Bár azt hihetnénk, hogy a belső árnyékolók csak a fénymennyiség szabályozására hivatottak, ennél sokkal összetettebb a funkciójuk: tökéletesen alkalmasak többek között térelválasztásra.
Otthonunk, irodánk átrendezésekor, átépítésekor nem szükséges azonnal falat bontani, hanem egyes esetekben akár elegendő lehet az is, ha többfunkciós belső árnyékolástechnikai eszközt alkalmazunk. A legelterjedtebb módszer erre a szalagfüggöny és a sávroló használata, hiszen ezekkel nemcsak könnyen és költséghatékonyan megoszthatjuk a teret, hanem nagy szélességet és magasságot is át lehet velük hidalni. Használható térelválasztásra a roletta és a reluxa is, bár ezekből – kisebb méretük miatt – szükséges lehet többet is alkalmazni. Mivel e megoldásoknál a lamellák állíthatóak, így a terek közötti átláthatóságot is igény szerint szabályozhatjuk.

További előnye e térelválasztási módszereknek, hogy lakberendezési szempontból is jó megoldások lehetnek. A sávrolók és a szalagfüggönyök ugyanis számtalan színben és méretben beszerezhetőek, így lakásunkban, irodánkban egyedi hangulatot teremthetünk általuk. A fiatal korosztályok számára remekül feldobhatja az élettereket ez a fajta térelválasztás, de az idősebb generációk is kedvelik ezt a megoldást, hiszen fahatású színekben és anyagokból is beszerezhetők ezek az eszközök. Az sem elhanyagolható szempont, hogy magunknak is felszerelhetjük ezeket szakember segítsége és különösebb felfordulás nélkül.

www.gredexredony.hu
„A személyre szabott napfogyatkozás”