Előfordul, hogy olyan helyszíneket kell leárnyékolni, amelyek nehezen megközelíthetőek, speciális igényűek. Ilyenkor hívhatjuk segítségül a verandát.
A veranda az egyik legkedveltebb külső árnyékolástechnikai megoldás teraszok, télikertek, sík, vízszintes felületek üveg- vagy egyéb tetőszerkezeteinek árnyékolására. Nem véletlenül népszerű ez a külső árnyékolástechnikai eszköz, hiszen erős alumínium szerkezetének és a lefutósínnek köszönhetően olyan helyekre is felszerelhető, amelyek egyáltalán nem szélvédettek, nehezen megközelíthetőek, és amely helyszíneket más megoldással nem lehet leárnyékolni. A veranda tokját általában a falra rögzítik, de gyenge falszerkezetek esetén lábakkal erősíthető meg, vagy akár saját lábrendszeren álló szerkezet is készíthető.

Használata egyszerű, kényelmes, hiszen nehéz fizikális megközelítése miatt alapvetően motorral működtethető. A veranda ponyvája esőálló, vízlepergető textilből készül, amelyet számos színből választhatunk ki. Sőt, külön megrendelés alapján egyedi kinézetű verandaponyva készítésére is van lehetőség. A textília ezenkívül UV-védelemmel rendelkezik, penészesedés és algásodás gátlóval ellátott, valamint szennytaszító. Így a veranda szerkezetével és ponyvájával is hosszútávra tervezhetünk, hiszen időálló, minőségi termékről van szó. Extra felszerelésként a veranda beépíthető szél-, eső és fényérzékelővel, valamint dekorációs világítással is ellátható.

www.gredexredony.hu
„A személyre szabott napfogyatkozás”