Készüljünk időben a hőségriadóra

Ma már senki nem lepődik meg azon, hogy a nyarak nem múlnak el hőségriadók nélkül.

Míg körülbelül tíz éve még a harminc fok körüli hőmérséklet is forrónak számított, addig ma örülünk, ha a hőmérő higanyszála mindössze ennyire kúszik fel.

Nem ritka, hogy a három hónap alatt többször is találkozunk hőségriadókkal, melyek ideje alatt még strandon is nehéz túlélni a forróságot.

Rendkívül fontos tehát, hogy felkészítsük szervezetünket és otthonunkat is a tikkasztó melegre.

Nem lehet elégszer hangsúlyozni a megfelelő mennyiségű folyadékbevitel jelentőségét, mely akár a négy litert is elérheti naponta.

 

A nyugodt éjszakák és a kellemes belső mikroklíma érdekében nem feltétlen a légkondi használata javasolt, sokkal inkább a redőnyök.

Bár kétségtelen hogy a sötétítő függönyök is árnyékot nyújtanak, de a tökéletes hőszigetelés inkább érhető el a leengedett redőnyök segítségével.

Igyekezzünk a szellőztetés időszakát reggelre és estére időzíteni, s a forró, napközbeni órákban zárjuk el a lakás légterét a legjobban a kinti melegtől.

Ha munkakörünk engedi, akkor a szabadságot célszerű a forrónak ígérkező júliusi – augusztusi hónapokra időzíteni, hogy a hőségriadók idejét valamilyen vízparton hűsölhessük át.

www.gredexredony.hu
„A személyre szabott napfogyatkozás”