Passzív ház ablaka. A hőszigeteléssel szemben támasztott legmagasabb követelményeknek.

Az energiatakarékos építési módszerek egyre fontosabbá válnak. Ma a passzív házat objektíven a legenergia-hatékonyabb építkezési formának tekintik: négyzetméter lakóterületre maximum 15 kWh hőt fogyaszt, ami 1,5 liter fűtőolajnak felel meg. Ezért 90 százalékkal kevesebb fűtési energiát igényel, mint egy hagyományos meglévő épület, és 75 százalékkal kevesebbet, mint egy átlagos új épület. Ez a magas energiahatékonyság az ablakok ötletes, többkamrás felépítésének, légmentesen lezárt felépítésének, háromszoros üvegezésének, hővisszanyerésű szabályozott szellőzésnek és a napsugárzás passzív használatának a kombinációja. A mindig friss és kellemesen temperált levegővel a passzívház kényelmes lakókörnyezetet kínál.

A „passzív ház” világosan meghatározott szabvány, egyértelmű határértékekkel. A gyártóknak igazolniuk kell ezeket a passzívházra vonatkozó értékeket azzal, hogy termékeiket „passzívházzal kompatibilis alkatrészként” tanúsítják. A Passzív Ház Intézet Dr. Feist és az ift (Ablaktechnikai Intézet eV) Rosenheim. Miben különbözik ezen intézetek tanúsítása? És melyek a hasonlóságok?
Az Intézet Dr. A Feist 1992-ben tette közzé passzív házra vonatkozó iránymutatását, a WA-15/2 ift iránymutatás 2011-ből származik. Mindkét intézmény meghatározza az ablakkeret hőszigetelési értékét (U f érték) a DIN EN ISO 10077-2 követelményeinek megfelelő számítással. – különböző szoftverekkel. Az érték kiszámítása mellett az ift méréseket is kínál az úgynevezett hotbox módszerrel, amelyben a tesztelendő ablak két különböző hőmérsékletű kamra közé van telepítve. Az így mért érték általában közelebb áll a valósághoz, mint a számított, mivel ez mindig tartalmaz egy biztonsági tartalékot. Dr. Feist az egész épületet beleszámítja a tesztbe, ha az egyedi ablakot nézi.
A lényeg azonban a következő: Mindkét intézet a teljes hőátadási együtthatót (teljes U w érték) legfeljebb 0,8 előírja az ablakok és az üveghomlokzatok tanúsításához . Mindkét tanúsítvány igazolja a passzív ház ablakra való alkalmasságát, és ezáltal biztonságot nyújt az ablakgyártók, építészek és épület tulajdonosok számára.

Különösen a passzív ház esetében fontos a megfelelő tanácsadás és az ablakok megfelelő beépítése.

Ezért, ha bármilyen kérdése van a témával kapcsolatban, vegye fel velünk a kapcsolatot.

www.gredexredony.hu
„A személyre szabott napfogyatkozás”