Prémium alumínium Redőny

Hosszú élettartam

kiváló hő- és hangszigetelés

Az alumínium redőnyök, ismertebb nevükön aluredőnyök, a fém redőnyök egy különleges kategóriáját képviselik, melyek kiváló választást nyújtanak azok számára, akik megbízható, tartós és stílusos ablak- és ajtóárnyékolást keresnek. Ezek a redőnyök nemcsak az otthonok és irodák esztétikáját képesek javítani, de a funkcionalitás terén is számos előnnyel bírnak. Mindemellett az alumínium redőnyök árak tekintetében széles skálán mozognak, lehetővé téve mindenki számára, hogy megtalálja a saját igényeinek és költségvetésének megfelelő megoldást.

 

Tekintsük át részletesen az alumínium redőnyök legfontosabb jellemzőit:

Anyag és szerkezet: A fém redőnyök közül az alumínium redőnyök kiemelkedő tartósságot biztosítanak, köszönhetően az alumínium anyag korrózióval szembeni ellenállásának. Ez a jellemző teszi őket ideális választássá extrém időjárási viszonyok között is, legyen szó erős napsütésről, esőzésről vagy hóesésről. Az alumínium redőnyök hosszú élettartamot biztosítanak minimális karbantartási igénnyel, ami hosszú távon is kiváló befektetést kínál.

Tartósság és hosszú élettartam: Az aluredőnyök kiemelkedő tartóssággal és ellenálló képességgel rendelkeznek, melynek köszönhetően hosszú élettartamot biztosítanak. Minimális karbantartási igényeiknek köszönhetően, hosszú távon kifejezetten költséghatékony megoldást kínálnak.

Biztonság: Az alumínium redőnyök erősített szerkezete megnehezíti a behatolók számára az ablakokhoz vagy ajtókhoz való hozzáférést, így fokozva az épületek védelmét.

Napvédelem és hőszigetelés: Az alumínium redőnyök hatékonyan csökkentik a napfény behatolását és minimalizálják a hőveszteséget, ami elősegíti a belső terek hűvösebbé és komfortosabbá tételét. Ezáltal kevesebb szükség van a légkondicionálók használatára, ami csökkentheti az energiaköltségeinket is.

 

Hangszigetelés: A külső zajok csökkentésében is kiemelkedőek, az alumínium redőnyök csendes és nyugodt belső teret biztosítanak, elnyomva a zavaró zajokat. Az alumínium redőnyök kiválóan szigetelik a külső zajokat, így hozzájárulva a lakó- és munkahelyek nyugodt és csendes atmoszférájának megteremtéséhez. Az erős alumínium szerkezet és tömör lamella kombinációja képes elnyelni és csillapítani a erősebb hanghatásokat is.

Esztétikai megjelenés: Az aluredőnyök esztétikai megjelenése széles skálán mozog, különböző színekben és stílusokban kaphatók, így minden épület külső megjelenéséhez illeszkednek, egyedi stílust kölcsönözve azoknak. Elérhető készleteinkért keressen minket!

Kényelmes működtetés: A kézi vagy motoros vezérléssel kezelhető alumínium redőnyök tovább növelik a kényelmet, ahol a motorizált opció lehetővé teszi az automatikus nyitást és zárást, valamint a programozható időzítők használatát. Az alumínium redőnyök így nem csupán egy praktikus választás azok számára, akik az otthonuk vagy munkahelyük biztonságát, energiatakarékosságát és esztétikai megjelenését szeretnék javítani, hanem egy hosszú távú befektetést is jelentenek, amely számos előnnyel jár a komfort, a biztonság és a környezettudatosság terén is. Az aluredőnyök motorizálása és az alumínium redőnyök önmagukban is széles árazási skálán mozognak, ami lehetővé teszi, hogy mindenki megtalálja a számára legmegfelelőbb megoldást.

Alumínium redőnyök: Univerzális megoldás minden típusú helyszínre és alkalmazásra

Az alumínium redőnyök széles körben alkalmazhatók és számos előnnyel bírnak különböző helyszínek és alkalmazások szempontjából. Az alábbi helyszíneken mindenképp érdemes megfontolni az alumínium redőny telepítését:

Ablakok: Az alumínium redőnyök kiváló árnyékolási és védelmi megoldást kínálnak az ablakok számára. Lehetővé teszik az ablakok teljes lezárását, amivel kontrollálható a napfény beáramlása és a belső hőmérséklet. Ennek köszönhetően növelhető az energiahatékonyság és a kényelmi szint. Továbbá, az aluredőnyök fokozzák az otthonok és üzlethelyiségek biztonságát is, mivel megnehezítik a betörők számára az ablakokon keresztüli behatolást. Az alumínium redőny árak figyelembevétele mellett érdemes megfontolni ezt a beruházást, mivel hosszú távon jelentős megtakarítást és biztonságot nyújthatnak.

Ajtók: Hasonlóan az ablakokhoz, alumínium redőnyöket telepíthetünk ajtókra is, mint például terasz vagy erkélyajtók elé. Az aluredőnyök jelentős mértékben hozzájárulhatnak a belső tér kényelmének és biztonságának növeléséhez, miközben energiatakarékos és esztétikailag is előnyös megoldást kínálnak. Az alumínium redőnyök árak tekintetében is rendkívül széles választékot kínálnak, melynek köszönhetően mindenki megtalálja a neki megfelelőt. Ezek a típusú fém redőnyök nem csak esztétikusak, de hosszú távon az ingatlan értékét is növelik.

Teraszok és erkélyek: Az alumínium redőnyök alkalmazása teraszokon és erkélyeken ideális árnyékolási és védelmi megoldást biztosít. Ezekkel a redőnyökkel a kültéri területek átalakulhatnak kényelmesebb és kellemesebb helyekké a napfény és a magas hőmérsékletek elleni védelem révén. Ez lehetővé teszi a tulajdonosok számára, hogy maximálisan kihasználják kültéri tereiket, legyen szó pihenésről, étkezésről vagy társasági összejövetelekről.

Üzletek és irodák: Kereskedelmi ingatlanok esetében, mint az üzletek és irodák, az alumínium redőnyök különösen előnyösek lehetnek. Ezek az árnyékoló megoldások kiváló védelmet biztosítanak nem csak az ablakokon és ajtókon keresztül történő behatolásokkal szemben, hanem a belső tér, valamint az áruk és berendezések napfény okozta károsodása ellen is. Emellett jelentősen hozzájárulnak az energiahatékonyság növeléséhez, csökkentve a klímaberendezések szükségességét és működési költségeit, miközben javítják az irodai és üzleti környezet kényelmét és munkakörülményeit.

Garázsok: Az alumínium redőnyök garázsajtókra való telepítése egyre népszerűbb választás a háztulajdonosok körében, mivel ezek az árnyékolók kiváló védelmet nyújtanak az autók és egyéb tárgyak számára. A redőnyök használatával nem csak a betörésekkel szembeni védelem erősíthető meg, hanem a garázs belső hőmérsékletének szabályozása is lehetségessé válik, ami csökkenti az autók és a garázsban tárolt egyéb tárgyak extrém hőmérsékleti körülmények okozta károsodásának kockázatát. Ez a megoldás így nemcsak biztonságot, hanem a garázsban tárolt tárgyak hosszabb élettartamát is elősegíti. A beruházás megfontolásakor az alumínium redőny árak összevetése kulcsfontosságú lehet a költséghatékonyság és a hosszú távú előnyök szempontjából.

Üvegtetők és üvegházak: Az alumínium redőnyök használata üvegtetőkön és üvegházakon különösen előnyös, mivel ezek az árnyékolók képesek csökkenteni a belső hőmérsékletet és a növények túlzott napfénynek való kitettségét. Az ilyen típusú védelem kulcsfontosságú a növények egészségének és optimális növekedési feltételeinek megőrzésében. Az alumínium redőnyök segítségével szabályozható a fény mennyisége, amely bejut az üvegházba vagy az üvegtető alatti térbe, ezáltal lehetővé téve a növények számára a legideálisabb körülményeket a fejlődéshez. Az alumínium redőnyök ilyen alkalmazása nemcsak a növények védelmében játszik fontos szerepet, hanem hozzájárul az energiahatékonyság növeléséhez is, csökkentve a hűtésre vagy fűtésre fordított energia mennyiségét.

Az alumínium redőnyök, különösen a vakolható típusok, számos előnnyel rendelkeznek, amelyek különösen vonzóvá teszik őket a modern és energiatudatos építkezések számára. Ezek a redőnyök nemcsak funkcionalitásukkal tűnnek ki, hanem esztétikai értékükkel is hozzájárulnak az épületek megjelenéséhez. Az alumínium redőnyök árainak tekintetében fontos megjegyezni, hogy bár kezdeti beruházásként magas összegnek tűnhet, a hosszú távú megtakarítások és előnyök figyelembe vételével rendkívül költséghatékonynak bizonyulnak.

Vakolható redőny – Tervezzen előre, spóroljon az idővel!

Esztétikus kialakítás: A vakolható redőnyök esetében a redőnytok könnyedén bevakolható, aminek köszönhetően a rendszer tökéletesen integrálódik az épület homlokzatába, minimalizálva ezzel a redőny láthatóságát. Ezáltal a redőny nem zavarja az épület esztétikai megjelenését, sőt, hozzájárul annak harmonikus kialakításához.

Vonzó megjelenés: A vakolható tokos rendszer egyenletes homlokzati vonalat biztosít, amely esztétikailag vonzóvá teszi az épületet. Ez a megoldás hozzájárul az épület általános designjának javításához, miközben diszkrét és stílusos védelmet nyújt.

Időjárásállóság: Az alumínium redőnyök kiváló védelmet nyújtanak az időjárás szélsőségeivel szemben. Az alumínium szerkezet ellenáll a korróziónak, a rozsdásodásnak és egyéb károsodásoknak, biztosítva ezzel a redőny hosszú távú tartósságát és megbízhatóságát.

Hő- és hangszigetelés: A vakolható alumínium redőnyök javítják az otthon energiahatékonyságát és lakókomfortját, köszönhetően kiváló hő- és hangszigetelő képességüknek. Ezáltal csökkenhet a fűtési és hűtési költségek, valamint a külső zajok behatolása is minimalizálódik.

Fény- és hőszabályozás: A vakolható alumínium redőnyök lehetővé teszik a napfény mennyiségének szabályozását az épületen belül, csökkentve ezzel a belső tér túlmelegedésének kockázatát a nyári hónapokban. Ezáltal jelentősen hozzájárulnak az otthoni vagy irodai környezet kellemes hőmérsékletének fenntartásához.

Egyszerű karbantartás: Az alumínium redőnyök könnyű tisztíthatósága és karbantarthatósága minimális erőfeszítést igényel a tulajdonosok részéről, így időt és pénzt takaríthatnak meg a hosszú távon.

Szúnyoghálós redőny – Hogy otthonába ne jussanak be a hívatlan vendégek!

A beépített szúnyoghálóval rendelkező aluredőnyök nem csak a napfényt és a külső zajokat szűrik ki hatékonyan, hanem megakadályozzák a szúnyogok és egyéb rovarok bejutását is az otthonokba, növelve ezzel a lakók kényelmét és nyugalmát, különösen a melegebb hónapokban. Ez a funkció lehetővé teszi a friss levegő zavartalan beáramlását, miközben távol tartja a nem kívánt rovarokat, biztosítva így, hogy a lakótér friss és jól szellőzött maradjon.

Motoros redőny – Éljen kényelmesen!

A motoros alumínium redőnyök modern és kényelmes megoldást kínálnak otthonok számára, lehetővé téve a redőnyök távirányítóval vagy mobilalkalmazással történő egyszerű kezelését, miközben idő- és energiatakarékosságot, valamint biztonságot is biztosítanak. Az intelligens otthon rendszerekkel való zökkenőmentes integráció és a speciális programozási lehetőségek, mint az időzített nyitás és zárás, maximális kényelmet és hosszabb élettartamot nyújtanak felhasználóiknak. Megéri ilyen specifikációban gondolkodni:

Kényelmi szint: A motoros redőnyök automatizált rendszere a kényelmet helyezi előtérbe, lehetővé téve a redőnyök egyszerű és kényelmes vezérlését távirányítóval vagy mobilalkalmazásokkal. Ez azt jelenti, hogy otthonunk kényelméből, bármelyik helyiségéből irányíthatjuk őket.

Idő és energiatakarékosság: A motoros redőnyök gyors és hatékony kezelhetősége jelentős idő- és energia megtakarítást jelent a manuális kezelésű redőnyökkel szemben.

Automatizált programozás: A motoros alumínium redőnyök speciális programozási lehetőségeket kínálnak, mint például az időzített nyitás és zárás, amelyek nem csak a napfény maximális kihasználását teszik lehetővé, hanem a biztonságot is növelik.

Biztonság: A távoli vezérlés és az időzített működés lehetősége javítja az otthon biztonságát, mivel a redőnyök mozgatása azt a látszatot keltheti, mintha valaki otthon lenne, még a lakók távolléte esetén is.

Okosotthon integráció: A motoros redőnyök zökkenőmentesen integrálhatóak az intelligens rendszerekbe, lehetővé téve távoli vezérlésüket és a redőny állapotának ellenőrzését. Ez a funkcionalitás maximális kényelmet és felhasználóbarát kezelhetőséget biztosít.

Hosszabb élettartam: A motoros rendszer precíz és sima mozgatása csökkenti a mechanikai kopást, hozzájárulva a redőnyök hosszabb élettartamához. Az automatizált működés így nem csak kényelmet, hanem megnövelt tartósságot is kínál.

Az alumínium redőnyök ára, különösen a vakolható, szúnyoghálós és motoros típusok esetében, kezdetben magasnak tűnhetnek, de a hosszú távú előnyök, mint az energiahatékonyság javulása, az otthoni komfort növekedése, valamint a karbantartási költségek csökkenése, mind-mind indokolják ezt a kezdeti befektetést. Az intelligens otthon rendszerekbe integrálható motoros redőnyök pedig tovább növelik az életminőséget, biztosítva a modern otthonok számára a kényelmet és a biztonságot. Az alumínium redőnyök így nemcsak esztétikailag és funkcionálisan, hanem gazdaságilag is kedvező választást jelentenek minden modern és energiatudatos épület számára.

A redőnyeink alap kivitelben gurtnis vagy zsinóros megvezetéssel készülnek, amelyek a csapágyazásnak köszönhetően rendkívül könnyen kezelhetők, így a termékek működtetése egyszerű és kényelmes. Ezen kívül kínálunk további működtetési opciókat is, mint a motoros változat, amely kapcsolóval vagy távvezérlővel irányítható, ezzel biztosítva még nagyobb kényelmet a felhasználók számára. Az alumínium redőnyök számos előnnyel büszkélkedhetnek, többek között a tartóssággal, a könnyű karbantartással, valamint a kiváló zaj- és hőszigeteléssel.

A horganyzott acéltengely és a fémcsapágyazás mindkét oldalon garantálja a redőnyök könnyű kezelhetőségét és telepíthetőségét. Az alumínium redőnyök, teljes leengedett állapotukban egy légrést hoznak létre az ablaküveg és a lamellák között, ami nem csak a napfény okozta kellemetlen hőséget szűri ki kiválóan, hanem a hangszigetelést is jelentősen javítja. Ezáltal a lakóterek kényelmesebbé és nyugalmasabbá válnak. A redőnyök modern kialakítása és széles színválasztéka lehetővé teszi, hogy esztétikusan illeszkedjenek az otthona stílusához, így nem csak funkcionális, hanem dekoratív elemként is szolgálnak.

Egyéb specifikációk:

Az alumínium redőny zárt alumínium tokszerkezettel és alumínium 20 fokos oldalpofákkal rendelkezik. Az aluredőny horganyzott acéltengellyel, két oldalt fémcsapággyal van ellátva a könnyű kezelhetőség érdekében. A keskeny extrudált alumínium redőny lefutó sínek szőrkefézve vannak, biztosítva a csendes működést. Az alumínium redőny 39 mm magas, kettős falú, PUR habbal töltött lamellái biztosítják a kiváló hő és hangszigetelést.

Az alumínium redőny lamelláit mindkét oldalon arriterezzük (csúszásgátló), mellyel megakadályozzuk a lamellák oldalirányú elcsúszást, azaz mindig folyamatos megvezetést kapnak a redőny lefutó sínjeibe. A redőny zárólécét extrudált alumíniumból készítjük, a zárólécet pedig rejtett ütközővel látjuk el. Így megakadályozzuk a redőny lamellák tokba való bejutását a redőny felhúzásakor. A záróléc alján gumírozás található a pormentes záródás érdekében.

A redőny alapesetben kézi gurtnis üzemeltetésű, működtetését egy gurtnis automata rögzítővel ellátva segítjük. Természetesen kérhető zsinóros kivitelben is, a nagyon ferde fúrások esetére. Minden alumínium redőnyünk feltolás gátlóval van ellátva, ami max. 5-8 cm-re engedi feltolni a redőnyöket, utána megakadnak a lemellák a redőny tokjában.

Széles felhasználási lehetőség személyre szabott funkciókkal társítva

Modern otthonok tulajdonosai számára az alumínium redőnyök nemcsak a korszerűség és esztétikum jegyében jelentenek ideális választást, hanem az innovatív funkcióiknak köszönhetően is kiemelkednek. Ezek a redőnyök tökéletesen harmonizálnak a modern építészeti stílusokkal, elegáns megjelenést kölcsönözve az otthonoknak. Az alumínium redőnyök árai kifejezetten változatosak lehetnek, attól függően, hogy milyen típusú, méretű és működtetési mechanizmussal rendelkező modellt választunk, de általánosan elmondható, hogy az ár-érték arány kiváló. A befektetés hosszú távon megtérül, hiszen az alumínium redőnyök növelik az ingatlan értékét, miközben csökkentik az energiafogyasztást.

A biztonságot értékelők számára az alumínium redőnyök kiemelkedő védelmet nyújtanak. Tartósságuk és erős szerkezetük révén jelentős mértékben hozzájárulnak az otthonok védelméhez a betörésekkel szemben.

Az időjárás viszontagságaival szembeni védelem kiemelten fontos lehet azon a területeken, ahol gyakoriak az extrém időjárási körülmények. Az alumínium redőnyök magas szintű ellenálló képessége az UV-sugárzással, széllel, esővel és hóval szemben biztosítja, hogy otthonunk védett maradjon minden időjárási körülmény között.

Energiahatékony otthonok tulajdonosai számára az alumínium redőnyök ideális választást jelenthetnek. Kiváló hő- és hangszigetelő tulajdonságaik révén jelentősen csökkenthető a külső zaj, valamint a fűtési és hűtési költségek is, ami hosszú távon nagy mértékű energiamegtakarítást jelent. Így az alumínium redőnyök nem csak a komfortérzetünket növelik, de a rezsinket is csökkentik.

A praktikus megoldásokat keresők számára az alumínium redőnyök a könnyű kezelhetőség és egyszerű karbantarthatóság miatt válnak igazán vonzóvá. A redőnyök egyszerűen tisztíthatók, és minimális karbantartást igényelnek, így időt és energiát takaríthatunk meg a mindennapokban.

Szúnyogvédelemre vágyók számára a szúnyoghálóval integrált alumínium redőnytípusok nyújtanak megoldást, amelyek hatékonyan távol tartják a szúnyogokat és egyéb rovarokat otthonainkból. Ez a funkció különösen a meleg nyári hónapokban válik elengedhetetlenné, amikor is nyitott ablakok mellett szeretnénk élvezni a friss levegőt.
Összességében, az alumínium redőnyök széleskörű előnyeiknek köszönhetően kiváló befektetést nyújtanak minden modern otthon számára. Az alumínium redőnyök árainak változatossága biztosítja, hogy mindenki megtalálja a számára legmegfelelőbb, egyedi igényeit kiszolgáló megoldást, legyen szó biztonságról, energiatakarékosságról, vagy akár a szúnyogok elleni védelemről.

 

Hogyan történik a vásárlási folyamat a Gredexnél?

Ajánlatkérés: Ügyfeleink a weboldalunkon keresztül küldhetnek be ajánlatkérést. Erre az igényre emailben válaszolunk egy részletesen kidolgozott ajánlattal, amely tartalmaz minden szükséges információt a döntéshozatalhoz.

Helyszíni felmérés: Amennyiben az ajánlatunk felkelti a leendő ügyfél érdeklődését, egy szakmailag képzett kollégánk helyszíni felmérést végez. Ez a lépés lehetővé teszi, hogy az ügyfél igényeit összeegyeztessük a műszaki lehetőségekkel.

Végleges ajánlat: A helyszíni felmérés után, bemutatótermünk értékesítői adnak egy végleges ajánlatot, amely tartalmazza a végleges vállalási árat, a műszaki paramétereket, és a határidőket.

Díjbekérő és előleg: A megrendelés folytatásához egy díjbekérőt küldünk, amely a vállalási ár 50%-át tartalmazza. Az előleg befizetése nélkülözhetetlen a gyártás megkezdéséhez.

Gyártás és fennmaradó összeg: A gyártást követően küldünk egy újabb díjbekérőt a vállalási ár fennmaradó 50%-ára, és egyeztetünk egy időpontot a telepítésre.

Beépítés: A megbeszélt időpontban szakembereink elvégzik a redőnyök szakszerű beépítését.

Termékek átadása és kipróbálása: A beépítést követően együtt átvesszük és kipróbáljuk a termékeket a megrendelővel, hogy meggyőződjünk minden részlet tökéletes működéséről.

Záró lépés: Miután minden részletre kiterjedően ellenőriztük a munkát és a megrendelő elégedettségét megállapítottuk, elköszönünk az elégedett ügyfelünktől.

Gyakran ismételt kérdések

Rendelkeznek-e színazonos árnyékoló megoldással fóliázott ablakokhoz, garantálva az esztétikai összhangot?

Természetesen, minden faerezett mintázatú nyílászárónkhoz kínálunk színazonos redőnyelemeket, beleértve a tokot, a lefutót és a záróleceket. Ráadásul bizonyos színválasztékok, mint az aranytölgy, a dió, a mahagóni, a világos faerezett és a sötét faerezett esetében, a lamellák is tökéletesen megfelelnek a nyílászáró mintázatának színvilágával.

Motoros működtetésű redőnyök esetén milyen infrastrukturális és elektromos előkészületeket kell megtennie az ügyfélnek?

Amennyiben motoros redőnyöket szeretne rendelni, a megrendelőnek minden egyes ablak esetében biztosítania kell egy elektromos csatlakozási pontot. Ez azt jelenti, hogy a nyílászáró felső részének jobb vagy bal oldalán, a sarokban egy 50 centiméter hosszúságú, 4 eres 2,5-es MTK kábelt kell elhelyezni a megfelelő elektromos csatlakozás érdekében.

Lehetőség van-e a redőnyök szúnyoghálóval történő integrálására, és milyen méretűek ezek a rendszerek?

Igen, minden külső és vakolható tokos redőny integrálható rovarhálóval. Ebben az esetben a tok magassága és mélysége nagyobb lesz a rovarháló elhelyezése miatt. A méretek a következőképpen alakulnak: 120 cm-ig a tok magassága 13,8 cm, 150 cm-ig a tok 16,5 cm magas, míg 180 cm-ig a tok mérete 18 cm.

Mekkora helyet foglal a redőny lefutója, és milyen méretspecifikációkat kell figyelembe venni a tervezés során?

A redőnyök lefutó síneinek méretei a következőképpen alakulnak: Amennyiben nincs integrált szúnyogháló, a sínek 5,3 cm szélesek és 2,2 cm mélyek. Ha szúnyoghálóval van ellátva a redőny, a sínek ugyanúgy 5,3 cm szélesek, azonban a mélységük 4 cm-re nő a szúnyogháló befogadása érdekében.

Áramkimaradás esetén van-e lehetőség a napellenző kézi működtetésére, és milyen megoldásokat kínálnak ebben a helyzetben?

Igen, áramszünet esetén is működtethetők a napellenzők kézi tekerőkar segítségével, ha a CSI nevű motor kerül beépítésre. Ez a motor lehetővé teszi a napellenzők manuális irányítását, így áramkimaradás esetén is zavartalanul használhatók.

Milyen biztonsági funkciókkal láthatók el a redőnyök a maximális védelem érdekében, és milyen szélességű rendszereknél alkalmazhatók ezek?

Az ügyfelek leggyakrabban a feltolásgátlót választják, amely mind kézi, mind motoros redőnyök esetén alkalmazható. A kézi működtetésű redőnyöknél, amikor teljesen le vannak engedve, a feltolásgátló miatt maximum csak 15 cm-ig tolhatók fel. Ezzel szemben a motoros redőnyök esetén, ha feltolásgátló van felszerelve, a redőnyöket egyáltalán nem lehet feljebb tolni, így biztosítva a még nagyobb biztonságot.