehetetlen, hogy a betörők átjussanak. Az időjárási viszontagságok ellen is védelmet nyújt, megóv a széltől és a csapadéktól. Rendkívül könnyen tisztántartható, időtálló, strapabíró eszköz. Mivel ma már számtalan színben, méretben és anyagból gyártanak redőnyöket, mindenki megtalálhatja a saját és ingatlanja számára legmegfelelőbbet.

www.gredexredony.hu
„A személyre szabott napfogyatkozás”

Kettő az egyben – Lakásdekoráció és belső árnyékolás egyetlen eszközzel

Bár egy belső árnyékoló eredeti funkciója, hogy fény- és hő védelmet nyújtson, más területen is hasznát vehetjük: otthonunk és munkahelyünk lakberendezési vagy dekorációs eszközeként is bevethetjük.

A különböző belső árnyékolók amellett, hogy kívül tartják élettereinkből a fényt és a meleget, egyedi lakásdekorációként is felhasználhatók. Sokan azt gondolják, hogy csak nyáron van szükség ezekre, és télen felesleges felszerelésként vannak jelen a lakásban ezek az eszközök, pedig ezekben a hónapokban is ugyanolyan fontosak lehetnek, mint nyáron. A búskomor, sötét napokat ugyanis remekül feldobhatják a különböző anyagú és színű szalagfüggönyök, roletták, reluxák és sávrolók.

Mivel ezek ma már számtalan méretben, színben és anyagból beszerezhetők, mindenki megtalálhatja a saját stílusának, igényeinek, otthona vagy irodája berendezésének legmegfelelőbbet. A belső árnyékolók egyedi kinézetükkel szinte vonzzák a szemet, ha vendégünk érkezik, ezért tökéletes lakásdekoráció lehet belőlük. A fiatalabb generációk számára, minimalista lakásokban remek választás ez a módszer, mert egyszerűen és gyorsan, költséghatékony kettő az egyben kombinációval megoldható az árnyékolás és a lakberendezés. Az idősebbek és a természetrajongók pedig azért kedvelhetik nagyon ezt a megoldást, mert ha natúr, barna vagy pasztell színű, fahatású vagy fából készült termékeket választanak, becsempészhetnek egy csepp természetet is otthonunkba.

www.gredexredony.hu
„A személyre szabott napfogyatkozás”

Hővédelem télen árnyékoló eszközökkel

Ha bárki úgy véli, hogy az árnyékoló eszközök csak arra hivatottak, hogy megvédjenek bennünket a nagy fénytől és hőségtől, téved. Ezek a felszerelések ugyanis arra is tökéletesek, hogy a hidegben hőszigeteljenek.
A téli hővédelemben, azaz abban, hogy a belső tereink melegen maradjanak, nagy szerepet játszik a redőny. Ez az árnyékoló eszköz ugyanis amellett, hogy remekül szabályozza a beáramló fény mennyiségét, különleges hővédelmi funkcióval is rendelkezik. A nyári hónapokban megvédi belső tereinket a túlzott felmelegedéstől, a hideg évszakokban pedig nem engedi be a hideget, illetve ki a meleget. Emellett véd a széltől és a csapadéktól, valamint egyéb időjárási viszontagságoktól is. Telente ezért sokat spórolhatunk a fűtésszámlán azzal, ha redőnyt használunk.

Arról nem is beszélve, hogy a túl erős fény vagy a túl nagy hideg vagy meleg egyaránt károsíthatja egészségünket, valamint berendezési tárgyainkat is, ezért érdemes védekezni ellenük. Egyes külső tereinket, többek között teraszunkat, erkélyünket, télikertünket kiválóan védhetjük a hideg és a nem kívánatos időjárási körülmények ellen szélbiztos oldalfedésekkel is, amelyek egyben vízálló anyaguk révén az esőtől és a hótól is megóvják a környezetünket. Ezek a külső árnyékolók ma már a lakberendezés szempontjából is fontos szerepet játszhatnak, hiszen különleges színeikkel, egyedileg megszabott méreteikkel hő- és fényvédelmi funkciójuk mellett dekorálhatják, fel is dobhatják élettereinket.

www.gredexredony.hu
„A személyre szabott napfogyatkozás”

Fényvédelem télen – A hidegben is fontos az árnyékolás

Sokan azt gondolják, hogy az árnyékoló eszközökre csak nyáron van szükség. A közhiedelemmel ellentétben viszont télen is jó szolgálatot tehetnek.
Több szempontból érdemes a hideg évszakokban is árnyékolni lakásunkat, irodánkat, egyéb, különböző élettereinket. A téli nagy hó esetén ugyanis erős fényhatással kell számolnunk kültéren és beltéren egyaránt, ahogyan a nap a hóra, onnan pedig az ablakokra vetül. Ez a jelenség egyrészt zavaró lehet a megfelelő látási viszonyokban, másrészt egészségügyi szempontból is károsan hathat. Szervezetünket, egészségünket a túl sok fény ugyanis negatívan befolyásolhatja, különösen a szemünknek árthat, ha mértéktelen fénynek vagyunk kitéve.

Ebben az esetben hasznosak lehetnek a különböző belső árnyékolók, például a reluxák vagy a szalagfüggönyök. Ezeket ugyanis könnyedén úgy állíthatjuk be, hogy csak a megfelelő mennyiségű fényt engedjék be kívülről a belső terekbe, anélkül, hogy teljesen besötétítenénk, a nem kívánt, zavaró fényhatást pedig tökéletesen kivédhetjük általuk. A különböző anyagú és színű belső árnyékolók a fényvédelem mellett abban is a segítségünkre lehetnek, hogy dekorációs eszközökként kissé feldobjuk általuk a környezetünket a búskomor, téli időszakban, és otthonunkban vagy munkahelyünkön vidámabb hangulatot teremtsünk. Mivel ezek a termékek számtalan színben, méretben és anyagból léteznek ma már, biztosan megtalálhatjuk a stílusunknak, igényeinknek legmegfelelőbbet.

www.gredexredony.hu
„A személyre szabott napfogyatkozás”

Belső árnyékolók, mint modern térelválasztó eszközök

Bár azt hihetnénk, hogy a belső árnyékolók csak a fénymennyiség szabályozására hivatottak, ennél sokkal összetettebb a funkciójuk: tökéletesen alkalmasak többek között térelválasztásra.
Otthonunk, irodánk átrendezésekor, átépítésekor nem szükséges azonnal falat bontani, hanem egyes esetekben akár elegendő lehet az is, ha többfunkciós belső árnyékolástechnikai eszközt alkalmazunk. A legelterjedtebb módszer erre a szalagfüggöny és a sávroló használata, hiszen ezekkel nemcsak könnyen és költséghatékonyan megoszthatjuk a teret, hanem nagy szélességet és magasságot is át lehet velük hidalni. Használható térelválasztásra a roletta és a reluxa is, bár ezekből – kisebb méretük miatt – szükséges lehet többet is alkalmazni. Mivel e megoldásoknál a lamellák állíthatóak, így a terek közötti átláthatóságot is igény szerint szabályozhatjuk.

További előnye e térelválasztási módszereknek, hogy lakberendezési szempontból is jó megoldások lehetnek. A sávrolók és a szalagfüggönyök ugyanis számtalan színben és méretben beszerezhetőek, így lakásunkban, irodánkban egyedi hangulatot teremthetünk általuk. A fiatal korosztályok számára remekül feldobhatja az élettereket ez a fajta térelválasztás, de az idősebb generációk is kedvelik ezt a megoldást, hiszen fahatású színekben és anyagokból is beszerezhetők ezek az eszközök. Az sem elhanyagolható szempont, hogy magunknak is felszerelhetjük ezeket szakember segítsége és különösebb felfordulás nélkül.

www.gredexredony.hu
„A személyre szabott napfogyatkozás”

Ezek a kültéri és beltéri árnyékolás egészségügyi hatásai

A legtöbben úgy gondolják, hogy az árnyékolástechnikai módszereket kényelmi szempontból érdemes alkalmazni, de jó, ha tudjuk, hogy ezeknek nemcsak gyakorlati, hanem egészségügyi hasznuk is van.
A kültéri és beltéri árnyékolástechnika elsődleges célja, hogy a túlzott fényt és hőt kizárja az élettereinkből. Ezzel nem csupán kényelmi szempontokat elégíthetünk ki, hanem rendkívül értékes jótékony egészségügyi hatásokhoz is hozzájuthatunk. Ez azért nagyon fontos, mert a túl sok fény és a túlzott meleg is károsan befolyásolhatja szervezetünk működését, egészségünket. A nagy hőségben könnyen rosszul lehetünk, nyáron akár hőgutát is kaphatunk, a mértéktelen fény ronthatja a látásunkat, de az éjszakai utcafény, vagy a reggeli napsugarak is hátrányosan érinthetnek bennünket. Az alvásunk időtartamát és minőségét ugyanis negatívan befolyásolhatja a nem kívánt fény- vagy hőmennyiség.

A különböző árnyékolástechnikai eszközökkel azonban megoldhatjuk, hogy a számunkra káros fényt vagy meleget kirekesszük, vagy akár teljesen besötétítsünk a helyiségeinkben a pihentető alváshoz. Szervezetünk kizárólag sötétben tudja magát kipihenni, regenerálni. A sötét hatására termelődik ugyanis a melatonin, amely az alvás-ébrenlét ciklusunkat szabályozza. Ezért minél nagyobb fénynek vagyunk kitéve éjjelente, annál kevésbé tudjuk kialudni magunkat. Testi-lelki egészségünk szempontjából így mindenképpen érdemes megfelelően árnyékolni otthonunkat.

www.gredexredony.hu
„A személyre szabott napfogyatkozás”

Környezetvédelem – hogy legyen jövőnk

Eljött az idő, hogy előtérbe helyezzük a környezetünk megóvására alkalmazható építési illetve alternatív energiák megfelelő felhasználási feladatát. A Földünk erőforrásainak kimerülése jelentős változást hozott az építészetben. A környezetünk megóvása érdekében született egy olyan koncepció, amely az egészséges életteret akképpen biztosítja, hogy ne használjunk felesleges energiát, A tudatosan gondolkodók egészséges lakóépületekben, komfortos körülmények között, energia hatékony gépészeti berendezésekkel óvják a környezetet. Ilyenek pl. a Gredex Kft. által gyártott és forgalmazott termékek. www.gredexredony.hu
Az energiatakarékossági és fenntarthatósági szempontok előtérbe kerülésével a napvédelem szerepe tovább növekszik.

Az elmúlt években jelentősen nőttek a nap káros hatásai okozta megbetegedések (napszúrás, bőrbetegségek, napégések stb…) Ezenfelül folyamatosan növekszik az UV sugárzás, mely köztudott, hogy veszélyes az emberi szervezetre. Ezért célszerű otthonunkban a különböző árnyékolók beszerzése, amelyek elősegítik az egészséges környezetünk kialakítását. Megfelelő árnyékolás mellett kevesebb energiát használhatunk fel. Pl. a redőnyök telepítése és optimális alkalmazása során nappal napsütés esetén lehúzzuk, az árnyékolókat este pedig felhúzzuk, hogy levegőt engedjünk otthonunkba. Így nagyban hozzájárulunk, hogy ne a klímákkal kelljen kellemesebb levegő hőmérsékletet kialakítani. A legoptimálisabb üzemmódot elektromos vezérlés kialakításával is elérhetjük, mely teljesen automatikusan üzemelteti és állítja be az árnyékolóinkat.

A fűtési és hűtési berendezések teljesítményének leredukálásával, jelentős megtakarítások érhetők el.
A környezetvédelem melletti elköteleződés apró tettek sorozatával jelentős változást eredményezhet. Mindannyian tehetünk valamit, hogy a helyet, ahol élünk, zöldebbé, egészségesebbé és energiatakarékosabbá tegyük. A GREDEX KFT. árnyékolóival egészségesebb belső térben élhet, és tudatosságával a jövőt is építi, hiszen egy biztonságosabb bolygót hagyhatunk az utókorra!

www.gredexredony.hu
„A személyre szabott napfogyatkozás”

A babaszoba berendezése

A babaszoba berendezése izgalmas feladat, egész várandósságunk alatt lehet készülni rá, válogatni a bababútorokat, kedves kiegészítőket, tervezgetni a dekorációt, hogy mire megszületik a baba, minden készen várja.
A babaszoba fekvése, méretek
Fontos, hogy a babaszoba világos, barátságos legyen, ezért a déli, délnyugati, vagy délkeleti tájolás a legjobb. Vigyázzunk azonban, mert a közvetlen napfény sok a baba szemének, így az ágyát ne állítsuk vele szembe.
A babaszoba mérete lehetőségeinkhez igazodik. A babának még nincs nagy területre szüksége, csak néhány bútorra, mászó, játszó területre. Számítsunk rá, hogy a babák is szeretik a társaságot, így hamarosan az egész lakást be fogják lakni, valószínűleg ott fognak a legtöbbet tartózkodni, ahol mi is a legtöbb időt töltjük.

Strapabíró burkolat

Padló. Könnyen felmosható, tisztítható, de azért barátságos hangulatú burkolatot válasszunk. Legjobb a parketta vagy laminált padló. Tisztántarthatósága mellett meleg és barátságos is. A padlószőnyeg nehezen tisztán tartható, és az allergia melegágya is. Mozogni, járni is könnyebben tanulnak meg a babák kemény felületű burkolaton. A keményburkolatok (kő, járólap stb.) azonban hidegségük miatt egyáltalán nem javasolhatóak. Ahol padlófűtés van, ott sem praktikus – túl nagyot üt a csetlő-botló babán, ha elesik.

Az első hetekben, hónapokban, amíg a baba le nem költözik a földre, nem szükséges semmilyen szőnyeg sem. Fiúcsecsemők egyébként is hajlamosak megörvendeztetni szüleiket pisilő-tudományuk bemutatásával – jó, ha ennek nyomai egyszerűen eltüntethetők. Később is könnyen mosható szőnyeget válasszunk, vagy egyszerűen terítsünk le egy játszószőnyeget vagy állítsunk össze egy habszivacs szőnyeget. Bármilyen jópofa egy bolyhos, kézzel szőtt szőnyeg, az ebből kicibálható szalagok, textildarabok és a könnyű maszatolódás miatt inkább sima, kevésbé texturált anyagot válasszunk.

Falak, festés. Fontos, hogy addig a magasságig, ameddig a baba, később a kis totyogó felér (kb. egy-másfél méter) könnyen tisztítható legyen a fal – azaz lemosható legyen a tapéta vagy a festék. Ennek érdekében használhatunk végig tapétát, vagy kombinálhatjuk a tapétát a festéssel, a két réteget valamilyen aranyos, mintás bordűrrel elválasztva egymástól.

Ne zsúfoljuk tele a falat mintákkal.
Használjunk telített, meleg színeket, de ügyeljünk, hogy ne legyenek túl harsányak, vibrálóak, mert azok feszültté, nyugtalanná tehetik a babát. A falakat ne zsúfoljuk tele aranyos mintákkal, rajzokkal, mert ezek is zavarják a babát, megosztják a figyelmét. A kedves figurák, jelenetek inkább mozdítható tárgyakon jelenjenek meg, mert a figyelem megosztása mellett később félősebb babáknál gondot jelenthet egy-egy számára valamiért ijesztőnek ítélt arc, alak állandóan a gyermek szeme előtt.
Legfeljebb három színt használjunk, vagy egy színnek több árnyalatát. A sötétebb színek kerüljenek alulra, a világosak felülre, ezzel optikailag nagyíthatjuk a szobát. Az éles, kontrasztos színeket lehetőleg ne a falakon, hanem a textileken, dekorációs elemeken használjunk, és csak kisebb foltokban.
A falak mentén mindenképpen gondoskodjuk a már tipegő gyerek mellett a konnektorok veszélymentesítéséről.

Fények a babaszobában
Bár a babaszobának világosnak kell lennie, gondoskodjunk megfelelő árnyékolásról, sötétítésről nappalra is, hiszen a baba még sokszor alszik napközben, és a nyári meleg ellen is védekezni kell. www.gredexredony.hu
A mesterséges megvilágítás tompított legyen, a hátán fekvő csecsemőnek túl erős egy több égős csillár. Mivel azonban később a játékhoz jó megvilágítás kell, érdemes az általános megvilágítási szintet szabályozottan, több fokozatban kapcsolhatóan megoldani és legalább 300 lux-ra méretezni. Fontos, hogy egyenletes legyen a megvilágítás.
Olyan lámpákat helyezzünk el, amik a falon vannak, és a vezetékük ne legyen elérhető. Legyen egy, a jó megvilágítást biztosító mennyezeti lámpa, és egy, aminek nagyon halvány a fénye az éjszakai szoptatáshoz, pelenkázáshoz. Legyen egy erős fényű kislámpa is, első időkben a pelenkázó mellett, orrszívásnál, köldökcsonk kezelésnél lehet hasznos, később az esti mesét is olvashatjuk mellette.

Bababútorok
Lehetőleg természetes anyagú bababútort válasszunk. Figyeljünk, hogy a bútorok festése ne legyen ártalmas az egészségre, mivel a babánk idővel mindent megkóstol. Ezért vízzel hígítható festékeket, lakkokat használjunk a bababútor festéséhez. Kerüljük az éles sarkokat, kemény fémfelületeket, amelyek sérüléseket okozhatnak. Nem jó, ha a bababútor textil részeiről anyagdarabok, gombok, csücskök, szalagok lógnak le, a baba beleakadhat, vagy a szájába veheti. Ne legyenek a bútorok között kis rések, amibe az apró végtagok beszorulhatnak, inkább állítsuk őket egymástól távolabb. Stabil, méretükhöz képest nehéz bútorokat válasszunk (azaz lehetőleg inkább fából, mint műanyag bútorlapból készülteket), mert a totyogók már megpróbálják magukra borítani azokat. Célszerű olyan bútorokat beszerezni, amik a gyerek növekedésével átalakíthatók, bővíthetők.

www.gredexredony.hu
„A személyre szabott napfogyatkozás”

Az árnyékolás egész évben hasznos!

Ahogyan érdemes odafigyelni a nyílászárók állapotára, úgy célszerű árnyékolástechnikai rendszerrel is felszereltetni azokat.

Legtöbben úgy gondolják, hogy ennek előnyeit kizárólag nyáron lehet élvezni, pedig tény, hogy a redőnyök a téli hónapokban is jó szolgálatot tesznek.

Mire gondolunk pontosan?

A tapasztalatok azt mutatják, hogy a mai korszerű redőnyök kialakításuknak köszönhetően eredményesen vethetőek be a kinti hideg ellen is.

Mind az átmeneti hónapokban, mind telente több fokkal melegebb lehet a lakásban akkor, ha leengedjük a redőnyöket éjszakára.

Természetesen a leginkább szembetűnő hatást nyáron érhetjük el az árnyékolók segítségével, hiszen nem csak a hőszigetelésben töltenek be fontos szerepet, de tűző napsütést is otthonunkon kívül rekeszthetjük segítségükkel.

Számtalanszor előfordul, hogy a televízió, a laptop vagy a számítógép használata akadályokba ütközik éppen a monitorra, képernyőre vetődő napsugarak miatt.

Legyen szó akár a kiváló hőszigetelő jellemzőkkel rendelkező redőnyökről, a reluxákról, az irodákból jól ismert szalagfüggönyökről, vagy éppen a divatos bambusz árnyékolókról, segítségükkel komfortosabb és kényelmesebb lehet a lakásban történő tevékenység.

www.gredexredony.hu
„A személyre szabott napfogyatkozás”

Készüljünk időben a hőségriadóra

Ma már senki nem lepődik meg azon, hogy a nyarak nem múlnak el hőségriadók nélkül.

Míg körülbelül tíz éve még a harminc fok körüli hőmérséklet is forrónak számított, addig ma örülünk, ha a hőmérő higanyszála mindössze ennyire kúszik fel.

Nem ritka, hogy a három hónap alatt többször is találkozunk hőségriadókkal, melyek ideje alatt még strandon is nehéz túlélni a forróságot.

Rendkívül fontos tehát, hogy felkészítsük szervezetünket és otthonunkat is a tikkasztó melegre.

Nem lehet elégszer hangsúlyozni a megfelelő mennyiségű folyadékbevitel jelentőségét, mely akár a négy litert is elérheti naponta.

 

A nyugodt éjszakák és a kellemes belső mikroklíma érdekében nem feltétlen a légkondi használata javasolt, sokkal inkább a redőnyök.

Bár kétségtelen hogy a sötétítő függönyök is árnyékot nyújtanak, de a tökéletes hőszigetelés inkább érhető el a leengedett redőnyök segítségével.

Igyekezzünk a szellőztetés időszakát reggelre és estére időzíteni, s a forró, napközbeni órákban zárjuk el a lakás légterét a legjobban a kinti melegtől.

Ha munkakörünk engedi, akkor a szabadságot célszerű a forrónak ígérkező júliusi – augusztusi hónapokra időzíteni, hogy a hőségriadók idejét valamilyen vízparton hűsölhessük át.

www.gredexredony.hu
„A személyre szabott napfogyatkozás”

Hővédelem hátrányok nélkül

Kellemes hőmérsékletre vágyik otthonában akkor is, ha kint tombol a kánikula?

Természetes igény, hogy legtöbben hűvös lakásba szeretnénk hazaérni az egész napos rohanás után.

De mégis milyen megoldást érdemes választani erre a célra?

Ha megfelelő tájolással, alapanyaggal rendelkezik az ingatlan, vagy az építési anyagválasztás terén kiváló jellemzőkkel bír a hővédelem terén, akkor igen szerencsés helyzetben van.

A legtöbben azonban megtapasztaljuk annak kellemetlenségét, amikor szinte lehetetlen a lakásban tartózkodni a tikkasztó nyári napokon.

Sokan döntenek a légkondi használata mellett, pedig tény, hogy számos egészségügyi hátránnyal járhat az.

Még a rendszeresen tisztított készülék használata is okozhat torokfájást, és a száraz levegő hatására az egyébként is bőséges folyadékbevitelnél több ajánlott.

Nem ritka a fejfájás sem hatására, sőt, a tisztítás elmaradásával az allergiás megbetegedések és a vírusos fertőzések kockázata is megnő.

Rendkívül fontos tehát, hogy a kellemes hőmérséklet megvalósítása érdekében álljon rendelkezésre valamilyen árnyékoló rendszer, ami kiválóan bevethető a kinti tikkasztó forróság ellen.

Ha egyetlen típust kellene javasolni, akkor az sokak szerint minden valószínűség szerint a télen-nyáron hasznos redőny lenne.

Segítségével nem csak az árnyékolás, de a hővédelem is maximálisan megoldható.

www.gredexredony.hu
„A személyre szabott napfogyatkozás”

Szúnyoghálóval a rovarok ellen

A téli mínuszok megszűnése után fokozatosan éled a termésed, ezáltal szinte biztos, hogy a rovarok is újra megcélozzák otthonunk kényelmét.

A nyár beköszöntével pedig ezek a kis élősködök csak sokasodnak, néha már olyannyira megkeserítik életünket, hogy jóformán szellőztetni is alig lehet a lakást anélkül, hogy egy-egy bogár be ne szállna az ablakon.

Ami pedig a legrosszabb az egészben, hogy sok esetben ezek a bogarak különböző fertőzéseket is terjesztenek, pláne, hogy ma már egy közönséges szúnyogcsípés is kellemetlen következményekkel járhat.

Azonban ma már számos kreatív megoldásnak hála könnyedén tudunk védekezni a rovarok támadása ellen.

A modern technológiáknak köszönhetően ugyanis gyakorlatilag bármilyen nyílászáróra felszerelhetők a szúnyoghálók, legyen az akár öntapadós, fixkeretes, rolós vagy éppen tolóajtós.

Ezek közül talán a rolós a legideálisabb megoldás, ugyanis ezek akár olyan ablakokra is felszerelhetők, melyre korábban már redőny is fel lett téve.

Azonban bármelyik mellett is döntene, garantáltan sikerrel tartja majd távol a nappalokat és éjszakákat is megkeserítő apró kis bogarakat.

www.gredexredony.hu
„A személyre szabott napfogyatkozás”

A pihentető alvás titka a redőny!

Önöknél már vannak felszerelve redőnyök?

Ha nincs, akkor érdemes lehet minél előbb felszereltetni őket, ugyanis a redőny nem csupán a kényelmet és a biztonságérzetet növeli, hanem az egészségre is jótékony hatással van.

Persze most joggal kérdezhetné, hogy mégis miként képes egy redőny bármit is tenni az egészség érdekében, de a helyzet az, hogy nagyon is sokat.

Szervezetünknek ugyanis létszüksége, hogy az éjszaka folyamán pihentető alvásban részesüljön, ha azonban kintről beszűrődnek különböző fények, az igenis zavarhatja, sőt akár meg is hiúsíthatja az pihentető alvást.

Persze ideig-óráig becsaphatjuk magunkat azzal, hogy bennünket nem zavarnak a fények, de az idő előrehaladtával szinte biztos, hogy jelentkezni fognak a negatív következmények.

Az éjszakai fény ugyanis csökkenti a szervezet melatonin termelődését, hiszen a melatonin kizárólag sötétben képes termelődni. Gyakorlatilag ez szabályozza az alvás és az ébrenlét egészséges ciklikusságát. Fény hatására azonban csökken ennek az anyagnak a termelődése, ez pedig megzavarja az éjszakai alvás nyugalmát.

Ez pedig később számos problémához – inzulinrezisztenciához vagy testtömeg növekedéshez – vezethet.

Éppen ezért a redőny valódi megoldást nyújthat az éjszakai alvás problémájára, sőt nyáron a tűző nap ellen is remek védelemként funkcionál.

www.gredexredony.hu
„A személyre szabott napfogyatkozás”

Veranda, téli kert árnyékolása a hőségben is

A nyár már javában dübörög, így nem árt, ha a télikert árnyékolása kapcsán is gondolunk alternatívákra.

A napsütés ugyanis túlzottan felmelegítheti a télikertet, melyek a növények megsínylenek, sőt akár tönkre is mennek.

Éppen ezért remek megoldás lehet a külső télikert árnyékolás, hiszen ezáltal nem forrósodik fel az amúgy fedett télikert teteje sem.

Azonban fontos tudni, hogy a télikert árnyékolók gyakorlatilag bármilyen zárt vagy nyitott hely árnyékolására alkalmazhatók, így akár teraszok, verandák, sőt akár vendéglátó egységek teraszainak árnyékolása is könnyűszerrel megoldható vele.

Ráadásul a télikert vagy veranda nyitott és zárható, árnyékolt vagy árnyékolatlan területei is nagyszerűen kombinálhatók.

Azaz akár télen-nyáron a környezetbe tökéletesen illeszkedő néha zárt, néha pedig nyitott, házához tökéletesen passzoló plusz tere lehet, ami akár vendégek fogadására is alkalmas lehet, de a nyári nagy melegben napozni is megéri kifeküdni egy jól, árnyékol verandára.

www.gredexredony.hu
„A személyre szabott napfogyatkozás”

Megfelelő árnyékolás a tetőtérben is

Ugye Ön is tudja, hogy a tetőterek árnyékolása kiemelt fontosságú?

Bizony, hiszen a tetőtéri üvegeken keresztül gyakorlatilag közvetlenül hatolnak be a napsugarak, így azok – pláne a nyári hőségben – jelentős felmelegedést okoznak a lakásban.

A tetőérben éppen ezért remek megoldásnak bizonyulhatnak az alumínium redőnyök, melyek remek hangszigetelők és a hőt is távol tartják, ráadásként pedig jól festhetők emellett pedig a fénybeszűrődés mértékét is hatékonyan csökkentik.

 

A tetőtéri árnyékolás remekül szabályozható, azaz az árnyékolás az alumínium ellenére sem kell, hogy teljes sötétséget jelentsen illetve a szellőzés lehetőségét sem zárja el. Kombinálható szúnyoghálóval is, ezek azonban dupla sínpályával rendelkezek.

A szúnyoghálók időjárásálló, üvegszál erősítésű hálóval készülnek, az alumínium redőnyök sajátossága pedig, hogy mindegyik rendelkezik egy feltolásgátlóval, de rendelhető hozzá akár egy zárható záróléc is.

Ezek a redőnyök remek megoldást jelenthetnek a családok számára, hiszen amellett, hogy távol tartják a forró napsugarakat, éjszakánként nem engedik be a zajokat és a fényeket sem.

www.gredexredony.hu
„A személyre szabott napfogyatkozás”

Lakberendezési trükkök: íme a szalagfüggöny

A belső árnyékoló rendszerek közöl a szalagfüggönyök, azok, melyek elegáns megjelenésükkel akár az egész lakás hangulatát alapjaiban véve megváltoztathatják.

Képesek akár hatalmas felületeken is árnyékolni, mindezt, úgy hogy közben megőrzik egységes megjelenésüket.

A szalagfüggönyök gyakran irodákban, éttermekben jelennek meg, de nem ritka, hogy konferenciatermekben vagy szállodákban is látható.

A szalagfüggönyök vásárlásánál rendkívül fontos a megfelelő árnyalat kiválasztása, hiszen illeszkedni kell otthonunk általános hangulatába.

Meglétük nyilvánvalóan fel fogja dobni az adott teret, de lényeges, hogy színvilágába harmonizáljon a falak és a bútorok színével. Azonban a szín a szalagfüggönyök esetén mégis csak másodlagos, ugyanis a különböző épületekben, helységekben más-más fényviszonyok a jellemzők, éppen ezért a szalagfüggöny anyagválasztéka az, ami meghatározó jelentőségű lehet.

Ma már gyakorlatilag a kínálat kimeríthetetlen, így a számunkra legideálisabbat tudjuk kiválasztani, ami lehet akár fényáteresztő, fényzáró, de akár fényvisszaverő is.

A kínálat hatalmas, így egész biztosan megtaláljunk a számunkra legideálisabb darabot.

www.gredexredony.hu
„A személyre szabott napfogyatkozás”

Mi is az az árnyékolástechnika?

Több ízben beszéltünk már a különböző árnyékolástechnikai rendszerekről, de magáról a fogalomról és annak jelentéséről már kevesebbet szóltunk. Éppen ezért joggal merülhet fel a kérdés, hogy mit is jelent igazából az árnyékolástechnika.

Egész biztos, hogy van róla valamilyen fogalma, ha más nem is, de a rajzokon szereplő árnyékolástechnikai biztosan eszébe jut. Azonban a redőnyös termékekkel kapcsolatos árnyékolástechnikának semmi köze az általános iskolai rajzokhoz, ugyanis ez sokkal inkább egy gyűjtőfogalom, melybe beletartoznak a különböző árnyékoló rendszerek.

Ezeknek számos fajtája létezik, így árnyékolástechnikai termék természetesen a redőny, a reluxa, a roló és a napellenző.

Mind-mind funkcióját tekintve egész másra hivatott, de nyilvánvalóan egy valami közös bennünk: mégpedig, hogy mindegyik árnyékolásra hivatott.

A redőny alapvetően a nap égető sugarait igyekszik távol tartani, éjszakára pedig teljes sötétségbe borítja a szobát, a reluxa forgatásával szabályozható a bejövő fény mennyisége, a roló könnyű mozgathatóságából adódóan rendkívül népszerű, a napellenző pedig remek lehet, ha teraszok vagy verandák árnyékolása a végcél.

www.gredexredony.hu
„A személyre szabott napfogyatkozás”

Hűsöljön a verandán!

Hatalmas verandájuk van, de a nap megállás nélkül süti?

Szívesen élvezné a nyári meleget a teraszon ülve, de nem szeretné, ha a nap égető sugarai folyamatosan Önre irányulnának? Akkor bizony a napellenzőket éppen ezért találták ki, ugyanis ezek a remek termékek az árnyékolástechnika jelentős képviselői.

Ahogy nevéből is látszik ezek olyan árnyékoló rendszereket, melyeket épületek falához lehet rögzíteni, annak érdekében, hogy beárnyékolja az alatta lévő területet.

Több fajtája is ismert, de talán a legnagyobb népszerűségnek a Basic New örvend, amely nyitott rendszerű homlokzatra, mennyezetre, sőt akár szarufára is szerelhető.

Ha szeretne a nyáron, a teraszon hűsölni vagy a gyerkőcök számára egy pancsoló medencét elhelyezni a verandán, amit nem tűz a nap, akkor a napellenzők egész biztos a segítségére lehetnek.

Hiszen nem törvényszerű, hogy a melegben a lakásban csücsüljünk.

Néhány kreatív megoldás és már élvezhetjük is a nyár adta örömöket. Hiszen mi sem üdítőbb érzés, mint saját teraszunkon pihenni és sütkérezni kíváncsi tekintetek és a nap égető sugarai nélkül.

www.gredexredony.hu
„A személyre szabott napfogyatkozás”

Így válasszunk redőnyt vagy reluxát

A megfelelő redőny vagy reluxa kiválasztása és használata nem csupán a nyári időszakban rendkívül fontos, bár ilyenkor tény és való, hogy megóv bennünket a tűző nap fényétől illetve a melegtől, de télen is nagyon fontos kiegészítő, hiszen olyanok pedig szigetel és hatékonyan tartja bent a meleget a lakásban.

Fontos kérdés lehet – pláne ha reluxáról van szó – hogy harmonizál-e a helység többi kiegészítőjével, annak stílusával és persze színeivel.

Ma már gyakorlatilag számlatan lehetőség közül választhatunk, de alapvetően van néhány íratlan szabály, amire érdemes figyelni mielőtt kiválasztjuk a megfelelő árnyékoló rendszert.

Ilyen többek között a funkcionalitás vagyis, hogy az adott termék megfelel-e alapvető funkciójának, azaz kint tartja-e a hideget vagy a meleget.

Emellett nem árt figyelembe venni az anyagot is, ez ugyanis nagyban befolyásolhatja majd a szoba általános hangulatát.

Ami pedig szintén rendkívüli fontosságú az a színes megválasztása, hiszen már elmúltak azok a napok, amikor csak fekete vagy fehér szín közül lehetett választani.

Mára már rengeteg különleges árnyalat került a boltokba, így kedvünkre válogathatunk kedvenc színeink között.

www.gredexredony.hu
„A személyre szabott napfogyatkozás”

A nyári meleg ellen: zsaluzia

Ön tudja mi a leghatékonyabb külső árnyékoló, amely hatalmas népszerűségnek örvend nálunk is?

Naná, hogy a zsaluzia, melynek hatalmas előnye, hogy használatával lehetőségünk van gondoskodni a megfelelő fényviszonyokról és természetesen a hő védelemről is. A zsaluzia annak idején többnyire közintézményeken, bevásárló-központokon volt jellemző, előnyeit felismerve azonban mára már számos család otthonába eljutott.


A zsaluzia gyakorlatilag egy reluxa, de annál sokkal strapabíróbb, ugyanis kültéri mivoltából adódóan sokkal jobban tűri az időjárás viszontagságait.

Ez nyilván köszönhető annak is, hogy alumíniumból készül, így képes ellenállni az UV-sugaraknak és a szeles időnek is. Ezenkívül a zsaluzia lamelláinak forgatásával akár a nap teljes hőjét kizárhatjuk, mindezt úgy, hogy nem akadályozzuk magunkat a kilátásban, plusz pont pedig, hogy a helyiségek szellőzését sem hiúsítja meg.

A zsaluzia népszerűségét valószínűleg annak köszönheti, hogy a hő átadó felület kültéren van, így a leadott hő nem tud bejutni a lakásba ez pedig effektíve olyan, mintha egy rég dédelgetett álom válna valóra.

www.gredexredony.hu
„A személyre szabott napfogyatkozás”

Valóra vált álom. Panel erkély mesterfokon!

Mindig is arról álmodott, hogy reggelente az erkélyen ülve szürcsölheti majd a kávéját? Ez azonban a nyári nagy melegben, de a mínuszokban is majdhogynem lehetetlen. Vagy legalábbis az volt ez idáig.

Mit szólna hozzá, ha azt mondanánk, hogy az árnyékolástechnikának köszönhetően, akár teljesen a saját ízlésére formálhatja a legszürkébb panel lakár erkélyét is?

Bizony, ha ugyanis a komfortot adó napárnyékolásról is gondoskodunk, akkor akár a belváros szívében is kialakíthatjuk saját, külön bejáratú kis oázisunkat.