Aki szereti a kettő az egyben megoldásokat, annak a sávroló egyaránt megoldás adhat a beltéri árnyékolásra és a különleges lakberendezésre.
Ez az árnyékoló ugyanis egyedi, mind a funkcióját, mind a kinézetét tekintve is. Sötétítő és fényáteresztő csíkokkal van ellátva, amellyel a belső terekbe áramló fény mennyisége, és az átláthatóság igény szerint állítható be. A teljes sötétségtől a teljes világosságig bármilyen fénymennyiség kivitelezhető általa. Minimalista vagy zsúfoltabb, modern vagy rusztikus lakások bármelyikében, minden helyiségben alkalmazható a sávroló módszere. Mivel fahatású színekben is beszerezhető, a természetesség hívei is kedvelik.

A sávroló egyébként nemcsak a síkban lévő ablakokra, hanem a mennyezetre vagy az oldalfalra is felszerelhető, működtetéséhez pedig csak gyöngylánc szükséges, de akár motorral is működtethető. Tokrendszere nagyon stabil alumíniumból készül, amely szintén megvehető fémhatású vagy fautánzatú színekben. Mivel érdekes kinézete miatt lakásdekorációként is kitűnően alkalmazható, egyedi hangulatot teremthetünk vele otthonunkban vagy irodánkban. Elősegíti ezt, hogy számtalan színben és méretben kapható, így igényeinknek megfelelően választhatjuk ki a számunkra legmegfelelőbbet. A textilszerű sávárnyékoló előnye továbbá, hogy egyszerűen, pillanatok alatt tisztítható, időről időre elegendő csupán vizes vagy mosószeres ronggyal letörölni róla a port, és időállóan társunk marad.