Takarítson meg energia- és fűtési költségeket, valamint védje a környezetet.

Az energia drága és egyre drágább. Elég okos megtakarítás ott, ahol valóban megtérül: a fűtési energián. A modern, szoros ablakok, a hatékony fűtéstechnika és a szigetelt épület burkolat jelentősen csökkenti az energiafogyasztást, a Deutsche Energie-Agentur GmbH (dena) számításai alapján. 10-15 év alatt a fűtési költségek akár öt számjegyben is megtakaríthatók! Egyszerűen a régi ablakok modern, hőszigetelt műanyag ablakrendszerekkel történő cseréjével érezhetően csökkentheti a fűtési költségeket.
Az ablakok a ház homlokzatának harmadát teszi ki. Ön határozza meg, hogy mennyi meleg marad bent. Például egy családi házban az ablakokon keresztüli hőveszteség eléri a teljes fűtési energia 40% -át. A régi ablakok okozzák a legnagyobb energiaveszteséget, körülbelül négy-tízszer nagyobbak, mint a hővédő üveggel rendelkező ablakoknál. Általános szabály: Az 1995 előtt telepített ablakok már nem felelnek meg az energetikailag hőszigetelt házak növekvő követelményeinek. Tehát itt óriási megtakarítási lehetőség rejlik.

Mennyit takarít meg egy ablak, össze tudja-e hasonlítani a teljesítményt? Megteheti: Az úgynevezett U-érték azt jelzi, hogy mennyi hőenergiát veszít el a külső. Csak emlékeznie kell: minél kisebb az U-érték, annál jobb a hőszigetelés. És annál nagyobb az energiaköltség-megtakarítás.

Az új ablakokkal rendelkező épület vagy egy új épület, ahol hatékony ablakokat használnak, néhány éven belül megtérül. A beruházások megtérülnek az alacsonyabb energiaköltségek, valamint az életminőség és az ingatlan értéke növekedése révén. Építészként és tervezőként nemcsak megfelel a törvényi előírásoknak, hanem felhasználhatja az ügyfél számára a jelenlegi finanszírozási programokat is. Mivel fontos tudni: Az állam támogatásokkal és támogatott hitelekkel támogatja a szükséges beruházásokat – vonzó ösztönzők a CO₂-kibocsátás jelentős csökkentésére.

Az új ablakok telepítését mindig szakképzett ablakgyártónak kell elvégeznie. Fontos azonban nem csak a professzionális telepítés, hanem a profilszerkezet, a profilról az üvegre való átmenet és az üveg típusa is. Ablaképítő cége azt tanácsolja, mely modern, hőszigetelt ablakok ideálisak a ház szerkezetéhez.

www.gredexredony.hu
„A személyre szabott napfogyatkozás”