Eljött az idő, hogy előtérbe helyezzük a környezetünk megóvására alkalmazható építési illetve alternatív energiák megfelelő felhasználási feladatát. A Földünk erőforrásainak kimerülése jelentős változást hozott az építészetben. A környezetünk megóvása érdekében született egy olyan koncepció, amely az egészséges életteret akképpen biztosítja, hogy ne használjunk felesleges energiát, A tudatosan gondolkodók egészséges lakóépületekben, komfortos körülmények között, energia hatékony gépészeti berendezésekkel óvják a környezetet. Ilyenek pl. a Gredex Kft. által gyártott és forgalmazott termékek. www.gredexredony.hu
Az energiatakarékossági és fenntarthatósági szempontok előtérbe kerülésével a napvédelem szerepe tovább növekszik.

Az elmúlt években jelentősen nőttek a nap káros hatásai okozta megbetegedések (napszúrás, bőrbetegségek, napégések stb…) Ezenfelül folyamatosan növekszik az UV sugárzás, mely köztudott, hogy veszélyes az emberi szervezetre. Ezért célszerű otthonunkban a különböző árnyékolók beszerzése, amelyek elősegítik az egészséges környezetünk kialakítását. Megfelelő árnyékolás mellett kevesebb energiát használhatunk fel. Pl. a redőnyök telepítése és optimális alkalmazása során nappal napsütés esetén lehúzzuk, az árnyékolókat este pedig felhúzzuk, hogy levegőt engedjünk otthonunkba. Így nagyban hozzájárulunk, hogy ne a klímákkal kelljen kellemesebb levegő hőmérsékletet kialakítani. A legoptimálisabb üzemmódot elektromos vezérlés kialakításával is elérhetjük, mely teljesen automatikusan üzemelteti és állítja be az árnyékolóinkat.

A fűtési és hűtési berendezések teljesítményének leredukálásával, jelentős megtakarítások érhetők el.
A környezetvédelem melletti elköteleződés apró tettek sorozatával jelentős változást eredményezhet. Mindannyian tehetünk valamit, hogy a helyet, ahol élünk, zöldebbé, egészségesebbé és energiatakarékosabbá tegyük. A GREDEX KFT. árnyékolóival egészségesebb belső térben élhet, és tudatosságával a jövőt is építi, hiszen egy biztonságosabb bolygót hagyhatunk az utókorra!

www.gredexredony.hu
„A személyre szabott napfogyatkozás”