A pergola alkalmazása az egyik legbiztosabb módszer arra, hogy kinti időtöltésünk minden pillanatát ki tudjuk élvezni kertünkben, a zavaró időjárási körülmények nélkül.
Ez az oszlopokon nyugvó kültéri árnyékoló szerkezet ma már teljesen automatizált módon működik, így az alumínium lamellákkal úgy szabályozzuk a beeső napfény mennyiségét és irányát, ahogyan azt a kedvünk tartja. Eső esetén is jó szolgálatot tesz, megvédi a csapadéktól teraszunkat, külső tereinket, hiszen a beépített esőcsatornák egyszerűen elvezetik a vizet. Beépíthető hősugárzót és LED-világítást is választhatunk hozzá, amely különösen esténként, a hűvösebb, sötétebb időben jelent kellemes élményt.

A pergola szabadon álló és homlokzathoz szerelhető változata is ismert, ráadásul szinte bármilyen színben beszerezhetjük vagy legyártathatjuk. Tökéletes megoldás teraszok, belső udvarok, pihenőszigetek, vagy akár szabadtéri, fedett konyhák kialakításához is. Több méteres szélességet és magasságot át tud fogni, amely konzolos túlnyújtással pluszban megnövelhető. Akár több tíz négyzetméteres fedett helyszínt is létrehozhatunk általa. Távvezérléssel is működtethető, ami rendkívül kényelmessé teszi a pergola mindennapi használatát, arról nem is beszélve, hogy működése csendes és gyors. A pergola nemcsak a napfényt és a hőséget képes távol tartani tőlünk, hanem keretébe függőleges árnyékoló ponyva is szerelhető, amely segít kivédeni az oldalról fújó szelet is.

www.gredexredony.hu
„A személyre szabott napfogyatkozás”