A személyre szabott napfogyatkozás – a Zsaluzia

CLIMAX F80 SÍNES ZSALUZIA

JELLEMZŐK:

 • 80 mm-es peremezetlen lamellák
 • sínes megvezetés
 • működtetés kézi hajtókarral vagy motorral
 • merev lamellá
 • lamellák 90°-ot fordulnak
 • 58x56mm-es alulról nyitott fejsín
 • állítható alsó és felső végállások
 • vészkikapcsoló gomb és hő kioldó

CLIMAX F80 SODRONYKÖTELES ZSALUZIA

JELLEMZŐK:

 • 80mm-es peremezetlen lamellák
 • spirál rugóban végződő drótkötél megvezetés
 • működtetés kézi hajtókarral vagy motorral
 • merev lamellák
 • lamellák 90°-ot fordulnak
 • 58x56mm-es alulról nyitott fejsín
 • állítható alsó és felső végállások
 • vészkikapcsoló gomb és hő kioldó

CLIMAX Z90 SÍNES ZSALUZIA

JELLEMZŐK:

 • 90mm-es „Z” formájú lamellák
 • sínes megvezetés
 • működtetés kézi hajtókarral vagy motorral
 • merev lamellák
 • lamellák 90°-ot fordulnak
 • 58x56mm-es alulról nyitott fejsín
 • állítható alsó és felső végállások
 • vészkikapcsoló gomb és hő kioldó

 

CLIMAX Z90 SODRONYKÖTELES ZSALUZIA

JELLEMZŐK:

 • 90mm-es „Z” formájú lamellák
 • spirál rugóban végződő drótkötél megvezetés
 • működtetés kézi hajtókarral vagy motorral
 • merev lamellák
 • lamellák 90°-ot fordulnak
 • 58x56mm-es alulról nyitott fejsín
 • állítható alsó és felső végállások
 • vészkikapcsoló gomb és hő kioldó

www.gredexredony.hu
„A személyre szabott napfogyatkozás”

A motoros napellenzők előnyei

Kényelmes

Egyetlen gombnyomással a napellenzőt ki- vagy beengedheti. Nem kell ezért megzavarnia saját pihenését.

Biztonságos

Elmegy otthonról és kiengedve hagyta a napellenzőt? Hirtelen nagy szél támad? Az okos szélérzékelő automatikusan behúzza az árnyékolót, így megvédve annak szerkezetét a rongálódástól.

 

Még több lehetőség

A beépített világítóegység ésa hősugárzó lehetőséget ad arra, hogy hűvösebb időben is a teraszon tartózkodjon.

Intelligens

Eső-, fény- és szélérzékelők segítségével minden időjárási viszonyhoz alkalmazkodik napellenzője.

Elegáns

A különböző színű és vonalvezetésű távirányítók illeszkedneka különféle stílusú lakásbelsőhöz. A Patio kivitel csepp- és ütésálló tulajdonsága miatt ideális kültéri használatra.

 

Ön dönt… árnyék egyetlen gombnyomásra? Válasszon!

SMOOVE RTS

A SOMFY új rádiós kapcsolócsaládja
A divatos külsejű kapcsolócsalád alkalmas egy vagy több motor mozgatására. Egyetlen érintés és az árnyékoló a kívánt pozícióba megy. A négy különböző kivitel és a nyolc keret variációja illeszkedik az Ön lakásának berendezéséhez. Kompatibilis minden más Somfy rádióvevővel. A Smoove RTS kapcsolócsaládot kifejezetten beltéri használatra fejlesztették ki.

Eolis 3D RTS Sunis RTS

Napellenzőre szerelt vezeték nélküli szélérzékelő. Falra szerelhető vezeték nélküli napelemes Erős szél esetén automatikusan behúzza a fényérzékelő. Napsütés esetén automatikusan napellenzőjét. Állítható szélértékek, hosszú kiengedi napellenzőjét. Esztétikus, kis helyet élettartamú elemekkel.foglal és vezetékelést nem igényel.

Beépített világítóegység

Napellenzőre vagy falra szerelt világítás (5 halogén izzó) – így sötétedés után is tovább tartózkodhat az árnyékoló alatt. Mindezt a napellenző fényerősség-szabályzós távirányítóval kezelheti.

Beépített hősugárzó

Akár hűvösebb évszakokban, vagy estéken is tovább élvezheti a terasz lehetőségeit a távirányítóval szabályozható hősugárzóval.

Az infravörös sugárzásnak köszönhetően 96%-os hatásfokkal melegíti
a közelében tartózkodókat. Nem a levegőt, az emberi testet melegíti. 16 m2-nyi területen belül komfortos hőérzetet biztosít.

TUDTA, HOGY A SOMFY TERMÉKEKKEL REDŐNYT, RELUXÁT, ROLÓT, SŐT GARÁZS-ÉS KERTKAPUT IS MOZGATHAT?

www.gredexredony.hu
„A személyre szabott napfogyatkozás”

Külső és belső árnyékoló rendszerek

A Gredex Kft. teljes kontrolt és kényelmet biztosít önnek a napfény elleni védelemben. Árnyékolóinkat garanciával, egyedi kivitelben, az Ön igényeihez igazítva gyártjuk, szereljük és építjük be az ország egész területén. Válassza a teljes biztonság és komfort érdekében a Somfy motorokkal szerelt árnyékoló rendszereinket, és élvezze a zavartalan nyugalmat. Ha eszközeit TaHoma okosotthon eszközre csatlakoztatja, bárhol, bármikor felügyelheti, irányíthatja otthonát. Nézze meg teljes kínálatunkat weboldalunkon, vagy bemutatótermeinkben, és adja le még most árajánlatát!

www.gredexredony.hu
„A személyre szabott napfogyatkozás”

Környezetvédelem – hogy legyen jövőnk

Eljött az idő, hogy előtérbe helyezzük a környezetünk megóvására alkalmazható építési illetve alternatív energiák megfelelő felhasználási feladatát. A Földünk erőforrásainak kimerülése jelentős változást hozott az építészetben. A környezetünk megóvása érdekében született egy olyan koncepció, amely az egészséges életteret akképpen biztosítja, hogy ne használjunk felesleges energiát, A tudatosan gondolkodók egészséges lakóépületekben, komfortos körülmények között, energia hatékony gépészeti berendezésekkel óvják a környezetet. Ilyenek pl. a Gredex Kft. által gyártott és forgalmazott termékek. www.gredexredony.hu
Az energiatakarékossági és fenntarthatósági szempontok előtérbe kerülésével a napvédelem szerepe tovább növekszik.

Az elmúlt években jelentősen nőttek a nap káros hatásai okozta megbetegedések (napszúrás, bőrbetegségek, napégések stb…) Ezenfelül folyamatosan növekszik az UV sugárzás, mely köztudott, hogy veszélyes az emberi szervezetre. Ezért célszerű otthonunkban a különböző árnyékolók beszerzése, amelyek elősegítik az egészséges környezetünk kialakítását. Megfelelő árnyékolás mellett kevesebb energiát használhatunk fel. Pl. a redőnyök telepítése és optimális alkalmazása során nappal napsütés esetén lehúzzuk, az árnyékolókat este pedig felhúzzuk, hogy levegőt engedjünk otthonunkba. Így nagyban hozzájárulunk, hogy ne a klímákkal kelljen kellemesebb levegő hőmérsékletet kialakítani. A legoptimálisabb üzemmódot elektromos vezérlés kialakításával is elérhetjük, mely teljesen automatikusan üzemelteti és állítja be az árnyékolóinkat.

A fűtési és hűtési berendezések teljesítményének leredukálásával, jelentős megtakarítások érhetők el.
A környezetvédelem melletti elköteleződés apró tettek sorozatával jelentős változást eredményezhet. Mindannyian tehetünk valamit, hogy a helyet, ahol élünk, zöldebbé, egészségesebbé és energiatakarékosabbá tegyük. A GREDEX KFT. árnyékolóival egészségesebb belső térben élhet, és tudatosságával a jövőt is építi, hiszen egy biztonságosabb bolygót hagyhatunk az utókorra!

www.gredexredony.hu
„A személyre szabott napfogyatkozás”

Az árnyékolás egész évben hasznos!

Ahogyan érdemes odafigyelni a nyílászárók állapotára, úgy célszerű árnyékolástechnikai rendszerrel is felszereltetni azokat.

Legtöbben úgy gondolják, hogy ennek előnyeit kizárólag nyáron lehet élvezni, pedig tény, hogy a redőnyök a téli hónapokban is jó szolgálatot tesznek.

Mire gondolunk pontosan?

A tapasztalatok azt mutatják, hogy a mai korszerű redőnyök kialakításuknak köszönhetően eredményesen vethetőek be a kinti hideg ellen is.

Mind az átmeneti hónapokban, mind telente több fokkal melegebb lehet a lakásban akkor, ha leengedjük a redőnyöket éjszakára.

Természetesen a leginkább szembetűnő hatást nyáron érhetjük el az árnyékolók segítségével, hiszen nem csak a hőszigetelésben töltenek be fontos szerepet, de tűző napsütést is otthonunkon kívül rekeszthetjük segítségükkel.

Számtalanszor előfordul, hogy a televízió, a laptop vagy a számítógép használata akadályokba ütközik éppen a monitorra, képernyőre vetődő napsugarak miatt.

Legyen szó akár a kiváló hőszigetelő jellemzőkkel rendelkező redőnyökről, a reluxákról, az irodákból jól ismert szalagfüggönyökről, vagy éppen a divatos bambusz árnyékolókról, segítségükkel komfortosabb és kényelmesebb lehet a lakásban történő tevékenység.

www.gredexredony.hu
„A személyre szabott napfogyatkozás”

Hővédelem hátrányok nélkül

Kellemes hőmérsékletre vágyik otthonában akkor is, ha kint tombol a kánikula?

Természetes igény, hogy legtöbben hűvös lakásba szeretnénk hazaérni az egész napos rohanás után.

De mégis milyen megoldást érdemes választani erre a célra?

Ha megfelelő tájolással, alapanyaggal rendelkezik az ingatlan, vagy az építési anyagválasztás terén kiváló jellemzőkkel bír a hővédelem terén, akkor igen szerencsés helyzetben van.

A legtöbben azonban megtapasztaljuk annak kellemetlenségét, amikor szinte lehetetlen a lakásban tartózkodni a tikkasztó nyári napokon.

Sokan döntenek a légkondi használata mellett, pedig tény, hogy számos egészségügyi hátránnyal járhat az.

Még a rendszeresen tisztított készülék használata is okozhat torokfájást, és a száraz levegő hatására az egyébként is bőséges folyadékbevitelnél több ajánlott.

Nem ritka a fejfájás sem hatására, sőt, a tisztítás elmaradásával az allergiás megbetegedések és a vírusos fertőzések kockázata is megnő.

Rendkívül fontos tehát, hogy a kellemes hőmérséklet megvalósítása érdekében álljon rendelkezésre valamilyen árnyékoló rendszer, ami kiválóan bevethető a kinti tikkasztó forróság ellen.

Ha egyetlen típust kellene javasolni, akkor az sokak szerint minden valószínűség szerint a télen-nyáron hasznos redőny lenne.

Segítségével nem csak az árnyékolás, de a hővédelem is maximálisan megoldható.

www.gredexredony.hu
„A személyre szabott napfogyatkozás”

Veranda, téli kert árnyékolása a hőségben is

A nyár már javában dübörög, így nem árt, ha a télikert árnyékolása kapcsán is gondolunk alternatívákra.

A napsütés ugyanis túlzottan felmelegítheti a télikertet, melyek a növények megsínylenek, sőt akár tönkre is mennek.

Éppen ezért remek megoldás lehet a külső télikert árnyékolás, hiszen ezáltal nem forrósodik fel az amúgy fedett télikert teteje sem.

Azonban fontos tudni, hogy a télikert árnyékolók gyakorlatilag bármilyen zárt vagy nyitott hely árnyékolására alkalmazhatók, így akár teraszok, verandák, sőt akár vendéglátó egységek teraszainak árnyékolása is könnyűszerrel megoldható vele.

Ráadásul a télikert vagy veranda nyitott és zárható, árnyékolt vagy árnyékolatlan területei is nagyszerűen kombinálhatók.

Azaz akár télen-nyáron a környezetbe tökéletesen illeszkedő néha zárt, néha pedig nyitott, házához tökéletesen passzoló plusz tere lehet, ami akár vendégek fogadására is alkalmas lehet, de a nyári nagy melegben napozni is megéri kifeküdni egy jól, árnyékol verandára.

www.gredexredony.hu
„A személyre szabott napfogyatkozás”

Megfelelő árnyékolás a tetőtérben is

Ugye Ön is tudja, hogy a tetőterek árnyékolása kiemelt fontosságú?

Bizony, hiszen a tetőtéri üvegeken keresztül gyakorlatilag közvetlenül hatolnak be a napsugarak, így azok – pláne a nyári hőségben – jelentős felmelegedést okoznak a lakásban.

A tetőérben éppen ezért remek megoldásnak bizonyulhatnak az alumínium redőnyök, melyek remek hangszigetelők és a hőt is távol tartják, ráadásként pedig jól festhetők emellett pedig a fénybeszűrődés mértékét is hatékonyan csökkentik.

 

A tetőtéri árnyékolás remekül szabályozható, azaz az árnyékolás az alumínium ellenére sem kell, hogy teljes sötétséget jelentsen illetve a szellőzés lehetőségét sem zárja el. Kombinálható szúnyoghálóval is, ezek azonban dupla sínpályával rendelkezek.

A szúnyoghálók időjárásálló, üvegszál erősítésű hálóval készülnek, az alumínium redőnyök sajátossága pedig, hogy mindegyik rendelkezik egy feltolásgátlóval, de rendelhető hozzá akár egy zárható záróléc is.

Ezek a redőnyök remek megoldást jelenthetnek a családok számára, hiszen amellett, hogy távol tartják a forró napsugarakat, éjszakánként nem engedik be a zajokat és a fényeket sem.

www.gredexredony.hu
„A személyre szabott napfogyatkozás”

Lakberendezési trükkök: íme a szalagfüggöny

A belső árnyékoló rendszerek közöl a szalagfüggönyök, azok, melyek elegáns megjelenésükkel akár az egész lakás hangulatát alapjaiban véve megváltoztathatják.

Képesek akár hatalmas felületeken is árnyékolni, mindezt, úgy hogy közben megőrzik egységes megjelenésüket.

A szalagfüggönyök gyakran irodákban, éttermekben jelennek meg, de nem ritka, hogy konferenciatermekben vagy szállodákban is látható.

A szalagfüggönyök vásárlásánál rendkívül fontos a megfelelő árnyalat kiválasztása, hiszen illeszkedni kell otthonunk általános hangulatába.

Meglétük nyilvánvalóan fel fogja dobni az adott teret, de lényeges, hogy színvilágába harmonizáljon a falak és a bútorok színével. Azonban a szín a szalagfüggönyök esetén mégis csak másodlagos, ugyanis a különböző épületekben, helységekben más-más fényviszonyok a jellemzők, éppen ezért a szalagfüggöny anyagválasztéka az, ami meghatározó jelentőségű lehet.

Ma már gyakorlatilag a kínálat kimeríthetetlen, így a számunkra legideálisabbat tudjuk kiválasztani, ami lehet akár fényáteresztő, fényzáró, de akár fényvisszaverő is.

A kínálat hatalmas, így egész biztosan megtaláljunk a számunkra legideálisabb darabot.

www.gredexredony.hu
„A személyre szabott napfogyatkozás”

Mi is az az árnyékolástechnika?

Több ízben beszéltünk már a különböző árnyékolástechnikai rendszerekről, de magáról a fogalomról és annak jelentéséről már kevesebbet szóltunk. Éppen ezért joggal merülhet fel a kérdés, hogy mit is jelent igazából az árnyékolástechnika.

Egész biztos, hogy van róla valamilyen fogalma, ha más nem is, de a rajzokon szereplő árnyékolástechnikai biztosan eszébe jut. Azonban a redőnyös termékekkel kapcsolatos árnyékolástechnikának semmi köze az általános iskolai rajzokhoz, ugyanis ez sokkal inkább egy gyűjtőfogalom, melybe beletartoznak a különböző árnyékoló rendszerek.

Ezeknek számos fajtája létezik, így árnyékolástechnikai termék természetesen a redőny, a reluxa, a roló és a napellenző.

Mind-mind funkcióját tekintve egész másra hivatott, de nyilvánvalóan egy valami közös bennünk: mégpedig, hogy mindegyik árnyékolásra hivatott.

A redőny alapvetően a nap égető sugarait igyekszik távol tartani, éjszakára pedig teljes sötétségbe borítja a szobát, a reluxa forgatásával szabályozható a bejövő fény mennyisége, a roló könnyű mozgathatóságából adódóan rendkívül népszerű, a napellenző pedig remek lehet, ha teraszok vagy verandák árnyékolása a végcél.

www.gredexredony.hu
„A személyre szabott napfogyatkozás”

Hűsöljön a verandán!

Hatalmas verandájuk van, de a nap megállás nélkül süti?

Szívesen élvezné a nyári meleget a teraszon ülve, de nem szeretné, ha a nap égető sugarai folyamatosan Önre irányulnának? Akkor bizony a napellenzőket éppen ezért találták ki, ugyanis ezek a remek termékek az árnyékolástechnika jelentős képviselői.

Ahogy nevéből is látszik ezek olyan árnyékoló rendszereket, melyeket épületek falához lehet rögzíteni, annak érdekében, hogy beárnyékolja az alatta lévő területet.

Több fajtája is ismert, de talán a legnagyobb népszerűségnek a Basic New örvend, amely nyitott rendszerű homlokzatra, mennyezetre, sőt akár szarufára is szerelhető.

Ha szeretne a nyáron, a teraszon hűsölni vagy a gyerkőcök számára egy pancsoló medencét elhelyezni a verandán, amit nem tűz a nap, akkor a napellenzők egész biztos a segítségére lehetnek.

Hiszen nem törvényszerű, hogy a melegben a lakásban csücsüljünk.

Néhány kreatív megoldás és már élvezhetjük is a nyár adta örömöket. Hiszen mi sem üdítőbb érzés, mint saját teraszunkon pihenni és sütkérezni kíváncsi tekintetek és a nap égető sugarai nélkül.

www.gredexredony.hu
„A személyre szabott napfogyatkozás”

Valóra vált álom. Panel erkély mesterfokon!

Mindig is arról álmodott, hogy reggelente az erkélyen ülve szürcsölheti majd a kávéját? Ez azonban a nyári nagy melegben, de a mínuszokban is majdhogynem lehetetlen. Vagy legalábbis az volt ez idáig.

Mit szólna hozzá, ha azt mondanánk, hogy az árnyékolástechnikának köszönhetően, akár teljesen a saját ízlésére formálhatja a legszürkébb panel lakár erkélyét is?

Bizony, ha ugyanis a komfortot adó napárnyékolásról is gondoskodunk, akkor akár a belváros szívében is kialakíthatjuk saját, külön bejáratú kis oázisunkat.

Ahhoz, hogy nyáron is élvezni tudjunk erkélyünk kényelmét elengedhetetlen fontosságú a megfelelő napellenző kiválasztása.

A napellenző pedig lehet akár pasztell árnyalatú vagy klasszikus csíkos, a lényeg, hogy illeszkedjen az Ön és persze erkélye stílusába.

Ha a megfelelő napellenző megvan, akkor már a csak az erkély berendezési tárgyait kell gondosan megválasztani: egy-egy növény vagy bútor segítségével akár olyan erkélyt is varázsolhat, ahol még vendégeket is lehet fogadni.

Használja a kreativitását, merjen nagyot álmodni és szürcsölje bátran a kávét az erkélyen.

www.gredexredony.hu
„A személyre szabott napfogyatkozás”